30.11.2017

Vuoden '17 leffakatsaus: osa 11/12

Divergent (2014) suom. Outolintu
 Sata vuotta sitten, kansakunnan perustajat loivat järjestelmän rauhan takaamiseksi. Ihmiset on jaettu ominaisuuksiensa perusteella viiteen eri ryhmään: Vaatimattomiin, Uskaliaisiin, Rehteihin, Teräviin ja Sopuisiin. Beatricellä on edessään testit ja lopullinen päätös. Testien tulokset osoittautuvat yllättäen epäselviksi ja hän saa kuulla, että erilaisuus on erittäin vaarallista. Yksi päätös voi muuttaa elämän.

Mun piti lukea tämä sarja uudelleen kirjana, kun sain viimein hankittua viimeisen osan omaan hyllyyni. En jaksanut ainakaan vielä aloittaa sitä urakkaa, joten päädyin katsomaan tämän leffan uudelleen. Ihan perus teinileffa höystettynä hitusella toimintaa ja "outouksia". Tykkäsin kyllä, mutta ei mestariteos tämäkään. Yllättyykö kukaan, jos sanon etten pidä Shailenesta? Ei varmaan. Mielestäni Shailenen ja Theon kemiat ei kohtaa ollenkaan tässä leffassa! Varsinkaan tässä ensimmäisessä osassa.

ᴇʟᴏᴋᴜᴠᴀɴ ᴛʀᴀɪʟᴇʀɪ
Pääosissa mm. Shailene Woodley, Theo James ja Kate Winslet.Maximum Ride (2016)
 Kuusi geneettisesti muunneltua lentokykyistä orpoa pääsee pakoon vankeudesta. He kohtaavat suuria vaaroja pelastaakseen yhden omistaan.

Näköjään sitä ihminen edelleen ajautuu paskojen leffojen pariin. Sen ainoan kerran kun jätän IMDb pisteytyksen katsomatta ennen elokuvaa, se on ihan tajuttoman surkea (3.8/10). Tämä elokuva oli niin kamalan huono, että mun oli oikeasti pakko lopettaa sen katsominen kesken. Ja minä en oikeasti tee sitä ikinä! Osa tehosteista oli niiiiiin huonoja, että olisin saanut itsekin luotua parempaa jälkeä. Silti jostain syystä kiinnostelisi katsoa tämä loppuun, mutta kun ei vaan pysty.

ᴇʟᴏᴋᴜᴠᴀɴ ᴛʀᴀɪʟᴇʀɪ
Pääosissa mm. Allie Marie Evans, Patrick Johnson ja Lyliana Wray.Step Up 2: The Streets (2008)
 Andie on katutanssija, jolla on vaikeuksia sopeutua arvostettuun, mutta jäykkään kouluun. Andien on vaikea päästä eroon menneisyyden varjoista. Baltimoren kuumin tanssikilpailu lähestyy ja Andie lyöttäytyy yhteen huipputanssija Chasen kanssa toivoen, että tanssikilpailun voitto vihdoin toteuttaisi hänen unelmansa ja auttaisi aloittamaan uuden elämän.

Maximum Ride oli niin surkea, että suutahdin, ja oli pakko katsoa heti perään joku viihdyttävä ja hyväksi todettu leffa. Mun ei varmaan tarvitse sen enempää tästä avautua, Step Up -leffoilla tulee aina olemaan suuri paikka sydämessäni!

ᴇʟᴏᴋᴜᴠᴀɴ ᴛʀᴀɪʟᴇʀɪ
Pääosissa mm. Briana Evigan, Robert Hoffman ja Adam Sevani.Step Up 3D (2010)
 Moose ja Camille on hyväksytty collegeen New Yorkiin, mutta ennen pitkää suurkaupungin sykkivä elämä alkaa houkutella heitä puoleensa. He tapaavat tanssija Luken, joka pyörittää huimaa tanssiryhmää entisessä tehdasrakennuksessa. Yhtäkkiä kaikki kolme ovatkin mukana esityksessä, jonka voitto ratkaisee kaiken.

Moose on mun ehdoton lemppari Step Up -porukasta, ja siksi tämä elokuva on noussut arvoasteikolla ehkä hitusen korkeammalle. Vaikka ensimmäinen Step Up on edelleen ehkä se paras, on tämä silti mainio. Onhan nämä tietenkin kliseisiä, mutta olkoon! pstt - löytyykö hyllystäsi Step Up -kokoelma, jota et enää tarvitse? Laita viestiä ja minä ostan pois! :D

ᴇʟᴏᴋᴜᴠᴀɴ ᴛʀᴀɪʟᴇʀɪ
Pääosissa mm. Rick Malambri, Adam Sevani ja Sharni Vinson.Step Up: Revolution (2012)
 Rikkaasta perheestä tuleva Emily on uusi tulokas Miamissa, jossa hän tapaa kuuman tanssijan Seanin. Sean johtaa flash mob -jengiä nimeltään THE MOB, joka yhä uudestaan muuttaa kaupungin kadut villeiksi katujuhliksi! THE MOBin rentoja kotikulmia uhkaavat puskutraktorit, ja Emilyn kanssa he käyvät yllättävään vastaiskuun tanssin avulla.

Yksi Step Upin ongelmista on se, että elokuvia on jo niin monia ja kuvio tuntuu toistavan itseään. Kunnes mukaan ahdetaan flash mobit! Ne oli siisti juttu muutama vuosi sitten, ja tämä elokuva vie ne vielä hitusen uudelle tasolle. Kun katsoin tämän ensimmäisen kerran, taisin olla ihan liekeissä kuinka siistiä kaikki on, ja myönnetään - olen edelleen.

ᴇʟᴏᴋᴜᴠᴀɴ ᴛʀᴀɪʟᴇʀɪ
Pääosissa mm. Ryan Guzman, Kathryn McCormick ja Misha Gabriel Hamilton.ᴋᴜᴠᴀᴛ ɪᴍᴅʙ & sʏɴᴏᴘsɪs ᴇʟᴏᴋᴜᴠɪᴇɴ ᴋᴏᴛᴇʟᴏᴛ/ʟᴇғғᴀᴛʏᴋᴋɪ
2017 katsotut elokuvat: 86/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti