12.9.2017

MINIARVIOITA | osa yksi

Teos: Saga - kolmas kirja, Saga #3
Alkuperäinen nimi: Saga 3

Kirjailija: Brian K. Vaughan
Kuvitus: Fiona Staples
Sivumäärä: 152
Kustantaja: Like
Mistä minulle: Kirjasto


"Tähtienvälistä sotaa pakoilevat nuoret rakastavaiset Alana ja Marko ovat löytäneet turvapaikan Quietus-planeetalta. Pariskuntaa jahtaavat palkkionmetsästäjät lähestyvät kuitenkin uhkaavasti, ja lopullinen välienselvittely koittaa viimein. Sagan kolmas kirja paljastaa, kuka jää henkiin ja kuka kuolee."

Kahden ensimmäisen osan lukemisesta ehti vierähtää viikko jos toinen ennen kuin sain taas tartuttua kirjaan kiinni. Jo heti ensimmäisiltä sivuilta Saga vetäisi mut vauhdilla mukaan tarinaan ja en voinut laskea opusta käsistäni. Olin innoissani, häkeltynyt ja onnellinen siitä että otin itseäni niskasta kiinni ja lainasin nämä kirjastosta luettavaksi. Olisin jäänyt niin paljosta paitsi jos olisin skipannut nämä. 


△▽△▽△▽△


Teos: Saga - neljäs kirja, Saga #4
Alkuperäinen nimi: Saga 4
Kirjailija: Brian K. Vaughan
Kuvitus: Fiona Staples
Sivumäärä: 152
Kustantaja: Like
Mistä minulle: Kirjasto

"Pitkin galaksia seikkailleet Marko, Alana ja heidän lapsensa Hazel ovat viimein päässeet eroon takaa-ajajistaan. Pariskunta viettää rauhallista perhe-elämää ja kasvattaa tytärtään normaalissa ympäristössä, mutta pinnan alla kytee. Marko tylsistyy koti-isänä ja Alanan työ saippuaoopperatähtenä käy hermoille. Löytyykö ratkaisu huumeista? Kun vanha vihollinen Prinssi Robotti IV reboottaa itsensä ja lähtee taas takaa-ajoon, katastrofi alkaa olla käsillä."

Tämä osa erosi aiemmista siinä määrin että Alana ja Marko pääsi vihdoin viettämään edes hetkeksi sitä niin sanottua normaalia arkea. Oli töitä ja leikkipuistoja. Mutta kuten arvata saattaa, eipä sitä onnea kovin kauaa jatku kun pitää olla taas menossa. Tässä osassa lumouduin jotenkin erityisen paljon kuvitukseen - vaikka tyyli jatkui täysin samana.


△▽△▽△▽△


Teos: Saga - viides kirja, Saga #5
Alkuperäinen nimi: Saga 5
Kirjailija: Brian K. Vaughan
Kuvitus: Fiona Staples
Sivumäärä: 152
Kustantaja: Like
Mistä minulle: Kirjasto

"Kohtalo kuljettaa sankareita kauas toisistaan. Gwendolyn ja Valhetassu vaarantavat henkensä löytääkseen parannuskeinon Tahdolle. Marko ja Prinssi Robotti IV solmivat tilapäisen aselevon ryhtyäkseen yhdessä etsimään kadonneita lapsiaan. Alana ja Hazel ovat päätyneet todella erikoiselle planeetalle, jonka jäisissä maisemissa he kohtaavat uudet, armottomat viholliset."

Voi houli mouli ja sitä rataa. Täytyy myöntää että tämä osa ei uponnut ihan niin täysillä kuin aikaisemmat, mutta erittäin hyvä oli silti. Musta on oikeasti yllättävää kuinka vahvasti tämän sarjan taso pysyy korkealla eikä missään vaiheessa ole tullut sellaista fiilistä että joku olisi pielessä. Perheen tiet erosi ja vähän piti kiristellä hampaita jännityksestä. 


△▽△▽△▽△


Teos: Saga - kuudes kirja, Saga #6 
Alkuperäinen nimi: Saga 6
Kirjailija: Brian K. Vaughan
Kuvitus: Fiona Staples
Sivumäärä: 152
Kustantaja: Like
Mistä minulle: Kirjasto

"Hazelin oppivuodet! Vanhemmistaan eron joutunut Hazel yrittää parhaansa mukaan sopeutua koulutukseen Maantuntuman hoivissa. Samaan aikaan Alana ja Marko etsivät pientä tyttöään epätoivoisesti, mutta kaikkeus on suuri paikka..."

Hazel ei ole enää vauva ja päästiinkin hieman mukaan jo hänen ajatusmaailmaan. Oli ihan kamalaa lukea tätä kun toivoin jokaisella sivulla että Alana ja Marko löytäisi Hazelin ja että kaikki voisi vaan olla hyvin! Haha, myönnän vieräyttäneeni yhden kyyneleen - mutta vaan yhden ainoan! Ghüs on ihan mun uus lemppari, ja tämän kuudennen osan kansi miellyttää silmää myös eniten. 


△▽△▽△▽△


Teos: Kepler62 - Kirja yksi: kutsu, Kepler62 #1
Kirjailija: Timo Parvela ja Bjørn Sortland 
Kuvitus: Pasi Pitkänen
Sivumäärä: 121
Kustantaja: WSOY
Mistä minulle: Kirjasto

"Maapallo on ylikansoitettu ja sen luonnonvarat hupenevat. 13-vuotias Ari pitää huolta sairaasta pikkuveljestään Jonista. He pelaavat yhdessä uutta, vaikeaa Kepler62-tietokonepeliä jonka vain harvat pystyvät viemään läpi. Kukaan ei tiedä, mitä viimeisen tason suorittaneille tapahtuu - tai onko Kepler edes pelkkä peli. Huima seikkailu on alkamassa..."

Kukaan ei varmaan ole välttynyt tältä kirjasarjalta. Vaikka kirjat onkin suunnattu lapsille, voi näitä selkeästi myös vanhemmatkin lukea. Tosi kaunis kuvitus, helppo lukea ja tarina vaikuttaa ainakin vielä mainiolta. Odotan innolla millainen jatko tapahtumille saadaan. Seuraavat 3 osaa löytyykin jo hyllystä odottelemasta.


△▽△▽△▽△


Teos: Aamiainen Tiffanylla
Alkuperäinen nimi: Breakfast at Tiffany's
Kirjailija: Truman Capote
Sivumäärä: 175 (ilman novelleja 112)
Kustantaja: Tammi
Mistä minulle: Kirjasto

"Holly Golightly on villisti viehättävä, matkalaukkuelämää viettävä tyttö. Seurapiirinään New Yorkissa hänellä on suuri joukko miehiä, joihin hän suhtautuu täydellisen viattomuuden moraalilla. Hänellä on myös vaarallinen tuttavuus, Sing-Singissä istuva rikollinen, jonka kanssa hän vaihtaa sääraportteja - itseasiassa ne ovat rikollisliigan viestejä."

Odotin tältä paljon enemmän. En ole katsonut tästä tehtyä elokuvaa, joten en oikeastaan tiennyt mitä tuleman pitää. Ideana ihan hyvä, muttei iskenyt muhun sitten ollenkaan. Lukeminen tuntui pakkopullalta eikä tehnyt mieli edes lukea tätä loppuun. Lopussa on myös 3 novellia, mutta kiinnostus ei riittänyt niiden lukemiseen joten skippasin ne kokonaan, eli luettuja sivuja tästä opuksesta 112. 

6 kommenttia:

 1. Mäkin oon iloinen, että otit itseäsi niskasta kiinni ja lainasit ja luit Sagat ! :D ja Kepleritkin sait aloitettua jeeee! Niin hyviä kaikki nämä. Tosin Aamiainen Tiffanylla on jäänyt itellä lukematta.. eikä myöskään noussut kovin ylös To read-listalla vieläkään :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saga on niin hyvä kyllä! Joo en kyllä nyt ainakaan lähde suosittelemaan tota Tiffanya, oon edelleen hieman katkeroitunut etten pitänyt siitä :D Pakko kattoo se leffa kyllä pian!

   Poista
 2. Kepler62 on aivan huikea sarja ja pidän siitä niin paljon, vaikka en todellakaan taida sinänsä olla kohdeyleisöä. Täytyy myöntää, etten pitänyt minäkään Aamiainen Tiffanylla -kirjasta, mutta elokuva on paaaaljon parempi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kepler62 on kyllä mainio! Oon edelleen ihan lumotunut siitä kuvituksesta. Harmi kun uusimpiin osiin on kirjastossa niin pitkä varausjono, saa nähdä milloin pääsen niitä lukemaan. Pitää kyllä katsoa se leffa, sitä on aina kehuttu niin paljon! :D

   Poista
 3. Kepler62 on kyllä kerännyt niin paljon kehuja, että kai munkin on kohta pakko aloittaa :D /Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eehdottomasti lukemaan vaan! :D Olin tosi skeptinen mutta ihastuin!

   Poista