11.12.2018

Zoe Sugg: Girl Online kiertueella


Zoe Sugg: Girl Online kiertueella
suom. Inka Parpola
424 s. | WSOY 2017


En muista kirjoittaneeni kuin yhden postauksen kirjasta, jota oikeasti inhosin (Jay Asher: Kolmetoista syytä), ja totesin että hei, nyt taitaa olla aika kirjoittaa toinen ikävä postaus ikävästä kirjasta.

Tämä on sinällään erikoinen tilanne, koska musta oikeasti tuntuu siltä että pidän lähes jokaisesta lukemastani kirjasta. Goodreads kertoo tästä tarkemmin: olen arvioinut siellä 364 kirjaa, joista vain 50 on saanut 2 tähteä, ja vain 3 kirjaa 1 tähden. Se on mielestäni aika hyvin. Girl Online kiertueella olisi hyvinkin voinut päätyä neljänneksi kirjaksi muiden yhden tähden teosten joukkoon, mutta en mä sitten tohtinut tehdä niin. Kyllä mä tajuan miksi monet ovat pitäneet tästä. Mä nyt en vaan pitänyt. 

Penny seurustelee vihdoin ja viimein täydellisen Noahin kanssa. Asiat ovat vielä menossa parempaan suuntaan: Noah kutsuu Pennyn mukaansa kiertueelle! Elettyään kevään kaukosuhteessa Penny kuvittelee kiertueen olevan paras asia ikinä. Mikä olisi sen parempaa, kuin kiertää Eurooppaa poikaystävänsä kanssa? Nähdä maailmaa, tutkia uusia kaupunkeja ja turistikohteita, kuvata kauniita maisemia ja viettää ihaninta, romanttisinta aikaa ikinä? Koska tottahan toki kiertueella on aikaa moiseen! Eikö niin? 

Pennyn jatkuva sinisilmäisyys ärsytti ihan älyttömän paljon, mutta vielä ärsyttävämpää oli se, kuinka hänestä yritettiin antaa sellainen "ikäistään-vanhempi-ja-fiksu-ja-upea-ja-tarpeeksi-kypsä-huolehtimaan-omista-asioistaan" -kuva, mutta sitten se vaan mököttää ja nurisee sivu toisensa jälkeen. Tietysti se saattaa tuntua pahalta ettei suunnitelmat mene just niin kuten piti, mutta haloo pahvi! Penny loukkaantui lähinnä asioista mille Noah ei voinut mitään. Kyseessä oli kuitenkin Noahin kiertue, sen ura ja tulevaisuus. Onhan se sanomattakin selvää että Noahin täytyy hoitaa siihen liittyvät velvollisuudet,  ellei se halua heittää uraansa susille. 

Tässä osassa oli mielestäni myös selkeämmin huomattavissa se, että kaikki sanat ja sanonnat ei vaan kuulosta ihan niin siistiltä suomeksi kuin englanniksi. Tästä oli myös yritetty tehdä liian ajankohtainen ja "cool" asioilla, jotka ei luultavasti ole sitä enää hetken päästä. Pennyn parasta ystävää Elliotia ja hänen poikaystävää ei kutsuta enää niiden omilla nimillään, vaan heistä on tullut yksi möykky: Alexiot. Tiedättekö sen henkisen närästyksen, mikä ilmaantuu aina välillä? Tällä kertaa se ilmestyi Pennyn yhdestä lempinimestä - tiedättekö mikä se lempinimi oli? Pennylicious. Niinpä.

Olen itsekin vielä tosi nuori, mutta tämä kirja sai mut tuntemaan itseni ihan jumalattoman vanhaksi, eikä se ole missään nimessä kivaa. Myös näin jurona suomalaisena ärsytti se, kuinka jokaisen tekstiviestin ja sähköpostin ja kirjeen loppuun pitää kirjoittaa X. Tekeekö joku sitä oikeasti? Ja kuka lopettaa blogitekstin sanoihin "Girl Offline... ei koskaan menossa online xxx"? Ahdistaa.

On varmaan ilmiselvää etten tule lukemaan sitä kolmatta ja viimeistä osaa. Vähän ehkä kiinnostaisi mitä tuleman pitää ja miten kaikki tulee päättymään, mutta ei todellakaan niin paljon että jaksaisin vaivautua. Kertoa toki saa - pitäisikö myös sille antaa mahdollisuus? Laskeeko sarjan taso edelleen, vai onko viimeinen osa yllättäjä? 

Jotta tämä postaus ei jäisi täysin negatiiviseksi, täytyy todeta että no - kaipa tämä voi olla ihan söpö. Suosittelisin tätä ehkä ensimmäisenä ikäluokalle 12-13 v, mutta varmasti iskee sitä nuoremmille kuin vanhemmillekin. Mielipiteitä ja makuja on niin monia kuin meitä ihmisiäkin, joten jos yhtään kiinnostaa - go for it!

6 kommenttia:

 1. Ihana uus ulkoasu! Söpö tuo pappa tuolla bannerissa<3
  Ja tästä kirjasta.. :D Haluaisin ihan huvikseni testata tuota ensimmäistä osaa (se löytyy vieläpä omasta hyllystä, onneksi siitä mitään en ole kuitenkaan maksanut), mutta en tiedä kehtaanko tuhlata aikaa tähän. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiiitos! Kummallista miten näinkin pieni muutos voi piristää niin paljon. Tekis taukoamatta mieli kirjoitella tai väsätä täällä jotain. D:

   Haha, lue lue! Jään innolla odottamaan pidäks vai et. Ei vaan, nää ei olis ollut yhtään niin kiusallisia ilman noita väliin tungettuja blogipostauksia ja viestejä. Harmi sinällään että kirja kertoo bloggaavasta tytöstä, mutta ne kirjoitukset saa mut vajoamaan läpi lattiasta. Kuulostan ehkä ilkeältä. Hupsista. :D

   Poista
 2. Kolmas kirja oli ehdottomasti parempi kuin tämä toinen osa. Muistaakseni ärsyynnyin ihan valtavasti juuri tätä kirjaa lukiessa, mutta kolmas oli parempi, jokseenkin ärsyttävä sekin. (Niin kuin tämä koko sarja.) Tämä on juuri sellaista teinihöpöhöpöä joka iskee juuri ehkä 12-13 -vuotiaisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpäs katsoa jos joskus iskee se fiilis, että tämä sarja on pakko saada luettua loppuun. Onneksi on kirjastot, itselleni sitä osaa en kyllä tule ostamaan. Toivottavasti. :D

   Teinihöpöhöpö kuvastaa tätä kyllä hyvin! Yleensä muhun iskee kaikki teinihöttö, mutta tämä oli ehkä jo liikaa. Nuoremmille varmasti hyvä ja viihdyttävä kirja.

   Poista
 3. Oon lukenu ensimmäisen osan aika kauan aikaa sitten, mutta en oo tarttunut tähän toiseen osaan just sen takia, että en tykänny oikeen siitä ensimmäisestäkään osasta :D Olin niin innoissani sillon oottanu kirjaa ja sit sen luettua olin niin pettynyt. Varmaan suurin pettymys mitä tulee kirjoihin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ou nou! Toi on aina ikävä tilanne jos pettyy kauan odottamaansa kirjaan. Mulla ei onneksi ollut suuret odotukset näitä kohtaan, toki olin ehtinyt silloin jo lukea ihmisten mielipiteitä ja ehdin jo ennen lukemista vähän muodostaa omiani. Se eka osa oli vielä osittain siedettävä eikä mennyt mulla niin pahasti hermoon kuin tämä, huh. Taisin muistaakseni antaa sille kolme tähteä, se oli ihan lutunen kaikesta ärsytyksestä huolimatta.

   Poista