3.9.2017

Brian K. Vaughan & Fiona Staples: Saga 1

"Alana ja Marko taistelevat galaktisen sodan vastapuolilla. Heidän rotunsa ovat sotineet ammoisista ajoista lähtien, eikä rauhasta näytä olevan toivoakaan. Kun Alana ja Marko rakastuvat ja saavat lapsen, he joutuvat pakenemaan molempien kansojen vihaa henkensä edestä. Kolmikkoa jahtaavat kylmäveriset palkkatappajat, omat vanhemmat ja TV-päiset robottikuninkaalliset."

Teos: Saga - ensimmäinen kirja, Saga #1
Alkuperäinen nimi: Saga

Kirjailija: Brian K. Vaughan
Kuvitus: Fiona Staples
Sivumäärä: 168
Kustantaja: Like
Mistä minulle: Kirjasto


En olisi ikinä uskonut sanovani että pidän tästä. En ikinä! Niin moni eri ihminen suositteli tämän lukemista, ja mun oli siitä syystä ihan pakko tarttua tähän. Tämä oli sarjakuva, josta halusin pitää, osittain jopa siksi että tämä on saavuttanut niin suuren suosion.

Saga on niin erilainen kuin mikään muu lukemani sarjakuva (tai mikään muukaan kirja). Tästä löytyy niin paljon kaikkea niin siistiä, outoa ja osittain jopa ällöttävää. "Saga kertoo eeppisen tieteisseikkailun kautta tarinan politiikasta, rakkaudesta ja perheen perustamisesta" - no niin tekee.

Hahmoista sen verran että tykästyin Markoon, Tahtoon ja Valhetassuun. Toivottavasti seuraavissa osissa ei tapahdu mitään pahaa etten joudu syömään sanojani.

Brian K. Vaughan on mulle tuttu nimi Lostin kautta ja tietojeni mukaan hän on myös käsikirjoittanut Under the Domea jota itse en ole vielä katsonut. Fiona Staples taas on aivan tuntematon, mutta hän on tehnyt ihan älyttömän hienon työn kuvittaessaan tämän. Mahtavaa jälkeä nimittäin.

Ensimmäisessä osassa tarina lähti käyntiin hyvällä vauhdilla ja oon iloinen että mulla löytyy tällä hetkellä lainattuina kaikki 6 suomennettua osaa! Nämä tulee luettua niin äkkiä läpi että oikeasti varmaan itkisin jos joutuisin odottelemaan näitä kirjaston jonoissa. Jälleen yksi sarja minkä haluaisin ehdottomasti omistaa myös itse. Täytyy pitää sormet ristissä ja koittaa bongailla näitä hyvään hintaan jostain.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti