12.7.2018

Stephanie Perkins: Isla and the Happily Ever After

"Hopeless romantic Isla has had a crush on introspective cartoonist Josh since their first year at the School of America in Paris. And after a chance encounter in Manhattan over the summer, romance might be closer than Isla imagined. But as they begin their senior year back in France, Isla and Josh are forced to confront the challenges every young couple must face, including family drama, uncertainty about their college futures, and the very real possibility of being apart."

Teos: Isla and the Happily Ever After
Sarja: Anna and the French Kiss, #3
Kirjailija: Stephanie Perkins
Sivumäärä: 375
Kustantaja: Usborne
Mistä: oma kirjahylly


Okei, kaikkihan me taidetaan jo tietää että Anna and the French Kiss on mun mielestä yksi ihanimmista ja parhaimmista ya-kirjoista mitä olen lukenut. En pitänyt seuraavasta osasta (Lola and the Boy Next Door) läheskään niin paljon, ja jälleen kerran oltiin jännän äärellä: onko sarjan viimeinen osa täysi floppi? No, voin kertoa että ei ollut.

Josh on ehdottomasti kiinnostavin näistä kirjojen pojista (vaikka St. Clair ihana onkin), ja pidin myös Islasta huomattavasti enemmän kuin Lolasta. Vaikka Isla ja Josh tuntuukin ärsyttävän täydelliseltä parilta, ja se on ehkä liian hyvää ollakseen totta, en ihan rehellisesti sanottuna jaksanut välittää. Pidin heistä, pidin Pariisista ja sen kaduista, pidin Islan parhaasta kaverista Kurtista, pidin heidän keskusteluistaan. Isla ja Josh tutustuessaan juttelee myös "vanhoista ajoista" ja moneen otteeseen mainitaan myös ensimmäisen osan hahmoja.

"Josh is back on Monday. In English, I feel him glancing at me repeatedly. When I finally lift my eyes and look across the circle, he gives me the softest smile."

Olen lukenut ihmisten arvioita koko sarjasta yhteensä, ja siitä kuinka näissä on vaan kasa rikkaita pentuja valittamassa kuinka heidän elämä ei ole täydellistä. Kaikissa näissä on myös selkeä, tuttu kaava miten tarina etenee. Ääh, okei, jokaisesta osasta löytyy kyllä kritisoitavaa ihan varmasti, aloitettuna vaikka sillä kuinka jokainen päähenkilö toimii typerästi ja tekee typeriä asioita ja suuttuu turhista asioista ja ja ja... ei siitä sen enempää. :-)))

Rakastan onnellisia loppuja enemmän kuin kehtaan edes myöntää, ja voi kiitos sentään miten ihanasti koko sarja nivoutuu yhteen tässä viimeisessä osassa. Kaikista kolmesta osasta Islassa on ehdottomasti kivoimmat kannet, ja jos nämä pitäisi laittaa järjestykseen parhaimmasta huonoimpaan, se olisi tämä: Anna, Isla, ja sitten Lola.

Jos kaipailee kevyttä kesälukemista tai piristysruisketta synkkään syksyyn, suosittelen enemmän kuin ehdottomasti Perkinsin kirjoja. Seuraavana ya-hömppänä lukulistalla odottelee Jenny Han kolmella kirjallaan. Saa suositella lisää luettavaa, musta tuntuu että nyt kun olen alkanut lukemaan myös englanniksi, oon tippunut Liisan tapaan kaninkolon kautta ihmemaahan eikä loppua näy.


2 kommenttia:

  1. Fangirl, lue Fangirl!! :D
    Ja joo vitsi pitäis jatkaa tätä sarjaa ääää

    VastaaPoista