19.12.2017

Arrow: 1. tuotantokausi (2012)

traileri / 1. kausi / 23 jaksoa / 45 min / v. 2012 / the cw, dc comics

"Erehtymätöntä oikeutta. DC Comicsin sarjaan perustuvassa Arrowissa kaukaiselta saarelta palannut miljardööri ja salainen järjestyksenvalvoja Oliver Queen on päättänyt oikaista isänsä tekemät vääryydet ja puhdistaa Starling Cityn korruptiosta. Raastavat kokemukset saarella ja henkeäsalpaavat salaiset taistelut kaupungissa ovat sankaritarinan keskipisteessä."

Mä olen omistanut Arrowin pari ensimmäistä tuotantokautta ikuisuuden, ja olen katsonut niistä kaksi ensimmäistä kerran aiemmin. Tajusin yksi ilta Black Fridayn lähestyvän, oletin että Arrowin uusin tuotantokausi tulisi tarjolle ja päätin alkaa vihdoin ja viimein katsomaan tätä alusta. Tässä tapahtuu niin paljon kaikkea, etten millään olisi yli vuoden tauon jälkeen muistanut kaikkea tarpeellista.

Kausi lähtee käyntiin sillä, kun 5 vuotta kateissa ollut Oliver palaa takaisin Starling Cityyn. Oliverin kropasta 20 prosenttia on arpikudosta ja hänen kehossa on myös yli 10 parantumatonta murtumaa. Mitä ihmettä on tapahtunut? Kauden edetessä päästään näkemään takaumien muodossa saaren tapahtumia, jotka on niin uskomattomia - ja kamalia, ettei tiedä mitä pitäisi ajatella. Saaren tapahtumat on myös tosi hämäriä, mutta myös avartavia. Tapahtumista näkee ja ymmärtää kuinka paljon Oliver on muuttunut ja kasvanut ihmisenä, sekä mitä asioita hän on joutunut tekemään selviytyäkseen hengissä.

Oliver on saanut isältään pitkän listan nimiä ihmisistä, jotka ovat jollain tavalla pettäneet kaupungin ja sen ihmiset. Oliverin tehtävänä onkin siis paljastaa heidän tekemät vääryydet. Välillä (ok, lähes aina) tilanteet eskaloituu siihen pisteeseen että joku on saanut turpaansa tai heittänyt henkensä. Oliver ei kuitenkaan voi pelastaa kaupunkia yksin, ja saa avukseen henkivartijansa Digglen ja erittäin fiksun nörttitytön Felicityn. Pakkaa sekoittaa myös Oliverin ex-tyttöystävä Laurel (niin ärsyttävä, niin ärsyttävä...), sisko Thea ja Oliverin paras ystävä Tommy.

Yksi sarjan parhaista puolista on se, että koko ajan tapahtuu jotain. Yleensä jossain välissä mun keskittyminen herpaantuu, alan selailemaan puhelinta tai pelaamaan samalla jotain ja lähinnä vaan kuuntelen tapahtumia - mutta ei tässä voinut niin tehdä. Pakko olla tarkkana ja keskittyä ettei vaan missaa mitään pientä, mutta tärkeää asiaa.

Osa kohtauksista on hupaisan dramaattisia, ja välillä tekee mieli huutaa kysymyksiä televisiolle. Kaksi kysymystä vaivaa mieltäni edelleen:
1. Oliverin pukeutuessa huppuun, hänen silmien ympärillä on jotain vihreää. Mitä se on? Oletetaan että se on jotain meikkiä - miten ihmeessä se saa laitettua sen niin nopeasti?? Oliver tuntuu liikkuvan valoa nopeampaa paikasta A paikkaan B, ja siinä välissä hän ehtii niin meikata naamansa, mutta myös pestä ne pois? Mun täytyy opetella tuo taito myös.
2. Oliver on miljardööri. Missä hitossa se asuu? Kyseenalaistan miksi hänen ikäinen mies asuu vielä perheensä kanssa kotona (jos asuu)? Varsinkin, kun hänen pitää piilotella näin suurta salaisuutta? Ja miksi ihmeessä hän ei osta omaa asuntoa? Tai kartanoa? Tai vaikka kokonaista hotellia?

DVDn mukana tuli myös lyhyt "dokumentti" siitä miten kohtaukset on tehty, ja oli erittäin siistiä nähdä mitä siellä kulisseissa on tapahtunut. Osa näyttelijävalinnoista oli mm. tehty sillä perusteella, että sama henkilö voisi tehdä niin stuntit kuin hoitaa myös näyttelypuolen. Kaiken kaikkiaan hyvin tehty sarja, voisin sanoa. Koukuttava myös! Ei tämän katsomista halua tai pysty lopettamaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti