11.10.2017

Riverdale: 1. tuotantokausi (2017)traileri / 1 kausi / 13 jaksoa / 45 min / v. 2017 / the cw

Netflix toi meille tänne Suomeen Riverdalen ensimmäisen kauden jenkkitahtiin jakso jaksolta. The CW:n tuottama teinidraama perustuu Archie -sarjakuvan hahmoihin. Buzzfeed oli tehnyt artikkelin siitä kuinka samalta Riverdalen kööri näyttää verrattuna alkuperäiseen Archieen. Äkkiseltään katsottuna voisi todeta näyttelijäkaartin olevan täydellinen.

Kaikki lähtee käyntiin nuoren Jason Blossomin kuolemasta joka järisyttää pientä kaupunkia. Kuten arvata saattaa, kyseessä ei olekaan onnettomuus vaan tapaus paljastuu murhaksi. Koko tuotantokausi onkin siis kaiken teinidraaman lisäksi täynnä mysteereitä ja kysymyksiä. Kuka? Miten? Miksi?

Minä olen tämän katsomisessa ehkä hieman myöhässä, ottaen huomioon että toinen tuotantokausi starttaa ihan kohta! Myönnetään, tuli ehkä hieman kiirus tämän postauksen julkaisemisessa jotta päästään katselemaan kakkoskautta oikeaan tahtiin. Suurin syy tämän katsomiseen oli ihanaakin ihanempi Cole Sprouse, jota myönnän rakastaneeni Disney Channelista lähtien. (Ja tämän sarjan jälkeen rakastan vielä enemmän...)

Lyhyesti kuvailtuna: Pretty Little Liars tapaa Twin Peaksin. Mutta tosiasia on myös se, että Riverdalen ensimmäisellä kaudella oli huomattavasti enemmän tapahtumia, juonenkäänteitä ja järkytyksiä kuin Pretty Little Liarsin seitsemällä tuotantokaudella yhteensä. Riverdale on niin koukuttava, ehkä jopa hieman guilty-pleasure mutta silti mielestäni laadukas ja hyvin tehty sarja.

Ihastuin kuvaustyyliin, värien käyttöön ja tunnelmaan. Jotenkin tosi kaunista, mutta samalla niin synkkää ja karmivaa. Päätin tämän aloittaessani etten odota tai oleta mitään, ja se olikin hyvä ratkaisu. Oli mahtavaa katsoa tätä niin sanotusti "tyhjin aivoin", koin saavani tästä paljon enemmän irti niin. Tietenkään täysin en onnistunut päätäni nollaamaan, ja jo parin jakson jälkeen loin kuvan siitä kuka syyllinen olisi - ja kerrankin olin oikeassa!

Henkilöhahmoista pidin ja näyttelijät suoriutuivat työstään oikein mallikkaasti. Muutama kiusallisen tönkkö kohtaus löytyi, eikös ne kuitenkin teinisarjoihin jollain tapaa aina kuulu. Parin hahmon kohdalla on edelleen erittäin suuri kysymysmerkki, enkä osaa luottaa niihin pätkän vertaa. Cole Sprousen näyttelemä Jughead Jones, joka myös toimii kertojana, on ehdottomasti mun lemppari. Se nyt tuskin aikaisemman ylistyksen jälkeen tulee yllätyksenä.

Suosittelisinko? No kyllä. Tosin jos useampaan kertaan mainittu teinidraama ei iske, jättäisin katsomatta.

K. J. Apa (Archie) / Lili Reinhart (Betty) / Camila Mendes (Veronica) /
Cole Sprouse (Jughead) / Madelaine Petsch (Cheryl) / Ashleig Murray (Josie) Toisen tuotantokauden eka jakso katsottavissa huomenna 12.10. Netflixistä.

JAIKS 

7 kommenttia:

 1. Mä katoin tän julkaisutahdissa viime syksynä ja tykkäsin älyttömästi (noh, koska tykkään muutenkin kaikista teinidraamoista koska oma elämä tylsä :F). Jughead on mun lemppari ollut alusta asti. Ihan timanttinen hahmo. Allekirjoitan myös tuon elokuvan visuaalisen toteutuksen. Värimaailma upea mutta samalla synkkä ja semmonen creepy. Ootan kyllä kovasti tokaa kautta, joka alkaa tänään!!!!!!!!! :D :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jesjes!! Ihanaa että joku muukin pitää tästä yhtä paljon kuin mäkin! :D Jughead on kyllä ihan huippu. Täytyy myöntää että nyt vähän ärsyttää että tulee vaan yksi jakso viikossa, kun tämä eka kausi tuli bingetettyä läpi. No, onpahan jotain mitä odottaa, harvoin tulee katsottua sarjoja oikeeseen tahtiin! Meinasin alkaa katsomaan sitä ekaa jaksoa jo päivällä, mutta säästelen iltaan... :D

   Poista
 2. Hei kiitos tästä ! Menny jotenki ihan ohi koko sarja. Menee ehdottomasti loputtoman pitkälle katselulistalle ! :DD
  Ps. Kato How To Get Away With Murder, koska jos tän tyyliset sarjat iskee ni tiiän et sekii iskee! XD (huomaatko et jankkaan tätä niin kauan, että kokeilet. Sama homma ku Marveleissa xD)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wuhuuuuu, toivottavasti pidät!

   Hahahahaa!!! :DD Pitäis varmaan katsoa se heti ja luottaa sun vinkkeihin, nimim. rakastuin Marveleihin. Mutta joo, kyllä mä vielä tälle vuodelle sen katson :D Riverdalen jättämä aukko tarvii kyllä nyt kipeästi jotain tilalle, joten ehkä se nyt sit ois sen vuoro!

   Poista
  2. Vähä kamalaa jos et tykkää siitä sit yhtää.... XD

   Poista
 3. Tää on niin huippu!!♥ Olin kesällä kissavahtina veljellä, jolla on Netflix ja bongasin tän sieltä tietämättä oikeastaan mitään sarjasta, mutta näytti ja kuulosti niin hyvältä, että tiesin tykkääväni :D Sillä viikolla ei kauheesti muuta elämää ollu, kun töiden jälkeen suoraan Riverdalea jatkamaan. Toka kausi! En malta odottaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää jos mikä on koukuttava sarja :D En tiedä miten kestän että tulee vaan yks jakso viikossa!

   Poista