31.7.2018

Valitetaan kuumuudesta vielä tämän kerran (+ kirjoja)

On kerta kaikkiaan ollut kaamea kuukausi. Säästä valittaminen on todella ärsyttävää, ja jokainen meistä luultavasti tietää kuinka hiton kuuma kesä on ollut. Tänä kesänä mun kesäviha on kasvanut entisestään, ja nyt heinäkuun ajan on oikeasti pitänyt todeta että kun ei vaan jaksa enää. Tämä kuumuus on tainnut sulattaa mun aivot, en saa mitään tehdyksi (enkä edes halua tehdä mitään!) ja päivästä toiseen on huono olla eikä saa edes nukutuksi! Voi, tulisipa se syksy äkkiä. Ootteko te nauttineet ilmasta, vai onko tämä kuumuus jo liikaa? 

Jos unohdetaan sää, kuukausi on muuten ollut mainio. Oon katsonut hyviä tv-sarjoja, ja lukenut hyviä kirjoja! Aloitin tässä kuussa myös vihdoin ja viimein bujoilun, ja on ollut kiva asettua keittiön pöydän ääreen koneen kanssa, kuunnella musiikkia ja vaan piirrellä vihkon sivuja täyteen. Oon raahannut mun tietokoneen keittiöön (ja lähes kaikki muutkin mun tavarat) kun oma huone on niin kuuma ettei siellä pysty paria minuuttia kauempaa olemaan.

No mutta, mennään asiaan - eli niihin luettuihin!

73. Janne Kukkonen: Voro - Kolmen kuninkaan aarre
74. J. R. Ward: Varjot
75. Lise Myhre: Nemi #21 - Talven tullen
76. Lise Myhre: Nemi #22 - Tulta ja tappuraa
77. R. J. Palacio: Auggie & minä - kolme ihme-tarinaa
78. Sarah J. Maas: Throne of Glass - Lasipalatsi
79. Angie Thomas: Viha jonka kylvät
80. Bob McCabe: Harry Potter - Legenda

Janne Kukkosen Voro oli ihan älyttömän hyvä, enkä malttaisi odottaa että tämän jatko-osa ilmestyy. Kuvitus oli juuri sellaista mistä pidän, ja ensimmäistä kertaa ikinä, en oikeasti edes kaivannut värejä. Ehdottomasti suosittelen lukemaan, tämä pääsi kyllä vuoden parhaiden joukkoon.

J. R. Wardin Varjot oli taattua BDB-laatua, kirjoittelin siitä Goodreadsin puolella.

Kuukauden parhaaksi voisi nimittää melkein jokaisen jäljelle jääneen, ja tällä kertaa se on mahdoton tehtävä. Lasipalatsi oli mainio, mutta Viha jonka kylvät piti sisällään niin tärkeän sanoman, ja Harry Potterin Legenda oli vaikuttava ja mielenkiintoinen teos upeasta taikamaailmasta.

Mitä te luitte tässä kuussa? 

4 kommenttia:

 1. Töissä ollessa kuumuus on kyllä ihan liikaa! Ja vapaapäivinä jos pitäisi liikkua ihmisten ilmoilla eikä rannalla, niin totean etten omista vaatteita, joissa olisi hyvä olla näillä keleillä 🙈 Olisi niin kiva jos olis vähän viileempi ees, mun mielest nää helteet kuuluu rantalomille ulkomaille :D

  Vitsi just eilen töissä hypistelin Voroa ja mietin lainaanko, mut jätin vielä hyllyyn odottamaan :D Mulla on taas joku 30 lainaa kirjastosta.. :D hups.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin vaan kuvitella mitä työnteko näissä helteissä olis, viime kesä kirjastolla oli kans hieman tuskaa vaikkei ollut läheskään näin lämmin. Onneks nyt tuntuu jo helpottavan :D

   Kannattaa kyllä lukea se! Ehdottomasti yks parhaista sarjakuvista mitä oon lukenut, ja ehdottomasti paras kotimainen sarjakuva jonka oon lukenut. Mulla on kans nyt jostain syystä kertynyt noita lainoja, oon hamstrannut sarjakuvia lukumaratonia varten (jota en ole vieläkään aloittanut) mutta ei mulla nyt edes tee mieli lukea niitä, huoh.

   Poista
 2. voro oli kyllä hyvä, enkä edes tiennyt että siihen on tulossa jatkoa :o onko sulla tietoa milloin se julkaistaan?

  aloin lukemaan myös throne of glass -sarjaa, ja nyt mennään jo viidennessä osassa. on koukuttava, se täytynee myöntää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin yllätyin, mutta ilm. on vielä ihan tekovaiheessa, joten voipi mennä jokunen tovi että tulee ulos. En muista että olisi mainittu alustavaa julkaisupvää, voin toki olla väärässä.

   Oho! Minä tässä oottelen millon pääsis sitä seuraavaa osaa lukemaan, heh. :D

   Poista