7.7.2019

Mid-Year Book Freak Out Tag ja kuulumisia uudesta (omasta) kodistaPitkästä aikaa - moikka! Kiirettä on pitänyt, ja tällä kertaa ihan oikeasti, sillä mun koko kevät ja alkukesä on mennyt etsiessä itselle omaa kotia. Omalla kodilla tarkoitan tietysti pientä, edullista ja söpöä vuokrakämppää, jossa olisi tarkoitus asua ainakin pari vuotta opiskellen. Nuorempana uhosin muuttavani pois kotoa heti täyttäessäni 18 vuotta, mutta asia ei mennytkään ihan niin, ja elämäntilanteeni vuoksi oikea aika muutolle olikin vasta nyt, 2 vuotta suunniteltua myöhemmin. En tajunnut kuinka vaikeaa asunnon löytäminen (ja saaminen) voisi olla, ja meinasin useampaan kertaan vajota epätoivoon, kun kivaa kämppää kivalta sijainnilta ei ihan noin vain löytynytkään. Tai jos löytyi, hakijoita oli yllätys yllätys ihan älytön määrä. Sitten se kuitenkin löytyi. Kävin näytössä 25.6., pari päivää myöhemmin asunto oli mun, ja 29.6. kannoin jo kirjalaatikoita kohti uutta kotia.

En muistanut että muuttaminen olisi näin rankkaa, ja kantaessani yli 500 kirjaa paikasta A paikkaan B, vannoin, etten enää ikinä muuta - tai jos muutan, joku muu saa kantaa laatikot puolestani - maksoi mitä maksoi. No mutta, muuttaminen on ymmärrettävästi vienyt voimia ja aikaa ihan hulluna, mutta nyt pääsee rentoutumaan ja toivottavasti myös lukemaan. Olen ehtinyt useampaan otteeseen kevään aikana haaveilla lukumaratoneista, ja olen ehdottomasti mukana taas kesän lukumaratonilla 13.7.!

Lotta tägäsi mut Instagramin puolella tekemään tämän tutun puolivuotistägin, ja päätin tuoda sen tänne blogin puolelle, ja käyttää sitä hyvänä tekosyynä herätellä tätä taas vähän henkiin. Suomennetut kysymykset on napattu Bibbidi Bobbidi Bookin videolta.   M I D - Y E A R  B O O K  F R E A K  O U T  T A G   1. Paras kirja, jonka olet tähän mennessä vuotta lukenut?
Mulla on vähän sellainen fiilis, etten ole lukenut mitään tosi hyvää. Tai ei tule mieleen mitään. Ei ku hei! Janne Kukkosen Voro 2. Se oli hyvä. Sitä odotin kauan.

2. Paras jatko-osa, jonka olet lukenut vuonna 2019?
Diana Gabaldonin Sudenkorento varmaan. Tai joku muu Gabaldonilta. Ne on niin pitkiä, etten muista enää tarkalleen mitä tapahtui ja missä, mutta jokainen niistä on ollut hyvä.

3. Uutuusteos, jota et ole vielä lukenut, mutta jonka haluat lukea?
Anders Vacklinin ja Aki Parhamaan Glitch.

4. Mitä syksyllä julkaistavaa kirjaa odotat eniten?
V. E. Schwabin Tummenevat varjot, Courtney Summersin Sadie, Riad Sattoufin Tulevaisuuden arabi 4 ja Flean Happoa lapsille.

5. Mihin kirjaan olet pettynyt eniten?
Huonoja, tai keskinkertaisia kirjoja on tullut luettua useampi, mutta eniten pettymystä aiheutti varmaan Erik Axl Sundin Varistyttö, josta kyllä pidin, mutta odotin siltä niin paljon enemmän kaikkien niiden kehujen jälkeen. Anne Ricen Veren vangit oli myös suuri pettymys.

6. Mikä kirja on yllättänyt eniten?
Varmaan nämä Gabaldonit. En uskonut, että voisin pitää historiallisesta fiktiosta näinkin paljon. Nuo tiiliskivet on aina vähän pelottanut mua, mutta jostain syystä sivut kääntyilee kuin itsestään.

7. Kuka on uusi lempikirjailijasi?
No ehkä se Gabaldon taas. Ei tule oikeastaan muita kirjailijoita edes mieleen.

8. Viimeisin kirjallinen ihastuksen kohteesi?
Kell, Magian syvemmästä sävystä.

9. Uusin suosikkihahmosi?
Tosi vaikea kysymys. Ehkä Brianna Gabaldonin Syysrummuista. Tai en tiedä, sekin on ehkä vähän ärsyttävä.

10. Mikä kirja sai sinut itkemään?
En muistaakseni ole kovin monelle kirjalle ehtinyt vielä itkeä, mutta taisin ehkä vuodattaa pari kyyneltä lukiessani Emma Donoghuen Huonetta.

11. Mistä tänä vuonna näkemästäsi kirjaan pohjaavasta elokuvasta olet pitänyt eniten?
The Dirt! Odotin sitä tosi kauan ja se oli oikeasti mun mielestä hyvä.

12. Mistä tänä vuonna kirjoittamastasi kirja-arvostelusta tai postauksesta pidät eniten?
Ihan hirveästi tälle vuodelle ei ole tullut kirjoiteltua, mutta oma lempparini on varmaan vuoden 2018 kooste, koska koosteet on aina kivoja ja niitä on myös mukava tehdä. Arvosteluista oma lempparini on varmaan L.A. Candy, ei sillä että kyseinen postaus olisi erityisen hyvä, mutta on hauskinta kirjoittaa postauksia kirjoista, joista en pitänyt ollenkaan.

13. Kaunein kirja, jonka olet ostanut tänä vuonna?
Ääks! Minna Rytisalon Lempi.

14. Mitkä kirjat on pakko lukea vuoden loppuun mennessä?
Elina Rouhiaisen Muistojenlukija, Sandhya Menonin When Dimple Met Rishi ja Robert Galbraithin Valkoinen kuolema. Ai niin, ja tietty monta vuotta hyllynlämmittäjänä notkunut Ylpeys ja ennakkoluulo.


4 kommenttia:

 1. Ehkä mä kokeilen Gabaldonia seuraavaksi, jos sä kokeilet Rileyta😉 Koska joo, tiiliskivet pelottaa!

  VastaaPoista
 2. Hei, kiva oli lukea pitkästä sun blogipostausta :) Onnea uuteen kotiin, toivottavasti viihdyt hyvin! Kirjalaatikoiden muuttaminen on kamalaa, mutta voin suositella seuraavaan muuttoon nokkakärryjä mukaan jos vain mahdollisuus saada sellaiset jostain. Helpottaa kummasti roudausta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Vielä ainakin on ollut kivaa, ja vielä kivempaa on sitten, kun loput huonekaluista joskus saapuisi perille. Siis joo, tajusin kyseisten kärryjen olemassaolon vasta sitten, kun se oli jo liian myöhäistä. :D Mulla oli myös se ongelma, että muutto tuli niin nopeasti, etten saanut mistään muuttolaatikoita, joten kaikkien kirjojen roudaaminen oli kuuden muovilootan varassa. Jouduin siis pakkaamaan kirjat, purkamaan ne uudessa kämpässä ja palaamaan tyhjien laatikoiden kanssa hakemaan lisää. :Dd Oli hirveetä, mutta onneksi siitä selvittiin. Note to self seuraavaan muuttoon (jota ei toivottavasti hetkeen ole tulossa): lisää kantajia, lisää laatikoita ja KÄRRYT.

   Poista