27.1.2018

Kiera Cass: Perijätär

"Kaksikymmentä vuotta aiemmin hänen äitinsä sai kruunun. Nyt on prinsessa Eadlynin vuoro löytää todellinen rakkaus.

Prinsessa Eadlyn on kuullut lukemattomia tarinoita Valinnasta, joka saattoi hänen vanhempansa yhteen, ja vaikka tapahtumat kuulostavatkin kauniilta sadulta, Eadlyn ei tahdo itselleen mitään sellaista. Valitettavasti hän ei kuitenkaan voi välttää hänelle valmisteltua polkua... eikä siten myöskään Valintaa. Eadlyn ei oleta löytävänsä todellista rakkautta Valinnan kolmenkymmenenviiden kandidaatin joukosta.

Oman onnellisen lopun löytäminen ei kuitenkaan ehkä olekaan niin mahdotonta kuin hän on aina luullut."

Teos: Perijätär
Sarja: Valinta / The Selection 
Alkuperäinen nimi: The Heir
Kirjailija: Kiera Cass

Suomentaja: Laura Haavisto
Sivumäärä: 344
Kustantaja: Pen & Paper
Mistä: oma kirjahylly


Valinta -sarjan piti olla trilogia, ja päättyä Ainoaan, mutta syystä X sitä jatkettiin vielä parilla kirjalla. Viimeinen osa ilmestyy suomennettuna ihan piakkoin ellen ole ymmärtänyt väärin. Mun puolesta tämän sarjan olisi voinut lopettaa jo, ja tämän venyttäminen ei tuntunut mun mielestä kovin hyvältä idealta. Noh, kukaan ei kuitenkaan ylläty siitä että olen jatkanut tämän sarjan parissa kaikesta huolimatta, ja hitto vie, vielä pitänyt siitä.

Luin pätkän tästä kirjasta jo edellisen osan lopusta, ja muodostin jo niiden parin sivun perusteella käsityksen siitä mitä voisi tulla tapahtumaan ja olen edelleen ihan samoilla fiiliksillä mukana. Perijätär ei tuo mukanaan uutta verrattuna kolmeen aiempaan osaan, paitsi nyt Maxon on aikuinen, kastit on lakkautettu (ja kansa mellakoi) - ja niin, Valintaan osallistuu tällä kertaa 35 poikaa tyttöjen sijaan.


"Sinun nimesi kirjoitetaan historiankirjoihin, ja joku tylsistynyt kymmenvuotias opettelee sen ulkoa koetta varten ja sitten unohtaa sinut kokonaan. Sinulla on työ, aivan kuin kaikilla muillakin tässä maailmassa. Älä käyttäydy niin kuin se nostaisi sinut muiden yläpuolelle."


Päähenkilö Eadlyn on selkeästi tullut äitiinsä, ja aiheutti mulle harmaita hiuksia samoista syistä kun America aiemmissa osissa. Kyllähän Eadlyn on vahva nainen (jee, girl power!!) mutta silti sen käytös oli suurimmalta osin vaan ärsyttävää. Eniten mua ärsytti se, kuinka hän yritti tunkea omaa ajatusmaailmaa veljelleen ja SPOILER ALERT näin ollen pilasi välinsä Ahreniin - siihen ainoaan henkilöön joka olisi ollut valmis tekemään hänen vuokseen tyyliin mitä tahansa. Eadlyn ei anna millekään (eikä kenellekään) mahdollisuutta, ja häneltä kesti "vain" 340 sivua tajuta että vika saattaapi ehkä olla hänessä, eikä aina kaikessa ja/tai kaikissa hänen ympärillä.

Tähän loppuun iso MUTTA: olihan se viihdyttävää. Suomipoika Henri Jaakoppi (voi juma) on edelleen mukana Valinnassa ja jään enemmän kuin innolla odottelemaan kenet Eadlyn nyt sitten valitsee. Arvauksia on, kuten arvata saattaa (heh...) mutten uskalla sanoa mitään ääneen, jos olenkin väärässä!


6 kommenttia:

 1. Niin samat fiilikset oli mullakii koko kirjasta ja ylipäätään siitä, että tätä piti jatkaa! :D Ja mä kyllä jotenki menetin enemmän Eadlynin kanssa hermot kuin American :D Ja jos ei muuta, niin ainakin Cass on keksinyt hienoja nimiä hahmoille :’DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä Eadlyn oli huomattavasti Americaa raivostuttavampi! Hassua että on kirjoitettu kirja, jonka päähenkilöstä on ihan älyttömän vaikea tykätä. Jotenkin automaattisesti ajattelee että päähenkilön pitäis olla helposti samaistuttava ja ihastuttava persoona, mutta näköjään ei tarvitse - kun silti innolla odotan seuraavaa osaa :D Taito kai se kirjailijalta tuokin on (ja hyvä sellainen)... :D Hieman meinasi kyllä ahdistaa tuo Jaakoppi :DDdd

   Poista
 2. Voi ei, päätin jo että en lue enää tätä mutta pitäiskö sittenkin..? Ihan jo tuon Henri Jaakopin takia :'D

  VastaaPoista
 3. Äh mullakin löytyis tää kirjahyllystä, mutta jotenkin en ole saanut aikaiseksi edes aloittaa! :( Mun mielestä edellinen kirja loppui jo sellaiseen kohtaan, että uutta kirjaa ei olisi edes tarvittu. Mutta kai tää pitää kumminkin lukasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, tämän sarjan olisi ehdottomasti voinut lopettaa jo Ainoaan. :D

   Poista