25.7.2018

The 100: 1. tuotantokausi (2014)

traileri / 1. kausi / 13 jaksoa / 45 min / v. 2014 / the cw 

"97 vuotta ydinsodan jälkeen vanhenevalta avaruusasemalta lähetetään sata nuorisovankia takaisin Maahan testaamaan sen elinolosuhteita. Heidän joukossaan ovat myös itsenäinen Clarke, rämäpäinen Finn sekä sisarukset Bellamy ja Octavia. Kaikkien on opittava selviämään oudoissa olosuhteissa, outoja petoja vastaan ja ennen kaikkea siedettävä toisiaan... tai kohdattava tuhonsa!"

The 100 (suom. Eloonjääneet) on post-apokalyptinen tv-sarja, joka perustuu Kass Morganin kirjasarjaan. 97 vuotta sitten sota tuhosi kaiken elämän maapallolta, ja eloonjääneet ihmiset asuvat Arkissa, suuressa avaruusasemassa. Arkissa rikokset johtaa kuolemantuomioon, ja rikollinen tiputetaan aluksesta kuolemaan. Alle 18-vuotiaat vangitaan. Arkin aika alkaa päättyä, ja 100 nuorta lähetetään maahan selvittämään pystyykö siellä elämään.

Tätä sarjaa on suositeltu mulle monesti (oon melkeen varma että Neverendingly -blogin Mira suositteli tätä ekana, todisteita ei löytynyt, joten voin olla täysin väärässä... :D) mutta en ikinä raaskinut ostaa näitä kausia itselleni, ja Netflix nyt harvoin on vaihtoehto, kun kaikki pitää saada omaan hyllyyn...

Kuinkas kävikään, aika koitti, ja minä rakastuin. The 100 on ihanan synkkä sarja, josta löytyy sieltä täältä kauniita asioita. Synkeän harmaasta Arkista nuoret laskeutuu kohti Maata, valmiina kuolemaan, peläten ilman olevan saastunutta. Vastassa onkin ihmeellinen maailma, ja nuorten astuessa metsään ensimmäistä kertaa ikinä, onnea ei voi edes sanoin kuvailla.

Sarja on kuvattu ja tehty tosi hienosti, ja osa kohtauksista on kuin taidetta. Muhun pysyvän vaikutuksen teki Octavia perhosten kanssa, mutta myös yksinkertainen kohtaus, jossa mini-Arkin (mikä lienee kapseli) ovet aukeavat ensimmäistä kertaa ja nuorten eteen avautuu kirkkaan vihreä, raikas luonto. Kohtaus nuorista ja kaksipäisestä peurasta on myös mainitsemisen arvoinen.
The 100 muistuttaa raakuudellaan Game of Thronesia, asetelmallaan Nälkäpeliä ja draamallaan mitä tahansa teinileffaa. 100 nuoren joukkoon mahtuu tietenkin suhteita ja vihaa ja kaikkia mahdollisia tunteita laidasta laitaan, mutta pääasiassa kyse on kuitenkin selviytymisestä, eikä draamalla ole mielestäni viety huomiota siitä.

Mun lemppareita on ehdottomasti Bellamy ja Octavia (ja Lincoln... <3), vaikka Bellamy alussa ärsyttikin ihan älyttömän paljon. Clarken äiti taas ei kuulu lemppareideni joukkoon, ja muutkin aikuiset Arkista on vähän kraah-pyyh-meh. Monty & Jasper on ihan mahtavia, ja Murphy herättää erittäin ristiriitaisia fiiliksiä (tämä tosin johtuu lähinnä siitä, että kakkoskausi on lähes katsottuna). Vinkkinä teille, joiden hyllyistä löytyy kyseinen sarja, ja ette oo vielä katsonut bonusmateriaalia - kannattaa tsekata! Mielenkiintoisia pätkiä mm. maaihmisten puvustuksesta.
pssstttt !! team BELLARKE ihan ehdottomasti 

10 kommenttia:

 1. Hihihihi! <3

  Muhun teki kans alusta asti tosi suuren vaikutuksen ne maisemat. Se metsä ja luonto, ai että! <3 Sit tässä sarjassa on kyllä ihan älytön tuo hahmojen kehittyminen. Just esim Bellamy ja Murphy, miten niitä alussa vihasinkaan ja nyt ne on melkein parhaimpia. Octavia ja Lincoln on kanssa <3 Kakkoskaudella kun jo oot niin Lexastakin on tullut mun lempparihahmo. Mutta toki tässä myös ajanmittaan käy niinkin et ne joista alussa on pitänyt niin myöhemmin alkaa inhota, mahdollisesti. Ainakin mulla kävi niin :D Mutta en spoilaa siitä sen enempää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ekojen jaksojen ajan Bellamy oli yksi inhokeistani, ja ajattelin että "noniin, nyt tästä kuitenkin tulee hyvä tyyppi, MUTTA minä aion vihata sitä aina"... Miten kävikään, ei menny ku pari jaksoa ja olin ihan rakastunut :D Mulla on kakkoskaudesta vielä pari jaksoa jäljellä, ja Lexa on kyllä mainio! Pidin Anyasta myös. Hitto vie, kauhulla odotan mitä tuleman pitää... :D

