28.2.2018

Arrow: 2. tuotantokausi (2013)
traileri / 2. kausi / 23 jaksoa / 45 min / v. 2013 / the cw, dc comics

"Huppupäistä jousimiestä tarvitaan nyt kipeämmin kuin koskaan! Oliver Queen palaa suojelemaan äitiään, sisartaan ja saarrettua yritystä ja saa huomata, että liittolaiset ja viholliset ovat vaihtaneet puolia ja pahan kuristusote hänelle kaikesta tärkeästä liittyy hänen kohtalokkaaseen haaksirikkoonsa. Voiko oikeus voittaa tällä henkeäsalpaavan jännittävällä kakkoskaudella?"

Ensimmäinen tuotantokausi oli pullollaan toimintaa, mutta toinen tuotantokausi lyö sen suhteen ällikällä - koska toimintaa on oikeasti entistä enemmän. Oliver ja sarjan muut henkilöt käyvät läpi taistoa hyvän ja pahan välillä. Hyvät tyypit paljastuukin pahoiksi, ja pahat tyypit taas muuttuvat helposti ymmärrettäviksi ja hyviksi ihmisiksi. Oliver tuntee epäonnistuneensa ja potee syyllisyyttä parhaan ystävänsä kuolemasta, jonka vuoksi hän pakenee takaisin Lian Yu -saarelle. 

Oliverin asusteltua haaksirikkoutuneena saarella hän on saanut luotua viiden vuoden aikana enemmän tai vähemmän vihollisia. Miten käy, kun menneisyyden haamut (ja ei niin haamut) palaa takaisin kuvioihin aiheuttamaan sekasortoa ja kauhua, mutta myös iloa sekä onnellisuutta? Toisella kaudella saatiin myös vastauksia muutamiin kysymyksiin: mitä kävi Shadolle ja Sladelle? Entä Saran kohtalo? Ja mitä ihmettä siellä saarella oikeasti on tapahtunut? Oliverin menneisyyttä avataan lisää, ja Team Arrow (Felicityn sanoin) saa uusia jäseniä. Moira taistelee vapaudestaan ja asettuu ehdolle tullakseen pormestariksi. Kuka selviää hengissä, kuka ei? 

Inhoan edelleen Laurelia, vaikka hänessä selkeästi näkyy jo parempiakin puolia. Laurel tuntuu kuitenkin olevan jatkuvasti ongelmissa tai narisemassa, ja se alkaa tympiä. Kun Laurelin kuolleeksi luultu sisko Sara palaa takaisin Starling Cityyn, mieleni teki nyppiä hiuksia yksitellen irti. Oliverin sisko Thea ei todellakaan ollut lempihahmojani ensimmäisellä kaudella, mutta Royn ilmestyttyä kuvioihin on Theasta saatu annettua huomattavasti parempi kuva. Hän ei ole enää raivostuttava, pilalle hemmoteltu teinityttö, vaan vahva - mutta myös herkkä nuori nainen jonka elämä ei ole ollut helppoa. Stephen Amell onnistuu Arrowin roolissa jälleen, ja tykästyin jakso jaksolta enemmän David Ramseyn näyttelemään John Diggleen. Felicity (Emily Bett Rickards) loistaa upeana koko kauden ajan! 

Vaikka kyseinen kausi pitikin sisällään hirveästi tapahtumia, se silti jäi hieman vaisuksi. Tämä johtuu täysin siitä, että olen katsonut tämän kauden kerran aiemmin ja jostain syystä en nyt jaksanut keskittyä kaikkeen täysillä ja siksi missasin varmaan paljon. Raapustin kyllä muistiinpanoja 7 sivun verran, mutta näin jälkikäteen niitä lueskellessa tajuan etten ole kirjoittanut mitään oikeasti hyödyllistä. Väitän silti, että toinen kausi oli silti parempi kuin ensimmäinen - ja aion ehdottomasti jatkaa tämän katsomista! 


2 kommenttia:

 1. Arrow on kyllä hyvä! Olen katsonut kaikki tuotantokaudet ja syystäkin.

  Ilona / http://stalkkaamunelamaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Odotan innolla mitä tulevat kaudet tuo tullessaan, pakko varmaan pian jatkaa katsomista :D

   Poista