4.3.2019

Jatkumo - sarjakirjojen lukuhaasteen koontiYöpöydän kirjat -blogin Niina laittoi yli vuosi sitten käyntiin Jatkumo -lukuhaasteen, jossa oli tarkoitus lukea sarjakirjoja, tai ainakin vähän seurailla sitä, tuleeko niitä edes luettua. Lähdin haasteeseen mukaan tietysti pää kolmantena jalkana, kun tiesin ettei se tule kovin suuri haaste olemaan, sillä luen suurimmaksi osaksi pelkästään kirjasarjoja.

Oli mielenkiintoista tarkkailla vuoden ajan lukemiani kirjasarjoja. Yleensä en sen suuremmin kiinnitä huomiota siihen, kuinka paljon kirjasarjoja tulee luettua, mutta vaikka tiesin lukevani niitä aika paljon, lopullinen määrä yllätti kuitenkin. Luin vuoden aikana 39 sarjakirjaa, jotka kuuluivat 28 eri sarjaan. Olen tietoisesti yrittänyt pyrkiä siihen, etten aloittaisi uusia sarjoja ennen kuin edelliset sarjat ovat luettuna loppuun, mutta tätä vaikeuttaa ihan hurjasti kirjojen julkaisutahti (ja se, suomennetaanko sarjaa edes loppuun asti). Tästäkin listasta huomaa, että sarjojen ekoja osia on tullut luettua hirveä määrä verrattuna sarjojen viimeisiin osiin.


  Useampi kirja samasta sarjasta:  
Holly Bourne: Oonko ihan normaali?, Mikä kaikki voi mennä pieleen?
Cassandra Clare: Tuhkakaupunki, Lasikaupunki, Langenneiden enkelten kaupunki, Kadotettujen sielujen kaupunki
J. K. Rowling: Harry Potter ja viisasten kivi, Harry Potter ja kuoleman varjelukset
Sarah J. Maas: Lasipalatsi, Keskiyön kruunu, Tulen perillinen
Jenny Han: To All the Boys I've Loved Before, P. S. I Still Love You, Always and Forever, Lara Jean
Cecelia Ahern: Viallinen, Täydellinen
J. R. Ward: Varjot, Peto

  Kirjat, jotka aloittavat sarjan:  
Anders Vacklin & Aki Parhamaa: Beta
John Verdon: Numeropeli
Abigail Gibbs: Illallinen vampyyrin kanssa
Andrzej Sapkowski: Viimeinen toivomus
Jessica Townsend: Morriganin koetukset
Lauren Conrad: L. A. Candy
Alan Bradley: Piiraan maku makea
Elina Pitkäkangas: Kuura
Anne Rice: Veren vangit
Elina Rouhiainen: Kesytön
Libba Bray: Kauhun ja kauneuden valtakunta
Anu Kuusenoksa: Prinssi jolla ei ollut sydäntä
Tove Jansson: Muumit ja suuri tuhotulva

  Kirjat, jotka jatkavat sarjaa:  
Veronica Roth: Kapinallinen
Audrey Carlan: Calendar Girl - Helmikuu
Zoe Sugg: Girl Online kiertueella
Timo Parvela & Pasi Pitkänen: Kepler62 - Uusi maailma: Kaksi heimoa
Saul Black: Rakkaudesta murhaan

  Kirjat, jotka päättävät sarjan:  
Kiera Cass: Kruunu
Stephanie Perkins: Isla and the Happily Ever After


Lukemistani kirjasarjoista lemppariksi on noussut ihan ehdottomasti Sarah J. Maasin Throne of Glass -sarja. Vuoteen mahtui myös sarjoihin kuuluvia sarjakuvia, mutta jätin ne tästä listauksesta pois. Vuosi on myös pitkä aika, joten on hyvin mahdollista että listasta joku kirja unohtui, mutta ei kai se ole niin justiinsa - eihän?

Saavutin lukemillani kirjoilla haasteen korkeimman tason, Sarjastajan. Kiitos vielä Niinalle mukavasta haasteesta!


2 kommenttia:

 1. Ihanaa, että otit osaa haasteeseen ja onnea korkeimman tason saavuttamisesta! Tähän mennessä kaikki koosteen jättäneet ovat saavuttaneet sen, eli voin myöntää aliarvioineeni sarjakirjojen lukutottumukset kirjabloggaajien keskuudessa.

  Oli haastavaa arvioida etukäteen, kuinka paljon sarjoja tuleekaan luettua eli oli tosi kiinnostavaa katsoa, kuinka paljon niitä vuoden aikana tuleekaan luettua. Viime vuoden osalta saldo oi hämmentävä 46 kirjaa 35 eri sarjasta. Koostaessani omaa luettujen listaani huomasin monen yksittäiseksi luulleeni kirjan olevan osa sarjaa, josta ei ole muita osia suomennettu tai muista osista ei juurikaan puhuta.

  Sinun listallasi taitaa olla tähän mennessä eniten samoja kirjoja, jotka itsekin vuoden aikana luin. Ainakin Bourne, Ahern, Vacklin & Parhamaa ja Townsend eli peräti kuusi teosta. Sarjat ovat kyllä ihania, kun pääsee uudelleen jo esiteltyyn maailmaan tuttujen hahmojen kanssa. Saa vähän saman effektin kuin lukisi kirjan uudelleen mutta kuitenkin ensimmäistä kertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aluksi tuo korkein taso tuntui hurjalta, ajattelin ihan että se jää saavuttamatta, mutta näköjään näitä tuleekin luettua aika paljon. Minullakin tässä listalla muutama sellainen, joita en heti osannut yhdistää kirjasarjaan, koska muita osia ei ole suomennettu.

   Heh, joo, vertailinkin vähän meidän listoja ja yllättävän monta tuttua kirjaa tuli vastaan. :D Sarjat on kyllä ehkä parasta ikinä.

   Poista