31.12.2017

Vuoden 2017 viimeinen postaus

Kulunut vuosi on ollut monella tapaa rankka. Ongelmilta ja esteiltä ei ole vältytty, mutta ainakin toistaiseksi niistä on selvitty. Alkuvuodesta meidän koko kämppä meni remonttiin, ja muutama kuukausi meni ihan muuttohuumassa kantaen laatikoita paikasta A paikkaan B ja sieltä mutkan kautta takaisin A:han. Opiskelukuviot meni uusiksi, ja olen edelleen sen suhteen hieman hukassa - mutta uskon tulevan vuoden tuovan vastauksia moniin kysymyksiin. Kaiken kaikkiaan kulunut vuosi olisi voinut olla monellakin tapaa parempi, mutta olen silti tyytyväinen ratkaisuihin ja tilanteisiin mitä se myös tullessaan toi. Mun päivärytmi tulee vuoden alusta olemaan täysin erilainen kuin ennen, joten voi olla että postaustahti hiipuu, mutta pyrin parhaani mukaan kirjoittelemaan ja pitämään tämän hengissä! Parhaassa tapauksessa tällä asialla ei ole mitään vaikutusta blogiini - tai sitten se innostaa postaamaan vielä enemmän. Sen näkee sitten! :D

Jostain syystä menin julkaisemaan 1. tammikuuta postauksen nimellä "Tavoitteita vuodelle 2017", ja nyt hieman mietiskelen että mitäs ihmettä sitä on taas tullut tehtyä. En muistanut koko asiaa, mutta katsotaan ihmeessä miten oikein suoriuduin näistä 10 tavoitekohdasta. Hohhoijaa.

1. Lue 60 kirjaa
 Done! Luin 89 kirjaa - ja nostin haastetta 15 kirjalla.

2. Lue sodista, kotimaisia kirjoja sekä klassikoita
 Heh. Sodista en tainnut lukea, ellen ole ihan väärässä - ja klassikoita taisi tulla luetuksi vaivaiset kaksi (Paloheimon Tirlittan ja Capoten Aamiainen Tiffanylla). Kotimaisia kirjoja luin 21 (vuonna 2016 luin 2 kotimaista), ja niiden lisäksi lukaisin myös Timo Parvelan & Bjørn Sortlandin Kepler62 -sarjan 4 ensimmäistä osaa. Osittain onnistuin!

3. Lue lisää Harry Potter -kirjoja
 Jee, onnistuin! Luin Jody Revensonin Suuren maagisen arkiston.4. Lue novelleja ja yksittäisiä kirjoja
 Tämäkin kohta suoritettu.

5. Postaa enemmän kirjoista
 Tehty! Postauksia muutenkin yli 100 kpl, hullua! :D

6. Älä pakota itseäsi lukemaan mitään mikä ei oikeasti kiinnosta
 En pakottanut! Tosin Helmet -haasteeseen muutaman kohdan joutui suorittamaan vähän hampaita kiristellen, mutta sitä ei lasketa. :D

7. Ai niin, voit myös lopettaa kirjan kesken jos siltä tuntuu!
 Heh, tämä oli hankala kohta, mutta onnistuin! Kesken jätetyt kirjat löytyy TÄÄLTÄ. Tosin vain pari niistä on tältä vuodelta, mutta tuonne hyllyyn ne sitten jatkossakin ilmestyy.

8. Katso 100 elokuvaa
 Din din din, tämäkin kohta suoritettu. Elokuvia tuli katsottua juurikin tasan sata! Kaikki katsomani elokuvat löytyy IMDbstä, linkki mun profiiliin TÄSSÄ! (Jos teiltä löytyy IMDb -profiili, linkatkaa ihmeessä kommenttikenttään - olisi kiva seurailla teidän listoja pitkin vuotta!)9. Katso 1000 jaksoa sarjoja
 Hävettää ihan myöntää, mutta onnistuin - ja ylitin reippaasti tuon luvun. Tarkkaa lukua en edes tiedä, koska kaikkia mahdollisia jaksoja en merkannut ylös. TV Showista löytyvien sarjojen jaksot kyllä merkitsin - ja niitä oli n. 1700 ja muutama kymmen siihen päälle. Mun profiili löytyy TÄSTÄ, ja sieltä löytyy tarkempia tilastoja jos yhtään kiinnostaa.

10. Katso (ja osta) lisää Disneyn klassikoita
 Suoritettu - katsoin useamman leffan, ja ostin mm. Aladdinin ja Tarzanin.

Ihan hyvinhän se sit kuitenkin meni! En lähde tekemään seuraavalle vuodelle vastaavaa listaa, ja pyrin pitämään tulevan vuoden oikeasti tämän suhteen rentona enkä aseta itselleni sen kummoisempia tavoitteita kirjoihin tai elokuviin liittyen. Tosin muutama tavoite on pakko asettaa, ja ne ovat nämä vanhat tutut luvut: 60 kirjaa ja 100 elokuvaa. Olen ehdottomasti mukana myös tulevassa Helmet -haasteessa! Päivien edetessä voi toki lähteä lukuhaasteisiin mukaan jos niitä tänne blogimaailmaan jostain ilmestyy.

Toivottavasti teillä on ollut mukava vuosi, 
ja toivottavasti tuleva vuosi on entistä parempi! 

Kiitos 2017  & tervetuloa 2018!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti