31.12.2017

Vuoden '17 leffakatsaus: osa 12/12

Beauty and the Beast (2017) suom. Kaunotar ja hirviö
☆ Kaunotar ja Hirviö kertoo terävästä, kauniista ja itsenäisestä nuoresta naisesta Bellestä, jonka Hirviö ottaa vangikseen linnaansa. Vaikka onkin peloissaan, Belle ystävystyy linnan lumotun palvelusväen kanssa ja oppii näkemään Hirviön kauhistuttavan ulkonäön alla piilevän hyväsydämisen prinssin.

Helmikuussa katsoin ensimmäistä kertaa tämän piirrettynä, ja tykästyin todella paljon. Odotin tämän "uuden version" katsomista innolla enkä malttanut olla katsomatta tätä heti kun siihen avautui mahdollisuus. Elokuva kuitenkin jäi hieman pliisuksi, jos sitä sanaa voi käyttää. Kaunis elokuva, joka on tehty hienosti, mutten siltikään pitänyt erityisemmin. Hienoa kyllä, että alkuperäistä elokuvaa on kunnioitettu - mutta minä haluaisin ehkä nähdä tästä myös modernimman version! 

ᴇʟᴏᴋᴜᴠᴀɴ ᴛʀᴀɪʟᴇʀɪ
Pääosissa mm. Emma Watson, Dan Stevens ja Luke Evans.


Step Up All In (2014)
☆ Las Vegas! Neonvärisenä välkkyvässä pelikaupungissa järjestetään sen historian suurin tanssikilpailu. Tanssijoita virtaa eri puolilta maata. He tulevat New Yorkin hienoimmista tanssikouluista, Miami Beachin säihkyviltä kaduilta ja maan suurimpien kaupunkien underground-ryhmistä. Tanssijoita yhdistää se, että voitto voi täyttää heidän huikeimmatkin uraunelmansa. Tappio taas sysää heidät ikuiseen unohdukseen.

Pitihän se viimeinen osa katsoa myös, kun ne aiemmatkin tuli katseltua. Täytyy myöntää, tämä on ehdottomasti huonoin kaikista Step Up -elokuvista. Hyviäkin puolia löytyy kyllä, ja oli mainiota saada osa aikaisempien elokuvien tyypeistä samaan leffaan (Channing Tatum, missä PIILEKSIT). Pääosassa The Streetsistä tuttu Angie, josta en pidä ollenkaan. 

ᴇʟᴏᴋᴜᴠᴀɴ ᴛʀᴀɪʟᴇʀɪ
Pääosissa mm. Ryan Guzman, Briana Evigan ja Adam Sevani. Mamma Mia! (2008)
☆ Kaikkien aikojen menestyneimpiin kuuluva musikaali, ABBAn ikivihreisiin pohjautuva Mamma Mia!, räiskähtää valkokankaalle täynnä energiaa ja loisteliasta pop-musiikkia. Kreikkalaisella saarella asustava nuori neito Sophie on menossa naimisiin ja luonnonvoimaa muistuttava yksinhuoltajaäiti Donna puuhaa häitä. Mutta kuka onkaan Sophien oikea isä?

Aika kultaa muistot, ja muistelin tämän elokuvan olevan mainio, mutta miten kävi. Ärsyttävä elokuva. Onneksi pääosassa oli Amanda Seyfried, koska muuten en olisi kestänyt. Sophien äitiä näyttelee Meryl Streep ja hei - ihan hiton ärsyttävän roolin on saanut, sanonpahan vaan. ABBAn musiikki on ihan jees, mutta jos musikaali tungetaan täyteen huonoja laulajia, mitä hyvää siitä muka voisi syntyä?

ᴇʟᴏᴋᴜᴠᴀɴ ᴛʀᴀɪʟᴇʀɪ
Pääosissa mm. Amanda Seyfried, Meryl Streep ja Pierce Brosnan.Tangled (2010) suom. Kaksin karkuteillä
☆ Kun valtakunnan etsityin - ja hurmaavin - varas, Flynn Rider, piiloutuu syrjäiseen torniin, hän ei arvaa tapaavansa siellä Tähkäpäätä, kaunista ja kipakkaa teinityttöä. Tähkäpäällä on 20-metristen kultaisten kutriensa ansiosta supervoimia. Tämä erikoinen parivaljakko lähtee vauhdikkaalle matkalle, jolta ei puutu erikoisia sankareita, riemua eikä jännitystä.

Kaksin karkuteillä kuuluu mun lemppareihin. En tiedä edes kunnollista syytä että miksi. Olen katsonut tämän pariin otteeseen, ja aina se ilahduttaa yhtä paljon. Herttainen, ihana ja lopulta myös onnellinen tarina!

ᴇʟᴏᴋᴜᴠᴀɴ ᴛʀᴀɪʟᴇʀɪ
Ääninäyttelijöinä mm. Mandy Moore, Zachary Levi ja Donna Murphy.
Suomeksi puhuttuna mm. Maria Ylipää, Lauri Tähkä ja Sari Ann Moilanen. Moana (2016) suom. Vaiana 
☆ Animaatio kertoo seikkailunhaluisesta nuoresta tytöstä, joka lähtee uhkarohkealle matkalle pelastaakseen kansansa. Matkansa aikana Vaiana tapaa aikanaan niin mahtavan puolijumalan nimeltä Maui, joka opastaa mestarisuunnistajaksi haluavaa Vaianaa. Toiminnantäyteisellä seikkailullaan he seilaavat halki vellovan valtameren kohdaten hirmuisia hirviöitä ja tukalia tilanteita. Matkan varrella Vaiana tulee täyttäneeksi esi-isiensä tehtävän ja löytää jotain, mitä on aina etsinyt: oman itsensä.

Musiikkipuoli elokuvassa on enemmän kuin kunnossa. Muuten se tuntui tylsältä, ja musta tuntuu kauhealta sanoa näin. Jollain tapaa sitä on aina rakastanut Disneyn elokuvia, mutta tämä ei vaan uponnut. Olihan se katsottava, mutta en kyllä koe tarvetta katsoa tätä uudelleen. 

ᴇʟᴏᴋᴜᴠᴀɴ ᴛʀᴀɪʟᴇʀɪ
Ääninäyttelijöinä mm. Auli'i Cravalho, Dwayne Johnson ja Rachel House.
Suomeksi puhuttuna mm. Yasmine Yamajako, Veeti Kallio ja Susanna Haavisto. Tarzan (1999)
 Poikasensa menettänyt gorillaäiti Kala adoptoi orvon Tarzanin ja haluaa kasvattaa hänestä oikean gorillan. Lauman johtajan Kerchakin mielestä Tarzan on liian erilainen, mutta Kalan mieliksi hän antaa pojan jäädä laumaan. Tarzan elää kepposten täyttämän lapsuuden muiden eläinlasten kanssa ja hänestä tulee taiturimainen kiipeilijä, joka viilettää puusta toiseen korkealla maanpinnan yläpuolella. 


Katsoin ensimmäistä kertaa ikinä Tarzanin! Olen ehkä lapsena nähnyt siitä pätkiä, ja olen aina myös tiennyt mistä on kyse - mutta eipä ollut mitään muistikuvia että mitäs siinä oikeasti tapahtui. Hauska ja haikea leffa jonka vuoksi vuodatin jälleen kyyneliä. Loppuuko leffoille itkeminen koskaan????

ᴇʟᴏᴋᴜᴠᴀɴ ᴛʀᴀɪʟᴇʀɪ
Ääninäyttelijöinä mm. Tony Goldwyn, Minnie Driver ja Brian Blessed.
Suomeksi puhuttuna mm. Peter Franzén, Jonna Järnefelt ja Esko Salminen.The Legend of Tarzan (2016) suom. Tarzanin legenda
 Alexander Skarsgård on Tarzan, joka on jättänyt viidakot taakseen. Hänet tunnetaan nykyisin lordi Greystokena ja hän elää vaimonsa Janen kanssa. Nyt hänet on kutsuttu takaisin Kongoon lähettiläänä, tietämättömänä, että hän on pelinappula murhanhimoisessa suunnitelmassa, jonka takana on kapteeni Leon Rom. Kapteenilla ei kuitenkaan ole aavistustakaan, millaisia voimia hän on päästämässä valloilleen. 

Tarzanin sain katsotuksi, ja vuoroon astui tämä uusi tekele. Mulla oli ihan sellainen käsitys että tämä olisi Tarzanin tarina alusta alkaen, mutta ei - tämä olikin ikään kuin jatkoa alkuperäiselle leffalle. Ei ollut erityisen hyvä elokuva, tulipahan katsottua. Margot Robbie on kyllä älyttömän kaunis!

Pääosissa mm. Alexander Skarsgård, Margot Robbie ja Christoph Waltz. Everything, Everything (2017) suom. Kaikki kaikessa
 Maddy on fiksu, utelias ja mielikuvitusrikas 18-vuotias, joka sairautensa vuoksi ei voi lähteä erikoisvarustellusta kodistaan, joka on ilmatiiviisti suljettu ulkomaailmasta. Olly puolestaan on naapurissa asuva poika, joka ei anna Maddyn sairauden haitata itseään. Maddy haluaisi epätoivoisesti kokea ulkomaailman, ja oikean romanssin. Vaikka Maddy ja Olly eivät pysty kuin tuijottelemaan toisiaan lasin läpi ja kommunikoimaan tekstiviestein, heidän välilleen muodostuu vahva side. Niin vahva, että he ovat valmiita riskeeraamaan kaiken ollakseen yhdessä.


Kirjan lukeneena odotukset tätä leffaa kohtaan ei todellakaan ollut korkealla. Pääsi kuitenkin yllättämään, ja tämä olikin viihdyttävä ja erittäin herttainen pätkä. Kirjassa oli paljon piirrustuksia, ja mielestäni niitä oli käytetty leffaa tehdessä tosi fiksulla tavalla hyödyksi. Piirrustukset heräsivät eloon, ja toi tähän paljon lisää. Ilman niitä olisi voinut olla aika yksitoikkoinen elokuva.

ᴇʟᴏᴋᴜᴠᴀɴ ᴛʀᴀɪʟᴇʀɪ
Pääosissa mm. Amandla Stenberg, Nick Robinson ja Anika Noni Rose. Fifty Shades Darker (2017)
 Kun sydänsuruista kärsivä Christian Grey yrittää houkutella epäileväisen Anastasia Steelen takaisin elämäänsä, Anastasialla on ehtonsa. Heidän rakentaessaan luottamusta ja vakaata suhdetta salaiperäiset hahmot Christianin menneisyydestä palaavat kuvioihin aikeenaan tuhota pariskunnan yhteinen tulevaisuus. 


Noh, mitäs tähän sanoisi? Katsoin ensimmäisen osan joskus aiiikoja aikoja sitten, ja se ei kyllä millään tasolla lemppariksi noussut. Jälleen kerran näyttelijävalinnat (tai valinta) aiheuttaa ärsytystä - Dakotassa on vaan jotain mistä en pidä. Kirjat lukeneena kiinnosti erityisesti miten nämä menneisyyden kauhut tuodaan esille, ja täytyy myöntää että loppuratkaisu kiinnostaa myös. Kolmas osa tulee alkuvuodesta, mutta menee varmaan taas pieni ikuisuus ennen kuin sen saa katsotuksi. Elokuviin en aio mennä, eikä sen ostaminen omaksi kiinnosta sitten ollenkaan.

ᴇʟᴏᴋᴜᴠᴀɴ ᴛʀᴀɪʟᴇʀɪ
Pääosissa mm. Dakota Johnson, Jamie Dornan ja Eric Johnson.
Frozen (2013) suom. Frozen - Huurteinen seikkailu
 Anna joutuu lyöttäytymään yhteen karskin vuoristolaisen, Kristoffin kanssa, ja yhdessä he lähtevät etsimään Annan siskoa, Elsaa, jonka hyiset voimat ovat syösseet maan jäisen kirouksen valtaan. Vastassaan kylmyys, oudot peikot ja taikavoimat he matkaavat luonnonvoimia uhmaten pelastamaan kuningaskuntaa tuholta. 


Parina jouluna on tullut katsottua tämä, ja se on myöskin tullut ihan televisiosta paria päivää ennen joulua. Mun piti alkaa katsomaan sitä tvstä, mutta myöhästyin tunnilla joten Netflix pyörimään vaan! Frozen on ihana. Olaf on ihana. Kristoff ja Sven on ihania. Ihmiset tuntui sekoavan Frozenista sen julkaisun jälkeen, ja näen edelleen kauppojen hyllyjen pursuavan Frozen -tavaroita, nukkeja ja vaatteita.

ᴇʟᴏᴋᴜᴠᴀɴ ᴛʀᴀɪʟᴇʀɪ
Ääninäyttelijöinä mm. Kristen Bell, Idina Menzel ja Jonathan Groff.
Suomeksi puhuttuna mm. Saara Aalto, Katja Sirkiä ja Axl Smith. 
Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (2016)
 Kun Jake saa selville rinnakkaistodellisuuksiin liittyvän mysteerin, hän löytää "eriskummallisten lasten" asuttaman salaisen maailman. Pian Jake kuitenkin huomaa, että kaikkialla vaanii vaara. Hänen on päätettävä, keneen voi luottaa ja paljastettava, kuka hän itse todella on. 


Tämän katsomista odotin todella kauan. Rakastuin tähän kirjaan, sen ihmeellisyyksiin ja outouksiin. Elokuva ei minun mielestä yltänyt kirjan tasolle, mutta se ei myöskään pilannut kyseistä kirjaa. Kohtaukset oli tehty hienosti, moni asia näytti ihan erille kuin minä kuvittelin - ja se antoikin uudenlaisen näkökulman tarinaan. Onkohan tälle tulossa jatkoa?

ᴇʟᴏᴋᴜᴠᴀɴ ᴛʀᴀɪʟᴇʀɪ
Pääosissa mm. Asa Butterfield, Eva Green ja Ella Purnell. 
Alvin and the Chipmunks: The Road Chip (2015)
 Alvin, Simo ja Tero ryntäävät hurjalle road tripille kohti Miamia, mutta suunta kääntyykin pian hupaisiin tempauksiin ja musiikintäyteisiin seikkailuihin johtavalle kiertotielle ympäri maan.

Heh. Ehkä huonoin Alvin -leffa. Ei sillä, että aiemmat osat olisi erityisen hyviä - mutta tämä nyt oli aika tylsä. Siinäpä se. :D


Pääosissa/ääninäyttelijöinä mm. Jason Lee, Justin Long ja Josh Green.Superbad (2007)
 Härskejä sanoja ei säästellä hulvattomassa komediassa, jossa lukiosta valmistuvat parhaat ystävät Seth ja Evan pistävät kaiken peliin kartuttaakseen kokemusta naisrintamalla ennen yliopiston alkua. Nörttipoijlle tarjoutuu huippumahdollisuus panna ranttaliksi, kun kaveruksista kolmas Fogell väärentää henkkarit ja Seth saa kuumalta misulta kehotuksen hankkia juomaa illan bileisiin, joissa juhlii myös Evanin ihastus. Henkkareiden testaaminen ei kuitenkaan suju suunnitellusti poikien hukatessa toisensa ja ajautuessa toinen toistaan holtittomampaan seikkailuun matkalla kohti jymyjuhlia. 


"Superbad on niin hyvä leffa!!" "Sun ehdottomasti pitäis katsoa se!!" "Superbad on ihan MAHTAVA ja NEROKAS". Anteeks, miten niin? Okei siis joo - naurahdin parissa kohdassa, mutta en tajua minkä ihmeen takia ihmiset kehuvat tätä maasta taivaisiin? Oikein tyypillinen Seth Rogen -komedia, joka lähinnä ärsyttää kestollaan (siis voi juma, 2h) ja jatkuvalla toilailulla. Michael Cera tosin aina niin symppis, että ihan sen vuoksi tämä ei ollut niin kamala kuin olisi voinut olla.

Pääosissa mm. Jonah Hill, Michael Cera ja Seth Rogen. 


ᴋᴜᴠᴀᴛ ɪᴍᴅʙ & sʏɴᴏᴘsɪs ᴇʟᴏᴋᴜᴠɪᴇɴ ᴋᴏᴛᴇʟᴏᴛ/ʟᴇғғᴀᴛʏᴋᴋɪ
2017 katsotut elokuvat: 100/100

2 kommenttia:

  1. Mä en oo tuosta toisesta Tarzanista kuullutkaan koskaan, en tiedä miten se on mennyt multa kokonaan ohi :D Mun oli tarkotus keväällä mennä katsomaan tuo Everything, everything elokuviin heti kirjan lukemisen jälkeen, mutta se sitten jotenkin jäi. Ehkäpä oottelen sitä, että se tulee joko Netflixiin tai Viaplayhin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei tosta Tarzanista kyllä mun korviin ole paljoa keskustelua kuulunut :D Se muuten muistaakseni löytyy ainakin Netflixistä! Mun oli tarkoitus myös mennä kattoon toi Kaikki kaikessa elokuviin, mutta en sitten saanut aikaisekseni (tosin suunnittelen aina meneväni mut en kuitenkaan mene...). Se kannattaa kyllä katsoa jos vaan mahdollisuus siihen tulee!

      Poista