   Poista
 2. Voi, toi perhoskohtaus oli kyllä ihana! Oon vasta 1. kauden tokavikassa jaksossa, enkä oikeen tiiä jatkanko tän kattomista. Muuttuuko tää paremmaks 2. kaudella? Bellamy, Octavia, Monty ja Jasper on munkin lemppareita! Finn on vähän meh, ja Clarke ja Raven jostain syystä ärsyttää mua suunnattomasti 😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Octavia on ihana! :D Kyllä mä sanoisin että toinen kausi on parempi. Tuntuu tapahtuvan paljon enemmän kaikkea, ja on ehkä vähän enemmän raakuutta ja taistoa luvassa.

   Clarke on kyllä vähän rasittava, varsinkin toisen kauden aikana on vähän alkanut ärsyttämään, mutta toisaalta se on tosi vahva hahmo, joten sen vuoksi pidän siitä hiukan enemmän. Raven ei kuulu mun lemppareihin myöskään (ainakaan vielä...:D).

   Poista
 3. Minä kirjoittelin tv-sarjasta keväällä 2014 (https://kirjakissa.blogspot.com/2014/04/tvssa-100.html) ja ekasta kirjasta saman vuoden heinäkuussa (https://kirjakissa.blogspot.com/2014/07/kass-morgan-100.html). Pitäisi jatkaa tuota lukuprojektia jossain vaiheessa. Odottelen kiinnostuneena seuraavaa kautta (joka taitaa olla viides) Netflixiin. Tulee varmaan elokuussa, kunhan on kokonaisuudessa julkaistu jenkkilässä. Yksi kausista, olisikohan ollut kolmas, oli kauhean tylsää politikointia ja olin jo menettää toivoni jatkon kannalta, mutta seuraava kausi oli taas sellainen, että sai pidättää henkeään hahmojen selviytymisen puolesta. Tykkään asetelmasta paljon, vaikka aina ei kaikki ratkaisut olekaan toimivia. Eka kirja kattoi tosi pienen pätkän tv-sarjaa, että en osaa sanoa vielä kuinkahan paljon lopulta eroavatkaan, sillä jo ihan alusta asti meni osa asioista täysin eri tavoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä käydä lukemassa sun mietteet myös, siispä kiitos linkeistä! :) Ja onpa hyvä tietää, että kolmannen kauden jälkeen taas paranee. Siellä asti tosin en ole vielä menossa, mutta nyt osaan varautua ainakin. Mulla ei jostain syystä ole nuo kirjat kiinnostanut ollenkaan, ja nyt kun tullut tätä sarjaa katsottua niin tuskin tulisi enää edes luetuksi. Mielenkiintoista kuitenkin kuinka paljon uutta sarjaan on tuotu, ja miten se eroaa kirjoista.

   Poista
  2. Se on kyllä jännä, miten tunteet ja ajatukset hahmoja kohtaan heittelee. Clarke on välillä ihana ja välillä maailman rasittavin. Octavia on yksi suosikkejani, samoin Lincoln. Pari omaa suosikkia on kausien mittaan pudonnut pois porukasta tai muuttunut ihan toisenlaiseksi kuin alussa, mikä on aina harmi. Seuraava kausi heittää soppaan taas ihan uusia juttuja, mitä en todellakaan ollut osannut odottaa. Sarjan suomennos Eloonjääneet oli hämäävä. Olin katsonut ekan kauden tai ehkä jo toisenkin, kun siskoni sanoi katsoneensa sarjaa, josta voisin pitää. En osannut heti yhdistää.

   Poista
  3. Jep! Juuri toisen kauden aikana kirjoitettiin ulos yksi hahmoista, mielestäni tosi kummallisella ja inhottavalla tavalla. Ensin kyseessä tosi rauhallinen hahmo, joka muuttuu ihan toiseksi parissa jaksossa aiheuttaen sitten oman kohtalonsa sillä. En viitsi nimellä mainita ettei kukaan spoilaannu, mutta luultavasti katsoneet arvaa kenestä kyse. :D Toki tässäkin asiassa oli sitten monta puolta, eikä kys. hahmon poistuminen sarjasta minua haitannut ollenkaan. Minäkään en heti osannut yhdistää Eloonjääneitä tähän. En tosin koskaan ole tainnut kenenkään puhuvan tästä tuolla nimellä.

   Poista
 4. Tää eka kausi oli loistava ja Lincoln on ihana. Mut viimeisen kauden katsoin puoliväkisin loppuun, ei jaksanut enään niin innostaa. Mutta kaksi ensimmäistä kautta katsoin naulittuna ja melkein putkeen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvoin sarjojen ensimmäinen kausi iskee niin kovaa kuin tämä! Tuota mä vähän pelkään, että loppua kohden alkaa taso laskemaan ja koko sarja menee pilalle. Lincoln on kyllä ihan mahtava, pelkään kyllä sen puolesta ihan taukoamatta! Tuntuu noita hahmoja tippuvan siihen tahtiin pois... :D

   Poista