20.9.2017

Santa Clarita Diet: 1. tuotantokausi (2017)

"Kaliforniassa idyllisessä Santa Claritan lähiössä asuvan pariskunnan ja heidän teinityttärensä elämä kokee suuren muutoksen, kun Barrymoren esittämä Sheila-äiti sairastuu mystisesti ja käy läpi ikävän muodonmuutoksen. Asuntonäytössä sattuvan nolon välikohtauksen seurauksena Sheila muuttuu ihmislihaa himoitsevaksi zombieksi. Olyphantin näyttelemän Joel-puolison tehtäväksi jää hillitä himojensa kanssa kamppailevaa vaimoaan." - is.fi 

traileri / 1 kausi / 10 jaksoa / 30 min / v. 2017 / netflix 

3. helmikuuta 2017 Netflixiin ilmestyi uusi sarja joka ehti herättää keskustelua jo trailerin julkaisemisesta lähtien. Kyseessä oli siis kauhukomedia perheestä, jonka äiti muuttuu zombieksi. Santa Clarita Dietiä on pidetty myös The Walking Deadin, Täydellisten naisten ja Dexterin sekoituksena, joka ei kovin kauas tipahda totuudesta. 

Kuulun niihin ihmisiin jotka käyttää elämästään enemmän aikaa Netflixin selailuun kuin itse katsomiseen, ja aina sarjoja selaillessa tämä on pompannut esiin ja olen miettinyt sen katsomista. Eihän siihen mennytkään kuin muutama kuukausi ja perjantainen tuskastuminen siihen "ettei ole mitään katsottavaa..." ja käynnistin ensimmäisen jakson. Zombijutut on jäänyt mulle vähän etäisiksi ja olenkin katsonut ainoastaan muutaman kauden The Walking Deadia - joka nyt luonteeltaan on täysin erilainen kuin tämä. Ja miten ihmeessä kuolleita ihmisiä syövästä perheenäidistä voisi saada hauskan? 

No, kyllä se onnistui. Katsoin kaikki ensimmäisen kauden 10 jaksoa putkeen. Pilottijakso ei erityisemmin lyönyt ällikällä ja vähän pohdiskelin että kannattaako tähän edes tuhlata aikaa, mutta laiskuuttani en jaksanut alkaa vaihtamaan sarjaa joten siihen se sitten jäi pyörimään kunnes huomasin sen loppuneen. 

Juoni on suht älyvapaa ja typerä, muistuttaa B-luokan kauhuelokuvia ja tosissaan tätä ei missään tapauksessa voi ottaa. Sarja on silti kaikessa korniudessaan oikeasti hyvä enkä millään jaksaisi odottaa seuraavaa tuotantokautta. Olen katsonut suht paljon komediasarjoja ja on positiivista että joukkoon löytyi vielä jotain mitä en kokenut nähneeni jo aiemmin. Komediasarjoissa (tai no tietyn genren sarjoissa/leffoissa) on aina yllättävän paljon yhtäläisyyksiä, joka on täysin ymmärrettävää, mutta on mukavaa vaihtelua katsoa jotain oikeasti itselle uutta. 

Sarjassa on oletetusti verta ja suolenpätkiä, eli herkimmille tuskin sopii vaikkei mikään pelottava ohjelma ole kyseessä. Täytyy myöntää että välillä tuli ällöttävä olo, eikä syöminen välttämättä ole hyvä idea tätä katsoessa :-D 

Drew Barrymore oli rooliin mielestäni yllättävä valinta, mutta loistava sellainen. Timothy Olyphant oli mulle sinällään täysin uusi tuttavuus - olen katsonut häneltä muutaman elokuvan, mutta mulla ei ole mitään hajua mitä niissä on tapahtunut, tai millaisessa roolissa hän on ollut. Sarjassa on isossa roolissa myös perheen tytär Abby (Liv Hewson) ja naapurissa asusteleva poika Eric (Skyler Gisondo).

2. tuotantokausi tulossa vuonna 2018

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti