31.5.2018

Inhottavan lämmin toukokuu

En haluaisi aloittaa taas yhtä koostetta hihkaisemalla siitä että mulla on kohta loma, mutta en vaan voi itselleni mitään. Työharjoittelu kirjastolla ohi - haikea, mutta iloinen fiilis. Toukokuu on aina ollut jännittävä kuukausi. Kesä (ja se loma, hih) alkaa lähestyä, kevätstressi iskee kun asiat pitäisi saada hoidettua ennen kesää, mutta samalla sitä on myös helpottunut: aina niin kiireinen kevät on pian selätetty. En tiedä olenko ehtinyt vielä blogin puolella sanomaan sitä ääneen: mutta mä taidan inhota kesää, ja olen aina inhonnut. Tai ainakin kesäisiä ilmoja. Lämpöä. Aurinkoa. Kesävaatteita. Uimista. Hyi. Oon urheasti uhmannut kesää nahkatakilla ja kaulahuivilla, ja vihdoin kun totesin että niistä on luovuttava ellen halua sulaa - kylmyys iski takaisin. En valita, en ollenkaan!

Yllätyin luettujen kirjojen määrästä, ja ihan piti ruveta tarkistamaan että onko mun listaukset nyt väärässä tai oonko mystisesti unohtanut yhden kuukauden välistä. Totta se on. Mun ensimmäinen lukutavoite tälle vuodelle oli lukea 60 kirjaa, mutta se luku alkoi lähestyä niin huimaa vauhtia että nostin lukutavoitteeni Goodreadsissa 80 kirjaan. Kevätlukumaratonilla tuli luettua paljon, ja pari kirjaa tästäkin listasta on sellaisia, jotka olen aloittanut jo aikoja sitten, mutta nyt vasta lukenut parit viimeiset sivut loppuun.

43. Virginia Vallejo: Rakastin Pabloa, vihasin Escobaria
44. Cassandra Clare: Tuhkakaupunki
45. Hanna Nikkanen & työryhmä: Hyvän sään aikana
46. Lise Myhre: Nemi 6
47. Cassandra Clare: Lasikaupunki
48. Kiera Cass: Kruunu
49. Sophie Kinsella: Soitellaan, soitellaan!
50. Jen Campbell: Kummallisia kysymyksiä kirjakaupassa
51. J. R. Ward: Kuningas
52. Ranmaru Kotone: Your name 01
53. Veronica Roth: Kapinallinen
54. J. K. Rowling: Tästä alkaa elämä
55. Brian K. Vaughan: Paper Girls vol. 2
56. Sarah Crossan: Yksi
57. John Green: Kilpikonnan kuorella
58. Elizabeth Strout: Nimeni on Lucy Barton
59. Hannes Markkula: Murha rikostoimittajan silmin

Luin ensimmäistä kertaa sitten ala-asteen mangaa Lotan innoittamana. Nappasin kirjastolta mukaan Your namen, joka värikkäällä kannella erottui joukosta. Ihan kiva joo, ei ole ihan mun juttu enää, ja harmittaa kuinka kesken se loppui. Seuraavat pari osaa on tietojeni mukaan julkaistu, niitä ei kirjastolta tosin löydy, enkä niitä siis aio lukea. Your name on menestynyt elokuvana, joten ehkä katson sen ja saan tarinan toivottavasti päätökseen.

Kuukauden paras kirja on ehdottomasti Sarah Crossanin Yksi, joka oli pysäyttävä ja herkkä teos. Postaus tulossa ihan pian! Elizabeth Stroutin Nimeni on Lucy Barton oli hyvin erilainen verrattuna siihen mitä yleensä luen, ja pidin siitä paljon. Cassandra Claren Varjojen kaupungit -sarjan kaksi osaa vakuuttivat jälleen, enkä malta odottaa mitä tuleman pitää.

Kuukauden pettymyksiä taas oli Kiera Cassin Kruunu, joka oli suoraan sanottuna typerä, ja J. K. Rowlingin Tästä alkaa elämä, joka oli ihan juu kiva teos, mutten oikeastaan saanut siitä mitään irti. Annoin sille Goodreadsissa 4 tähteä, mutta oli pakko käydä äsken tiputtamassa se kolmeen.


2 kommenttia:

 1. Mä oon aina aatellut että rakastan kesää ja lämpöä, mutta joka kesä sit on hirveen huono omatunto siitä että nyhvään sisällä näitten hyvien säiden aikaan. Mutta vaikka aurinko piristää mua ja kesästä silleen tykkään, niin inhoon just sulamista kun se saa mulle aina niin huonon olon aikaseks ja ne ötökät. Voi luoja. Mulla on ehkä kesää kohtaan semmonen viha-rakkaus-suhde.

  Oon ihan hirveen kateellinen tuolle sun lukunopeudelle ja -saldolle!! Ja sun kuville!

  Mä en oo koskaan osannut pitää mitään lukupäiväkirjaa, enkä siks varmaan postauksistakaan saa mitään järkevää aikaseks. Enkä osaa tuolleen muistilapuillakaan merkata mitään. Värikoodaatko sä jotenkin niinku tuossa kuvassa? Pitäis ehkä opetella itekin että oikeesti ois jotain järkevää sanottavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha joo! Kesässä ainoa hyvä puoli näin opiskelijana on tää loma. Tosin töitä vois tehdä, mutta tää kesä kyllä menee nyt ihan lusmuillessa :D Ötökät on pahinta mitä tiedän, en jaksa enää odottaa et ilmat kylmenee ja ne _katoaa_.

   Oon yrittänyt nyt kevään aikana lukea niin paljon kuin mahdollista, syksyllä voi olla että opinnot vie niin paljon aikaa, ettei ehdi lukea! :( Oon parin kirjan kohdalla kokeillut käyttää eri värejä tietyissä jutuissa, mutta en ikinä oppinut siihen kunnolla. Tässä on eri värit siks etten mee sekaisin mistä kirjasta on kyse (yhteisnide), yleensä meen ihan yhdellä värillä per kirja. Tää merkkaileminen helpottaa kyllä paljon, monesti unohtuu tapahtumat, ja näiden avulla on helppo palata hyviin/huonoihin kohtiin! :D

   Poista