23.4.2018

Becky Albertalli: Minä, Simon, Homo Sapiens

"16-vuotias Simon rakastaa draamaa, mutta vain näyttämöllä. Kun luokkakaveri ryhtyy kiristämään Simonia, hänen salainen ihastuksensa on vaarassa päätyä parrasvaloihin.

Simonin on tehtävä hankalia valintoja, onhan pelissä mahdollisuus rakkauteen ihanan ja hämmentävän pojan kanssa. Kunhan Simon vain saisi selville, kuka hän on."

Teos: Minä, Simon, Homo Sapiens
Alkuperäinen nimi: Simon vs. the Homo Sapiens Agenda
Kirjailija: Becky Albertalli
Suomentaja: Lotta Sonninen
Sivumäärä:  253
Kustantaja: Otava
Mistä: oma kirjahylly


Nyt on pakko myöntää että hitto vie, ei iskenyt niin kovaa kuin odotin sen iskevän. Oon kuullut niin monen sanovan että he eivät olisi halunnut tämän loppuvan ja niin edelleen, eikä mulla tullut kertaakaan sellaista fiilistä. Ihmiset myös kertoivat ympäri nettiä joutuneensa pyyhkimään silmäkulmia, ja mua ei missään vaiheessa edes itkettänyt. Miten se voi olla mahdollista, kun normaalisti itken kaikelle? 

Onko kaikkien pakko tulla kaapista? pohtii Simon. Simon on ihan huikea tyyppi, jonka kaveriksi ryhtyisin ihan tältä istumalta. Simon on Harry Potter -fani, hän rakastaa Elliott Smithin musiikkia ja kammoksuu bändipaitoja. Simon viestittelee Blue -nimimerkin takana piileskelevän pojan kanssa, jonka Simon löysi koulun Tumblr -palstalta. Bluen henkilöllisyys tuli yllätyksenä, mutta hyvänä sellaisena. Simonin lempiherkku on Oreot, ja niistä mainitaankin useampaan otteeseen. Onnekseni en pidä kyseisistä kekseistä sitten ollenkaan, joten ei tarvinnut lähteä kauppaan kesken lukemisen. 

En tiedä kuinka paljon voi taas syyttää käännöstä, mutta hieman tuli sellainen kutina että olisi voinut olla niin paljon parempi luettuna englanniksi. Simonin ja Bluen väliset sähköpostit tuntui tosi kiusallisilta, kömpelöiltä, ja mun on hyvin vaikea kuvitella että nuoret kirjoittaisi noin. Tai no miksipäs ei. 

Kirja onnistui kuitenkin olemaan ihana ja hauska teos, jonka lukemista en todellakaan kadu. Oon jostain syystä hirveen negatiivisella asenteella liikenteessä tämän postauksen suhteen, vaikka Goodreadsissakin tämän kirjan pisteytin 4.5 tähdellä. Se jos jokin on hyvin. Minä, Simon, Homo Sapiens on ennen kaikkea hyvän mielen kirja, täydellistä luettavaa näin keväällä auringon ilmestyessä kuvioihin pitkän synkän talven jälkeen. Odotan innolla tästä tehtyä elokuvaa! 


2 kommenttia:

  1. Äää Simon!! <3 Suosittelen kaikkia lukemaan tän englanniks, koska jotenkin omasta mielestä vitsit ja kaikki toimi paremmin niin. Ei tämä suomennos huonoimmasta päästä ollut, mutta .. :D niin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tää on kyllä mun ostolistalla edelleen, tosin nyt englanniksi D:

      Poista