2.11.2017

Becca Fitzpartick: Hiljaisuus

"Sekava Nora herää keskellä yötä Coldwaterin hautausmaalla eikä tiedä, kuinka on joutunut sinne. Pian käy ilmi, että hän on ollut kateissa yli kolme kuukautta ilman ainuttakaan muistikuvaa tuosta ajasta. Missä Nora on ollut ja mitä hänelle on tapahtunut?

Huolestuttavinta tilanteessa on, että Nora ei vaikuta muistavan edes Patchia. Eikä kukaan tunnu haluavan muuttaa asiaa. Onko Mustalla Kädellä jotain tekemistä Patchin katoamisen kanssa - ja kuka nyt pystyy suojelemaan Noraa viholliselta, jota hän ei enää itse tunne eikä muista?"

Teos: Hiljaisuus, Hush Hush #3
Alkuperäinen nimi: Silence
Kirjailija: Becca Fitzpatrick

Suomentaja: Pirjo Ruti
Sivumäärä: 334
Kustantaja: WSOY
Mistä: oma kirjahylly


Ensimmäinen osa täällä, ja toinen osa täällä

Minimaaliset odotukset tätä osaa kohtaan. Ärsytti jo valmiiksi tämä Noran monen kuukauden katoaminen ja muistinmenetys. Olipa se kuinka iso ja tärkeä osa juonen kannalta, on se aina ärsyttänyt mua - niin kirjoissa kuin tv-sarjoissakin. Yleensä näistä vastaavista tapahtumista seuraa se piinaavan pitkä aika kun asioita kerrataan läpi ja juoni tuntuu junnaavan paikallaan. Yllärinä tuli, että tässä se oikeasti toimi ihan hyvin. 

Menetettyään muistinsa Nora ei enää muista ensirakkauttaan Patchia, josta Noran äiti ja paras ystävä Vee tuntuu olevan vaan hyvillään. Myöskään Marcie Millar ei helpota tilannetta omilla puheillaan. Ja mitä ihmettä pahalle pojalle Patchille on tapahtunut - miksi alat muistuttaa nössykkää? Täysin pahan pojan mainettaan Patch ei kuitenkaan menetä, mutta joku muutos hänessä on tapahtunut (ah, rakkaus!).


"Ei ollut aikaa varoitushuutoon. Aikaa ei ollut yhtään."


Vaikka aikaisempia tapahtumia kerrataan aika kauan, se tuntuu tulevan luonnostaan ja helpottaa myös lukijan palaamista Noran ja Patchin maailmaan. Koko kirjan ajan tapahtuu paljon asioita eikä mikään niistä tunnu turhilta. Arvoituksia, välähdyksiä menneisyydestä ja mustista silmistä. Kiinnostavaa tekstiä jonka jaksoi lukea yhdeltä istumalta loppuun. Sarjan toinen osa jäi mielestäni latteaksi, mutta tämä kolmas osa tuntui selkeästi vahvemmalta teokselta - ja saa mut jatkamaan myös viimeiseen osaan (jonka tosin lukisin vaikka tätä inhoaisinkin). Toki osa asioista oli arvattavissa ennaltaan, mutta täytyy myöntää loppuratkaisun tulleen yllätyksenä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti