30.1.2019

Joakim Juvelén: Ugly Monsters


Joakim Juvelén: Ugly Monsters
96 s. | Sammakko 2018
arvostelukappale


Strippisarjakuvat ovat nopeaa ja lähes aina hauskaa luettavaa, ja niin ne oli myös nytkin. Joakim Juvelénin Ugly Monsters oli erittäin yllättävä teos ja mikä parasta: oikeasti hyvä. "Ugly Monsters is a naughty and humoristic comic celebrating gay urbanite life" - näin kuuluu osuva kuvaus.

En uskonut että tämä tulisi olemaan näinkin hauska tapaus, sillä jostain syystä kuvittelin ettei tämä välttämättä ole täysin minun juttu - sillä mitä minä muka aiheesta mitään tiedän. Usein tulee mietittyä sitä, miten kokee samaistuvansa lukemiinsa asioihin, mutta hyvin äkkiä hoksasin naurahtelevani näille jutuille ilman, että kokisin sen suuremmin samaistuvani tähän urbaaniin gay-elämään.

Osa vitseistä on piilotettu hauskasti kuviin, ja pari kertaa luin muutaman stripin hieman hätiköiden ja hoksasin hetken päästä että ei hitto, mitäs sinne Lulun paitaan olikaan tällä kertaa kirjoitettu. Rumien mörköjen porukkaan kuuluu 10 tyyppiä, joista omaksi lemppariksi nousi ehdottomasti Lulu tekstipaitoineen.

Jos yhtään arastelematon huumori tai parisuhteista ja deittailusta väännetyt vitsit ja huomiot naurattaa, niin tämä on enemmän kuin kokeilemisen arvoinen tekele.4 kommenttia:

  1. Tää ei aiemmin kiinnostanut mua ollenkaan, mutta jee nyt kiinnostaa! :D

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä hauska ja erikoinen, en ole vastaavaan vielä törmännyt. Kannattaa lukaista!

      Poista