26.10.2017

How to Get Away With Murder: 1. tuotantokausi (2014)traileri / 1. kausi / 15 jaksoa / 45 min / v. 2014 / abc studios, netflix

"Ryhmä kunnianhimoisia oikeustieteen opiskelijoita ja heidän nerokas puolustusasianajajana toimiva professori ajautuvat keskelle monimutkaista murhatapausta, joka muuttaa heidän elämänsä lopullisesti."

Jälleen yksi tv-sarja josta kuulin todella paljon hyvää, mutta en vaan saanut katsotuksi. Onneksi Lotta patisti pariin otteeseen ja erittäin tylsä ilta muuttui todella mielenkiintoiseksi kun painoin playta. 

Aluksi olin hieman skeptinen - voiko se muka olla niiiiin hyvä?? Ensimmäiset pari jaksoa olin ihan hukassa ja ihmettelin tapahtumia sekä epäselkeyttä. Huomatessani TV Timen kommenteissa etten ole ainoa joka on ihan ulapalla, oletin sen kuuluvan asiaan ja uskalsin jatkaa katsomista. Sarja vei kuin veikin mukanaan, ja huomasin pian katsoneeni 6 jaksoa putkeen. 

Sarja lähtee käyntiin nuoren opiskelijan murhasta. Yliopistolla lakia opettaa asianajaja Annalise Keating, joka valitsee toimistolleen muutaman opiskelijan harjoittelemaan. Joka jaksossa ei onneksi pohdita pelkästään murhatun tytön kohtaloa, vaan ryhmä saa kauden aikana hoidettavaksi monta eri tapausta. 

Rikos- ja lakisarjoja löytyy hämmästyttävän paljon, ja sinällään HTGAWM ei tuo joukkoon mitään kovin uutta. The Good Wife on hyvin samankaltainen, mutta uskallan silti väittää tätä paremmaksi.  

Jaksoissa hypitään välillä nykyhetkestä tulevaisuuteen. Se tuntui aluksi todella typerältä, ja parin jakson ajan jopa ärsytti - miksi ihmeessä näitä asioita pitää näyttää etukäteen? Tietenkin kauden edetessä asiat alkoi selkenemään ja aikahypyt vaikuttikin mainiolta ratkaisulta. En taida keksiä parempaa tapaa ylläpitää katsojan mielenkiintoa. Kun kauden alussa näytetään jo seuraava iso tapaus, kukapa ei haluaisi tietää mitkä asiat ja teot ovat ajaneet siihen tapahtumaan X? Minä ainakaan en voisi lopettaa katsomista kesken, kun kauden loppuratkaisusta näytetään näin pieniä paloja kerrallaan jo ensimmäisissä jaksoissa.

Juonenkäänteitä kerta toisensa perään ja jokainen käännös tulee niin yllätyksenä että täytyy ihan vetää syvään henkeä. Nerokas, koukuttava ja erittäin jännä. 

Henkilöhahmot oli onneksi hyviä myös, tosin muutama jäi hieman latteammaksi ja sai mut lähinnä ärsyyntymään. Professorina toimiva Annalise on vahva päähenkilö joka pitää pakan kasassa vetelemällä naruista suuntaan ja toiseen. Viola Davis suoriutuu roolista oikeasti älyttömän hyvin, ja on jokaisen palkintonsa ansainnut. Opiskelija Wes Gibbins (Alfred Enoch) sai ison roolin ensimmäisen kauden tapahtumista ja oli helposti lähestyttävä henkilö, vaikkakin hieman raivostuttava välillä. Henkilökohtaiseksi lempparikseni nousi kuitenkin Connor Walsh (Jack Falahee) joka samalla sulattaa sydämen, yllättää teoillaan ja naurattaa sutkautuksillaan. Vahvassa roolissa ihastuttaa myös Karla Souzan näyttelemä Laurel, jonka tarinaa mielelläni näkisin lisää. 

2 kommenttia:

  1. Wes on hiton ärsyttävä :'DD mut Connor ja Laurel on omia lemppareita, sekä Violan näyttelyä ihailen. Mut kiva ettet pettyny tähä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt varsinkin ku oon kattonu sitä tokaa kautta niin ai juma... Wes on niin palikka!! Ärsyttää ihan sikana ku sillä on aina hämmästynyt ilme naamalla... :D Ja jep - kiitti suosituksesta! :=))

      Poista