14.7.2019

Voihan lukumaraton!

Meinasin taas unohtaa koko lukumaratonin. En tiedä miksi niin käy aina, kun intoilen maratoonaamisesta yleensä jo viikkoja ennen hoohetkeä, ja mm. kirjoitin sen ylös bujooni! Olen halunnut osallistua lukumaratonille jo pitkän aikaa, ja olisin varmasti ollut tosi vihainen itselleni, jos tämä olisi oikeasti päässyt taas unohtumaan. Ehkä alitajuntani tajusi maratonin lähestyvän, sillä hoidin kaikki oikeat asiat valmiiksi jo perjantaina, ostin mun lempparijädeä (Kreisi Kinuski) ja tein ruokaa siten, ettei lauantaina tarvi kokkailla. Lauantaina noin puoli kahden aikaan olin valmis lukemaan.

Aloitin maratonin lukemalla Anniina Tarasovan Venäläiset tilikirjani loppuun, ja vaikka kuin halusin pitää kyseisestä kirjasta, en kuitenkaan pitänyt. Odotin sen lukemista innoissani, mutten loppujen lopuksi saanut siitä oikeastaan mitään irti, enkä ole vieläkään täysin varma siitä, mitä oikein tapahtui. Sain kuitenkin tällä kuitattua Helmet -haasteen kohdan 23 - joten onnistunut suoritus siis - haha.

Seuraavana lukuun lähti jo kauan hyllyä lämmittänyt Juuli Niemen Et kävele yksin. Hirveästi en kirjasta etukäteen mitään tiennyt (paitsi sen, että kyseinen teos voitti lanu-Finlandian muutama vuosi sitten) ja aika ennakkoluulottomasti lähdin sen kimppuun. Kirjoitustyyli yllätti, itseasiassa koko kirja yllätti, ja sai multa arvioksi 4 tähteä. Tästä tulossa (toivottavasti...) oma postaus piakkoin.

Välillä säätäessäni kaikkea muuta turhaa kuuntelin äänikirjana n. 1h 20min Kevin Kwanin Ökyrikkaita aasialaisia, joka on samalla yllättänyt ja ollut pettymys. Luulin myös kyseisen kirjan olevan YA-kirja, ja häkellyin ihan tajutessani että hei, eipä muuten olekaan.

   L u e t u t  k i r j a t :   
- Anniina Tarasova: Venäläiset tilikirjani (s. 259)
- Juuli Niemi: Et kävele yksin (s. 362)
- Kevin Kwan: Ökyrikkaat aasialaiset (kuunneltu 1h 20min)
sivuja yhteensä: 621

Ei missään nimessä paras suoritukseni, mutta ottaen huomioon kuinka takkuista lukeminen on pari kuukautta ollut, on yllättävää että luin näinkin paljon.

Yleensä lukumaratoniin kuuluu sarjakuvat, muttei omasta hyllystäni tällä hetkellä löydy yhtäkään lukematonta sarjakuvaa, joten niitä ei tullut nyt luettua ollenkaan. Normaalisti olen käynyt hamstraamassa nopeasti luettavia kirjoja kirjastosta maratonia varten, mutten muistanut tehdä sitäkään. Mulla on myös hyvin vaikea alkaa lukeamaan maratonilla pitkiä kirjoja, joten vietin mahdollisesta lukuajasta varmaan 87% miettien sitä, mitä lukisin seuraavaksi. Kuten aina.

Blogistanian lukumaratonia veti tällä kertaa Unelmien aika -blogi, kiitos!

Koosteet aiemmilta lukumaratoneilta löytynee t ä ä l t ä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti