31.3.2018

Maaliskuun kirjat ja kuulumiset

Kuluneen kuukauden aikana oon istunut omasta mielestäni ihan liikaa bussissa (40min per päivä, eli ei nyt niin kovin paljon), kuunnellut hyvää musiikkia, täyttänyt vuosia, bingettänyt Santa Clarita Dietin toisen tuotantokauden sekä nauttinut valoisasta säästä. Vaikka syksy onkin mukavin vuodenaika pimenevien iltojen ja kylmenevän sään vuoksi, on pakko myöntää tämän lisäntyneen valon tuoneen energiaa ihan älyttömästi. En tiedä parempaa kuin se, että voin aamulla laittautua ennen töitä luonnonvalossa, ja vielä iltapäivällä lukea kirjaa pitäen verhoja auki. Olen myöskin saanut jälleen kunnolla kiinni musiikista vietettyäni pari kuukautta jolloin kuuntelin hädin tuskin mitään. Majailen kotona Joy Division -hupparissa ja tän hetken lempparibiisi on varmaankin Oasisin Champagne Supernova, johon olen taas rakastunut uudelleen. Nostalgiasyistä pakko mainita myöskin The Killersin Somebody Told Me, koska voi että - niin paljon muistoja (kiljun sisäisesti).

Maaliskuu(kin) oli onnistunut lukukuukausi. Tuli luettua useampi sarjakuva, joka nostaa tuota luettujen määrää ihan kamalaa vauhtia. Maaliskuulta luettuna 10 + 4 kirjaa. Kuten huomata saattaa, en ole saanut postauksia tehtyä - ja voi pentele kuinka se harmittaa! Mun suurin pahe on laiskuus, ja nyt olen sen suostunut täysin myöntämään. Töistä tultua en saa ikinä mitään aikaisekseni ja makaan sohvalla niin kauan että voin lähteä yöunille. Pitäisi ottaa taas itseäni niskasta kiinni, loppujen lopuksi parin postauksen kirjoittamiseen ei kovin hirveästi aikaa viikosta kulu.

21. Elena Favilli & Francesca Cavallo: Iltasatuja kapinallisille tytöille
22. Jukka Behm: Pehmolelutyttö
23. Rupi Kaur: maitoa ja hunajaa
24. Joel Willans: 101 Very Finnish Problems
25. Sarah Andersen: Aikuisuus on myytti
26. Jay Asher: Kolmetoista syytä
27. Anders Vacklin & Aki Parhamaa: Beta
28. Krysty Wilson-Cairns: Penny Dreadful vol. 1
29. Rupi Kaur: The Sun and Her Flowers
30. Kati Närhi: Saniaislehdon salaisuudet
31. Liv Strömquist: Kielletty hedelmä
32. Lucia Berlin: Siivoojan käsikirja ja muita kertomuksia
33. Kati Närhi: Mustasuon mysteeri
34. Kati Närhi: Seitsemäs vieras

Kuukauden parhaaksi kirjaksi nousee varmaankin Lucia Berlinin Siivoojan käsikirja ja muita kertomuksia. Tulee luettua ihan hävyttömän vähän jos ollenkaan novelleja, saatikka novellikokoelmia - ja jo pelkästään sen vuoksi tämä oli mainio. Se oli myöskin virkistävä omalla tyylillään, hauska kirja joka pisti myös miettimään ja pohtimaan maailmaa ja sen menoa.

Kuukauden huonoin kirja ei varmasti tule yllätyksenä jos kyseisen postauksen on lukenut: Kolmetoista syytä Jay Asherilta. Voi huokausten huokaus, tästä tuskin tarvinnee sanoa enää mitään.

Kuukauteen mahtui myös yllättäviä teoksia, joihin lukeutuu mm. Rupi Kaurin molemmat runokirjat sekä Anders Vacklinin ja Aki Parhamaan Sensored Reality -trilogian ensimmäinen osa Beta! Yllättäviä, koska ensin ajatukseni oli luokkaa meh plääh yäähh ja sitten huomasinkin että hitto - nämähän on hyviä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti