4.12.2017

Freaks and Geeks (1999-2000)traileri / 1. kausi / 18 jaksoa / 45 min / v. 1999-2000 / nbc

"Ryhmällä lukiolaisia on vuonna 1980 edessään monia sosiaalisia haasteita. Ahkera matikkanero Lindsay aloittaa hengailemisen pilvipäiden kanssa huolestuttaen vanhempansa. Lindsayn veli Sam yrittää kamppailla kiusaamista vastaan."

Jos jokaisen ihmisen pitäisi katsoa joku sarja, se olisi ehdottomasti Freaks and Geeks. Se on yksi sympaattisimmista sarjoista mitä olen koskaan katsonut. Henkilöitä on monia, ja kaikista löytää enemmän tai vähemmän samaistuttavia piirteitä. Jokaiselle jotain jos niin voi sanoa. Paljon on tullut katseltua nuorien elämää käsitteleviä sarjoja, mutta Freaks and Geeks ampaisee välittömästi listan kärkeen aitoudellaan.

Valehtelisin, jos väittäisin etten missään vaiheessa epäillyt tämän sarjan suurta suosiota. Varsinkin kun kuulin ettei sarjaa ole tehty ensimmäisen tuotantokauden lisää, epäilykset kasvoi. Sitä harvoin törmää kesken lopetettuun sarjaan, joka on yhdellä (tai edes parilla) tuotantokaudella onnistunut valloittamaan ihmiset ympäri maailmaa samalla tavalla kuin tämä. Tämä sarja onkin siis täydellinen esimerkki liian aikaisin lopetetuista sarjoista, ja toivoisin niin paljon että tähän olisi tehty vaikka kaksi kautta lisää. Se olisi ollut oiva määrä, ei liian pitkä, mutta kolmessa kaudessa asioita ehtisi käsitellä sopivissa määrin.

Freaks and Geeksin näyttelijäkaarti on saavuttanut ansaitun suosion enkä ihmettele tämän jälkeen enää ollenkaan. Lindsayn näyttelijä Linda Cardellini on näytellyt monessa sarjassa, mm: Teho-osasto ja Bloodline. Lindsayn veljeä Samia näyttelee John Francis Daley, joka on nähty mm. Bonesissa. Ja ihana, iiihhana James Franco loistaa Daniel Desariona - koulun "pahana" poikana!

TV Timessä puitiin Seth Rogenin hahmon Ken Millerin tarpeellisuutta, koska häntä ei missään vaiheessa nostettu suuremmin esille. Minä olen taas sitä mieltä, että ilman Keniä tämä sarja ei olisi kokonainen. Minusta on ihanaa, että kaveriporukasta löytyy yksi herttainen poika pulisonkeineen, joka heittelee aina välillä tyynen rauhallisesti hauskoja juttuja, tai oikeita mielipiteitään jotka muut tulkitsevat aina sarkasmiksi hänen äänensävyn takia. Kaveriporukasta löytyy myös Nick Andopolis, Jason Segelin näyttelemä pilvipää-pojankloppi, joka on niin samaistuttava hahmo jollain tapaa.

Ja koska tietysti mun täytyi tästäkin saada revittyä ärsytyksen tunteita, löysin niitä vaan yhden henkilön kohdalla: Sam Weir. VoiI JuMA!!! Samissa on jotain samaa kuin 70's Showin (postaus tulossa!) Ericissä. Star Wars -fani, ja nössykkä joka ei saa oikeastaan mitään tehtyä. Samin kaksi parasta ystävää ovat Neal (Samm Levine) ja Bill - ilman niitä olisin inhonnut Samia. Martin Starr näyttelee Bill Haverchuckia, joka on ehdottomasti yksi sarjan parhaita hahmoja. Bill, silmälasipäinen, hieman kömpelö poika jonka raajat näyttää liian pitkiltä muuhun kroppaan verrattuna, on mainio. Mainio, mainio, mainio.

Perhesuhteet, opiskelu, tulevaisuus, ystävät, toisten auttaminen ja selviytyminen. Sitä tämä on.Katsottavissa Netflixistä / Saatavilla DVDnä (aluekoodilla 1)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti