30.9.2017

Vuoden '17 leffakatsaus: osa 9/12

Why Him? (2016) suom. Miksi hän?
 Ned on ylisuojeva ja rakastava isä, jonka vierailu tyttärensä luona muuttuu vähintäänkin painajaismaiseksi. Perhe tapaa tyttären poikaystävän: hyvää tarkoittavan, mutta sosiaalisesti kömpelön Silicon Valleyn miljonäärin Lairdin. Tiukkapipoisen Nedin mielestä Laird on täysin epäsopiva hänen tyttärelleen villin käytöksensä takia. Pyrkiessään takaisin paniikinomaisesti tyttärensä suosioon, Ned joutuu epämukavuusalueellensa luksusta pursuavassa teknologian keskuksessa. 

Täytyy sanoa että minä yllätyin. Postasin Instagramiin kuvan jossa ehdin jo manailemaan että tämä varmaan on "yhtä hyvä elokuva kun tää mun epäonninen lauantai on ollut", mutta kyllä minä tykkäsin tästä. Ei taaskaan mikään maata mullistava katselukokemus, mutta hauska komedialeffa tylsään iltaan. James Franco on ihana, ei muuta tarvitsekaan sanoa.

ᴇʟᴏᴋᴜᴠᴀɴ ᴛʀᴀɪʟᴇʀɪ
Pääosissa mm. Zoey Deutch, James Franco ja Bryan Cranston.Fired Up! (2009) suom. Annetaan palaa!
 Koulunsa paatuneimmat pelimiehet Nick ja Shawn päättävät keplotella itsensä cheerleadereiden kesäleirille. Poikien tarkoitus on tehdä mahdollisimman monta valloitusta, mutta Nickin pettymykseksi Shawn ihastuu joukkueen piinkovaan kapteeniin.

Katsoin tämän kun elokuvan nimestä oletin että tää olisi kuulunut Anna palaa! -sarjaan, mutta eipä kuulunutkaan. Hyvin samankaltainen elokuva, jonka olin nähnyt jo aiemmin. Onneksi en menettänyt mitään sen tähdellisempää tätä katsoessa, koska lähinnä vaan ärsytti koko leffan ajan.

ᴇʟᴏᴋᴜᴠᴀɴ ᴛʀᴀɪʟᴇʀɪ
Pääosissa mm. Eric Christian Olsen, Nicholas D'Agosto ja Sarah Roemer.The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 (2015) suom. Nälkäpeli: Matkijanärhi, osa 2
 Katniss Everdeen aloitti matkansa selviämällä hengissä julmasta Nälkäpelistä ja nousi johtamaan kapinaa Panemin tyrannimaista presidenttiä vastaan. Nyt Katniss ja joukko kapinallisia Vyöhykkeeltä 13 valmistautuvat lopulliseen taisteluun, joka ratkaisee Panemin tulevaisuuden.

Meinasi taas tämän suhteen käydä niin kuin aiemminkin, eli oli lähellä jäädä katsomatta! En tiedä mikä siinä on etten ole saanut aikaisemmin tätä katsottua ja jotenkin tämän aloittaminen on aina ollut tosi vaikea juttu. Nyt oli kuitenkin tilanne että halusin katsoa jotain, mutten halunnut käyttää tuntia miettien mitä katsoisin - joten valitsin tämän! Ei ihan niin mainio mitä oletin, mutta hyvä elokuva kyllä. Ja hele, itkin taas. Joku tuntematon henkilö pilasi joskus multa koko elokuvan sanomalla että sen mielestä Katniss ei ollut onnellinen tässä lopussa - ja että hän "tyytyi kohtaloonsa". En ole sen jälkeen osannut ajatella mitään muuta, vaikka mun silmiin päätös olikin onnellinen.

ᴇʟᴏᴋᴜᴠᴀɴ ᴛʀᴀɪʟᴇʀɪ
Pääosissa mm. Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson ja Liam Hemsworth.Thor (2011)
 Odin on juuri kruunaamassa voimakasta ja taitavaa Thoria satumaisen Asgardin kuninkaaksi, mutta päätyy viime hetkellä lähettämään tämän Maahan asumaan ihmisten kanssa. Ennen valtaan astumista Thorin tulee oppia, ettei äkkipikainen ja ajattelematon käytös ole soveliasta hallitsijalle. Odin riistää nuoren soturin voimat sekä vasaran ja paiskaa tämän Maahan, jossa Thor kirjaimellisesti törmää Jane Fosterin johtamaan fyysikkoryhmään. Thor aloittaa taistelun supervoimiensa takaisin saamiseksi, mutta se edellyttää, että Thor oppii asettamaan muut itsensä edelle.

Marvel -leffojen katsominen jatkukoon! Otin operaatioksi katsoa joka ilta kaksi elokuvaa kun mulla ei koulua ollut, ja nämä löytyi kätevästi Netflixistä. Thoria kohtaan ei ollut suuria odotuksia, mutta pidin tosi paljon! Natalie Portman on niin ihana ja tämän leffan katsominen oli oikeasti ilo. Siispä voimme todeta - Marvelit puree.

ᴇʟᴏᴋᴜᴠᴀɴ ᴛʀᴀɪʟᴇʀɪ
Pääosissa mm. Chris Hemsworth, Anthony Hopkins ja Natalie Portman.Captain America: The First Avenger (2011)
 Captain America johtaa vapaustaistelua tässä toiminnantäyteisessä menestyselokuvassa, jonka nimiroolissa Chris Evans taistelee pahuutta vastaan! Pelottavan voiman uhatessa koko maapalloa maailman paras sotilas julistaa sodan julmalle Hydra järjestölle, jota johtaa roistomainen Punakallo.

Captain America ei kyllä tämän perusteella noussut kovin korkealle asteikolle supersankareissa. Leffan sijoittuessa niin kauas menneisyyteen oli tämä kuitenkin luonteeltaan todella erilainen. Ahdistavan synkkä tunnelma koko elokuvan ajan, jonka vuoksi tämän katsominen ei ihan niin hilpeää ollut kuin esim Iron Manin tai tuon Thorin.

ᴇʟᴏᴋᴜᴠᴀɴ ᴛʀᴀɪʟᴇʀɪ
Pääosissa mm. Chris Evans, Hayley Atwell ja Sebastian Stan.The Avengers (2012)
 Kaikkien aikojen supersankarikaartissa ovat mukana Marvelin supersuositut sankarit Iron Man, Hulk, Thor, Captain America, Hawkeye ja Black Widow. Kun uusi, yllättävä vihollinen uhkaa koko maailman turvallisuutta, kansainvälisen turvajärjestön johtaja Nick Fury huomaa tarvitsevansa tiimin, joka kykenisi pelastamaan maailman katastrofin partaalta. Niin käynnistyy kiireen vilkkaa maailmanlaajuinen värväyshanke. 

Tämä oli yksi odotetuimmista Marveleista. Crossoverit niin elokuvissa kuin tv-sarjoissakin on aina mielenkiintoisia. Mahtavaa että kaikki nämä tyypit on saatu tungettua samaan leffaan! Ja ehkä hieman hihkuin innosta kun Scarlett Johansson oli näinkin suuressa osassa. Tähän mennessä Marvelin tuotannosta tämä on yksi lemppareistani.

ᴇʟᴏᴋᴜᴠᴀɴ ᴛʀᴀɪʟᴇʀɪ
Pääosissa mm. Robert Downey Jr., Chris Evans ja Scarlett Johansson.Iron Man 3 (2013)
 Stark joutuu toteamaan, että hänen uusi vastustajansa on tuhonnut koko hänen henkilökohtaisen elämänsä, hän lähtee hurjalle kostoretkelle etsiäkseen käsiinsä ne, jotka ovat vastuussa tapahtuneesta. Tällä matkalla – sen jokaisessa käänteessä – katsotaan, mistä rautamies on oikein tehty. Kun Stark lopulta ahdistetaan viimeiseen nurkkaan, hän joutuu varjelemaan läheisiään yksin, turvanaan vain äärimmilleen viritetty älynsä ja vaistonsa. Stark panee vimmatusti kampoihin kolkolle kohtalolleen ja tulee samalla löytäneeksi vastauksen kysymykseen, joka on vaivannut häntä hänen sisimmässään jo pitkään: tekeekö mies puvun vaiko puku miehen?

Iron Man 3 ei ollut niin hyvä kuin aiemmat osat. Tämäkin oli kyllä saatu pidettyä hauskana, mitä odotinkin. Tuntuu että kirjoitan jokaisesta elokuvasta ylistävän tekstin, mutta nämä nyt oli kaikkea mitä minä henk. koht. elokuvalta toivon: toimintaa, huumoria ja jotain normaalista poikkeavaa. Ei voi kieltää etteikö Iron Manin asu olisi siisti. Gwyneth jostain syystä ärsyttää tosi paljon.

ᴇʟᴏᴋᴜᴠᴀɴ ᴛʀᴀɪʟᴇʀɪ
Pääosissa mm. Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow ja Don Cheadle.Thor: The Dark World (2013)
 Thor taistelee pelastaakseen Maan ja yhdeksän maailmaa hämärältä viholliselta, joka on maailmankaikkeuttakin vanhempi. Muinainen rotu, johtajanaan kostonhimoinen Malekith, palaa syöstäkseen maailmankaikkeuden takaisin pimeyteen. Vastassaan vihollinen, jota vastaan edes Odin ja Asgård eivät pysty taistelemaan, Thorin on lähdettävä tähän asti vaarallisimmalle ja henkilökohtaisimmalle matkalleen, joka vie hänet jälleen Jane Fosterin luo ja pakottaa hänet uhraamaan kaiken pelastaakseen meidät kaikki.

Chrisin ja Natalien paluu valkokankaalle yhdessä, voi jummi. Toimintaa toiminnan perään ja vähän lisää taistelua, menetyksiä ja hämmästyttäviä tilanteita. Kerrankin tapahtumat oikeasti pääsi yllättämään, liekkö johtui liiasta keskittymisestä hyvännäköisiin näyttelijöihin - tai sitten ihan vaan nerokas käsikirjoitus. En tiedä miten jaksan odottaa kolmatta Thoria (jossa Natalie ei ilmeisesti ole mukana???!!).

ᴇʟᴏᴋᴜᴠᴀɴ ᴛʀᴀɪʟᴇʀɪ
Pääosissa mm. Chris Hemsworth, Natalie Portman ja Tom Hiddleston.Captain America: The Winter Soldier (2014)
 New Yorkin mullistavien tapahtumien jälkeen Steve Rogers lähtee viettämään hiljaiseloa maan pääkaupunkiin Washingtoniin, missä hän yrittää totuttautua nykymaailman elämänmenoon. Kun hänen S.H.I.E.L.D. -kollegansa kimppuun hyökätään, Steve tempautuu mukaan tapahtumasarjaan, missä vaakalaudalla on koko maailman kohtalo. Taistelussa häntä vaientamaan lähetettyjä joukkoja vastaan Captain America yhdistää voimansa Natasha Romanoffin kanssa ja yhdessä he yrittävät paljastaa yhä laajemmalle lonkeronsa ulottavan salaliiton.

Aluksi oli hieman meh -fiilikset kun ensimmäinen Captain America ei iskenyt, mutta jo aiemmin mainitsemani lemppari, Scarlett, yhdessä pääroolissa - jes! Huomattavasti parempi osa ensimmäiseen nähden, mikä on sinällään erikoista. Laatu tuppaa yleensä huononemaan mitä enemmän jatkoa tulee, mutta ehkä se on vaan minä joka vieroksui tuota ensimmäistä osaa. Mielenkiintoisempi juoni joka piti hereillä loppuun asti.

ᴇʟᴏᴋᴜᴠᴀɴ ᴛʀᴀɪʟᴇʀɪ
Pääosissa mm. Chris Evans, Samuel L. Jackson ja Scarlett Johansson.

ᴋᴜᴠᴀᴛ ɪᴍᴅʙ & sʏɴᴏᴘsɪs ᴇʟᴏᴋᴜᴠɪᴇɴ ᴋᴏᴛᴇʟᴏᴛ/ʟᴇғғᴀᴛʏᴋᴋɪ
2017 katsotut elokuvat: 75/100

3 kommenttia:

 1. Ahhh Marvelia <3 :'D hei et oo ainut joka ei tykkää tosta ekasta Captain Americasta.. Tai ei lukeudu omiin suosikkeihin :/ tosin Chris Evansia katon mielelläni joten se pelastaa vähän. Ps. Arvaa kuka alotti Marvelit tänää uudestaa ja pohdin just et katonko vielä tänään Iron Man 2 :DDDd
  Ja ootahan kun pääset Guardians of the Galaxyn kimppuun<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei ole yhtään haitaksi tuo Chris Evans! :D Ihastuin ehkä hieman myös Sebastian Staniin... Mulla on nyt jo sellanen fiilis että haluaisin kattoa nää uudestaan! Niiiin viihdyttäviä. Ootan niin paljon tuota Guardiansia ja CHRIS PRATTIA. ♡

   Poista
  2. aaah Chirs Prat<3<3<3
   ps. tää oli tosi fiksu kommentti

   Poista