1.9.2017

Riad Sattouf: Tulevaisuuden arabi 3

"Ilmiömäiseen suosioon Ranskassa nousseen omaelämäkerrallisen Tulevaisuuden arabi -sarjan kolmas osa kertoo Sattoufin perheen vuosista 1985-1987. Seitsenvuotiaan Riadin ranskalainen äiti alkaa saada tarpeekseen elämästään alkeellisessa kyläpahasessa Syyriassa. Myös Riad ymmärtää vähitellen, millaisessa yhteiskunnassa hän varttuu 1980-luvun arabisosialistisessa valtiossa. Voiko Tirma'lassa viettää joulua? Oliko Conan Barbaari ympärileikattu? Entä kohdellaanko eläimiä paremmin Bretagnessa kuin syyrialaiskylässä? Ja tuleeko Riadin isästä vielä jonain päivänä suurmies Hafez al-Assadin diktatuurissa?"

Teos: Tulevaisuuden arabi 3 - Lapsuus Lähi-idässä (1985-1987), Tulevaisuuden arabi #3 
Alkuperäinen nimi: 
L'Arabe du futur 3. Une jeunesse au Moyen-Orient (1985-1987)
Kirjailija: Riad Sattouf
Sivumäärä: 150
Kustantaja: WSOY
Mistä minulle: Kirjastolaina 


Tulevaisuuden arabi ja Tulevaisuuden arabi 2.

Aiemmassa osassa pikku-Riad aloitti koulun, ja nyt Riad on ylentynyt opettajan lemppariksi hyvällä käytöksellään. Riadin äiti mutisee vastaan hieman enemmän kuin aiemmin ja Riadia kiusataan - tai enemmänkin pelotellaan juutalaisuudella. Uskonnolliset asiat ovat enemmän esillä kuin aiemmin, vietetään Ramadania ja Riad tekee kaikkensa uskotellakseen ettei hän tai äitinsä ole juutalainen.

Riad pääsee käymään äitinsä kanssa myös Ranskassa, joka avaa ehkä hieman Riadin silmiä siitä millaisessa paikassa hän oikeasti asustelee. Vieläkin jaksaa kyllä ihmetyttää minkä takia Riadin vanhemmat ovat yhdessä.Olen kauhuissani, nyt kaikki osat on luettuna. Mitä sitten? Kuinka kauan joudun odottelemaan seuraavaa osaa? Joka muuten vaikuttaa kiinnostavalta, Riad perheineen muuttaa Saudi-Arabiaan!

Jos Tulevaisuuden arabi -sarja ei ole sulle vielä tuttu, suosittelen lukemaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti