5.5.2018

10 oman hyllyn odotetuinta | 2018

Paria päivää vaille vuosi sitten kirjoittelin ylös oman hyllyni 10 odotetuinta kirjaa ja tv-sarjaa, joiden pariin mun oli tarkoitus uppoutua vuoden aikana. Aika alkaa olla lopussa, ja nyt on vuoro tarkastaa miten oikein suoriuduin. Tää meni huomattavasti paremmin kuin oletin, ja sain luetuksi 10 kirjasta puolet, eli huimat 5! Sarjojen suhteen tilanne ei taas ollut niin hyvä, ja katsoin 10 tuotantokaudesta ainoastaan yhden. Toivottavasti vuoden päästä käydään tätä tulevaa listaa hieman paremmalla menestyksellä läpi. Oon hurjan laiskalla päällä, eikä mulla oikeastaan ole mitään sanottavaa tästä suorituksesta, mutta aiempi lista löytyy täältä.

●     ●     ●


Lähdin kasaamaan uutta listaa puhtaasti sillä periaatteella että mitä mä aion lukea seuraavaksi. Aiempi lista oli tehty osittain myös siltä kantilta, että mitkä kirjat mun hyllyssä on lojunut jo tarpeeksi kauan, ja mitkä haluaisin vihdoin saada luetuksi (eli siis melkeen kuin hyllynlämmittäjä). Nämä 10 kirjaa on kaikki sellaisia, joiden lukemista en malta odottaa, joista olen kuullut paljon hyvää ja joista uskon oikeasti pitäväni täysin siemauksin. 

Cassandra Clare: Varjojen kaupungit, osat 4-6
Olen vihdoin ja viimein päässyt tähän sarjaan mukaan, ja nyt on luettuna 2 ensimmäistä osaa, ja kolmas odottelee jo yöpöydällä lähes tulkoon aloitettuna. Oon ollut tästä nyt ihan liian innoissani, ekat osat on ollut mainioita ja tähän fantasiamaailmaan on ihana upota, unohtaa kaikki ympäriltä ja vaan lukea! 

Angie Thomas: Viha jonka kylvät
Enpä ole pitkiin aikoihin kuullut mistään kirjasta näin paljon pelkkää hyvää. Tärkeä aihe, varmasti myös tärkeä kirja, ja on tärkeää että vihdoin luen sen pois kuljeksimasta tuosta hyllystä.

Sarah J. Maas: Throne of Glass - Lasipalatsi
Odotin ihan tosi kauan että tulisi oikea tilaisuus ostaa tämä omaan hyllyyn ja lukea se heti, mutta nyt kun se sieltä löytyy, en vaan ole saanut tartuttua siihen. Pitäisi ehkä olla ne seuraavatkin osat, en inhoa mitään niin paljon kuin sitä että tykästyn johonkin, mutten voi jatkaa sitä välittömästi. 

Jenny Han: To All the Boys I've Loved Before
Oon tässä vähän odotellut kauniita kesäpäiviä, mihin tää kirja sopisi täydellisesti mukaan. Haluan saada luettua tuon alla olevan Perkinsin kirjan ennen tätä, ja tähän täytyy myös hankkia ne seuraavat osat - olen nimittäin hyvin varma siitä että tämä jos joku vie mennessään. 

Stephanie Perkins: Isla and the Happily Ever After
Rakastin sarjan ensimmäistä osaa, pidin toisesta osasta, odottelen oikeaa hetkeä kolmannelle osalle. Kun tämän kirjan päähenkilö Isla vilahti ensimmäisessä osassa, ajattelin jo silloin että hänestä tulee mun koko sarjan lempparityyppi. Kesä, kesä, tule jo. 

Saul Black: Rakkaudesta murhaan
Valerie Hart sarjan ensimmäinen osa oli niin hyvä, että siitä asti olen kytännyt kirjakauppoja josko tämä tulisi vastaan sopivaan hintaan. Oon jo pariin kertaan ottanut tämän pois hyllystä sillä ajatuksella että nyt mä luen sen, mutta...

Katharine McGee: Tuhat kerrosta - Pudotus
Tämänkin lukemista olen venyttänyt vähän siitä syystä että ehtisi seuraavat osat ilmestyä. Toinen osa tuli kauppoihin hetki sitten, joten nyt alkaa varmaan olla sopiva aika tarttua tähän. Vaikuttaa ihan älyttömän siistiltä kirjalta, ja olen kuullut toisen osan olevan vielä parempi.

Elina Pitkäkangas: Kuura
Voi Kuura. Mä olen aloittanut tämän lukemisen kerran, luin sitä 50 sivun verran ja päätin pistää sen syrjään odottelemaan. Vaikuttaa juuri sellaiselta kirjalta, josta mä pidän, joten en halunnut pilata sitä vaan sen takia ettei ollut täysin oikea fiilis. Sarjan viimeinen osa ilmestyy syksyllä, joten pitää nyt kesän aikana lukea niin tämä, kuin se seuraavakin osa, jotta voin ennakkotilata Ruskan ja olla hypetyksessä mukana. (pliis ole hyvä)Hyvin YA -painotteinen lista siis, ei tosin tullut yllätyksenä.
Onko teidän listoilla samoja kirjoja? 

8 kommenttia:

 1. On, Lasipalatsi, Varjojen kaupungit ja Kuura on pitänyt lukea jo pitkään. (En oo aikasemmin tajunnu, et tänne voi näin helposti kommentoida xD) @_bookstaggram: in Lumi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mahtavaa! Cassandra Clarea voin ainakin kehua, nyt kun sarjan kolme ensimmäistä osaa on luettuna. :-)

   Poista
 2. Ei yhtään samaa kirjaa, mutta samalta kirjailijalta kyllä ! Mun listalta löytyy Maas x2 sekä Jenny Han! :D Mutta tosi hyvä lista sulla. Mulla olis myös Varjojen kaupungit osat 5 & 6 lukematta ja siitä pitäisi jatkaa suoraa Keskiyön Valtiattareen. Tarkoitus lukea kesän aikana, mutta saa nähdä mihin aika riittää :D Viha jonka kylvät on myös hyvin korkealla lukulistalla samoin Kuura on pakko munkii lukea kesän aikana! Perkinsin sarjaakin pitäisi jatkaa... :D
  Tuhat Kerrosta oli hyvä! Lue se ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuuu! Vilkaisinkin sun listaa ja täytyy sanoa että A Court of Thorns and Roses saattaa oikeasti kiinnostaa ehkä enemmän kuin Lasipalatsi, mutta en jotenkin uskalla alkaa lukemaan sitä englanniksi. D: Jään innolla oottelee sun mielipidettä siitä, ehkä sitten uskallan itsekin lukea sen (tai odotan suomennosta, jota liekö edes tulee). Ootan Kuuran lukemista niin paljon, että pilaan sen varmaan kohta iteltäni tällä viivyttelemisellä :DD

   Poista
 3. Mä oon näistä lukenut vain Kuuran ja alottanut Lasipalatsia. Sen jätin kesken kun ei se oikein napannut mua mukaansa ja lukujumi painoi päälle, niin en siksi sitten halunnut sitä lopulta pilata silläkään.

  Mutta suurin osa näistä on munkin lukulistalla. Claren sarjasta oon lukenut ekan osan mutta ei se oikein vakuuttanut. Pitää varmaan lukea se uudelleen, että vois jatkaa sarjaa ja saada siitä paremman vaikutelman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon ollut niin Varjojen kaupunkien lumoissa, että vähän ärsyttää etten ole lukenut sitä aiemmin. Toki siinäkin pieniä asioita jotka häirtsee, mutta oon koittanut vaan nauttia siitä fantasiamaailmasta ihan täysillä. Hävettää vähän että mulla on edelleen Kuura lukematta, tuntuu että jokainen on jo lukenut sen! :D

   Poista
 4. Varjojen kaupungit on kyllä yks parhaimmista fantasiasarjoista, jotka oon lukenu! Oon miettinytkin, että pitäisikö niiden lukeminen aloittaa alusta :D Lisäks Viha, jonka kylvät ja Tuhat kerrosta on kans molemmat tosi hyviä kirjoja! Ostinkin sen toisen osan tuosta Tuhat kerrosta kirjasta hetki sitten ja maltan tuskin odottaa, että pääsen lukemaan sitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon saanut nyt kolme osaa luettua, enkä ole ainakaan vielä pettynyt. Pitää ehkä vähän säästellä noita viimesiä osia ja lukea jotain muuta välissä, muuten surettaa kun se loppuu sit kuitenkin liian nopeasti. Uskon pitäväni niin Thomasin kuin McGeen kirjoista, mutta tunnit loppuu vuorokaudesta kesken! Onneks kohta on loma. :D

   Poista