6.10.2018

Marvel's Daredevil: 1. tuotantokausi (2015)traileri / 1. kausi / 13 jaksoa / 55 min / v. 2015 / netflix

Sukeltaminen entistä syvemmälle Marvelin maailmaan jatkuu, ja katseluun pääsi vuorostaan Daredevilin ensimmäinen kausi. Ennakkotietoni Daredevilistä oli pyöreä nolla, enkä tiennyt yhtään mitä odottaa.

Ensimmäisellä kaudella tavataan nuorena sokeutunut mies, Matthew "Matt" Murdock, joka taistelee öisin rikollisuutta vastaan Daredevilinä. Päivisin Matt toimii asianajajana omassa yrityksessään yhdessä parhaan kaverinsa Franklin "Foggy" Nelsonin kanssa. Tapahtumat lähtee kunnolla käyntiin kun Matt ja Foggy saavat asiakkaaksi Karen Pagen, jota syytetään murhasta. Matt tietää kehittyneiden aistiensa ansiosta Karenin puhuvan totta ja tekee kaikkensa puhdistaakseen hänen maineensa.

New Yorkin Hell's Kitcheniin sijoittuva sarja on erittäin synkkä. Yllätyin huomatessani että Netflix oli lyönyt tälle sarjalle K18 -leiman, ja vähän aluksi pohdiskelin että onko se tarpeellista, mutta hyvin nopeasti huomasin että ehkä se on ihan okei. Sarjassa on paljon toimintaa, mutta se pitää sisällään myös raakaa väkivaltaa, tappamista ja ihan älyttömän paljon verta. Muutamassa kohdassa teki mieli peittää silmät käsillä, ja veren näkeminen on aina saanut mut voimaan pahoin. Mielestäni sarja ei kuitenkaan erehdy mässäilemään väkivallalla, vaan se antaa tapahtumille juuri tarvittavan uskottavuuden. Se osoittaa ettei ole kyse enää pienistä asioista, vaan kuinka syvällä rikollisuuden ja korruption kourissa Hell's Kitchen todellisuudessa on.

Sarjan pääpahiksena nähtiin Vincent D'Onofrion Wilson Fisk, joka on yksi kovimmista henkilöhahmoista ikinä. Wilson Fisk on paha mies, mutta hän herättää eri tunteita, ja jossain vaiheessa tunsin häntä kohtaan jopa sääliä. Fisk on nerokkaasti luotu hahmo, ja D'Onofrion onnistuu roolissaan paremmin kuin hyvin. Jo pelkästään hänen kasvojen näkeminen ruudussa herättää vihaa, ja ihmisenä Fisk on epävakaa ja pelottava tyyppi.

Charlie Cox on mainio Daredevil, ja Elden Henson näyttelee hienosti Foggya. Sarjan hahmot on kaikki aika lailla onnistuneita, ja harmaita hiuksia aiheuttaa vaan Deborah Ann Wollin (True Blood!) Karen Page. Jostain syystä Karen vaan ärsyttää - etenkin toisella tuotantokaudella jota olen katsomassa juuri nyt, mutta siitä ja Karen-ärsytyksestä lisää myöhemmin. Pidin myös erityisen paljon Rosario Dawsonin Clairesta, joka välillä paikkaili Mattin haavoja. Onneksi tiedän että Claireen törmätään vielä myöhemminkin, joten jään innolla odottelemaan näitä hetkiä!

Kausi lähti napakasti käyntiin, yllätyin ihan kuinka hyvä pilotti oli, odotin kauden päätöksen olevan jotain yhtä huikeaa - mutta ei se sitten ollutkaan. Loppu lässähtää, mutta lässähtäneenäkin toimii paremmin kuin moni muu sarja. Olen myös täysin rakastunut sarjan introon (click).

Kokonaisuudessaan Daredevil on onnistunut, vahva sarja, joka luo mainion pohjan muille Marvelin ja Netflixin sarjoille. Toiminta- ja rikossarjoista kiinnostuneet: katsokaa, heti!

Katsottavissa Netflixissä! 2 kautta, 3 tuotantokausi julkaistaan 19.10.2018.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti