29.8.2017

Robert Kirkman: The Walking Dead - 1

"Poliisikonstaapeli Rick Grimes herää koomasta vain huomatakseen, että maailma on loppunut. Verenhimoiset zombit ovat täyttäneet Yhdysvallat, ja harvat eloonjääneet joutuvat turvautumaan epätoivoisiin keinoihin selviytyäkseen hengissä. Mutta vaikka elävät vainajat kauheita ovatkin, pahin peto on silti ihminen.

Robert Kirkmanin luoma kauhutarina 'Walking Dead' on viime vuosien suurimpia sarjakuvasensaatioita, ja siihen perustuva TV-sarja on valloittanut katsojat ympäri maailman, myös Suomessa."

Teos: The Walking Dead - ensimmäinen kirja, The Walking Dead #1
Alkuperäinen nimi: The Walking Dead - Book one

Kirjailija: Robert Kirkman
Kuvitus: Tony Moore, Charlie Adlard & Cliff Rathburn
Sivumäärä: 304
Kustantaja: Egmont

Mistä minulle: Kirjasto

Vuonna 2014 tutustuin ensimmäisen kerran tähän zombiemaailmaan joka tuntui olevan kaikkialla. Muistan että moni tutuistani oli katsonut kyseistä tv-sarjaa ja sitä kehuttiin kaikkialla. Pakkohan munkin oli siis ottaa selvää mistä on kyse, ja se oli menoa sitten. TWD oli niin erilaista mihin olin tottunut ja siksi se iski niin kovaa. En koskaan pitänyt sarjaa erityisen pelottavana, lähinnä se vaan ällötti välillä.

Nyt kun muhun iski tämä sarjakuvafiilis, oli pakko ottaa tämä heti luettavaksi. Lukemisesta hankalaa teki se että olen katsonut 5 kautta tätä tv-sarjana, ja hahmojen tunnistaminen oli älyttömän vaikeaa. Ensimmäiset 100 sivua oli siis todella vaivalloista luettavaa, kun osa nimistä täsmäsi tv-sarjan kanssa mutta henkilöiden ulkonäöt oli ymmärrettävästi erilaisia. Tapahtumat seurasi myös hyvin toisiaan ja kovin moni asia ei siis tullut yllätyksenä.

Tuttuun tapaani ehdin kyllä ärsyyntyä Rickin käytöksestä. Ottaen huomioon että hän heräsi vasta koomasta ja alkaa heti ohjailemaan muita siinä miten pitäisi toimia. Valitettavasti Rick kuitenkin on oikeassa, mutta haloo, muut on ollut siellä kauemmin kuin sinä - miten siis sä voit tietää mistä on kyse?

Olin yllättynyt - tai no suoraan sanoen pettynyt - että kuvitus oli kokonaan mustavalkoinen. Muutaman luetun sivun jälkeen siihen kuitenkin tottui ja se alkoi tuntumaan ihan hyvältä ratkaisulta. Viimeisillä sivuilla oli kuitenkin muutama värillinen kuva, ja voi että, värillisenä tämä olisi ollut vielä vaikuttavampi teos. Kuvitustyyli muuten kyllä miellytti silmää, taitavaa porukkaa! Tulee varmaan kehuttua kuvitusta jokaisesta sarjakuvasta, kun itse on niin räppäkäpälä piirtämisen suhteen.

Ensimmäinen osa ei ainakaan yllä lemppareideni joukkoon vaikka tästä kuitenkin pidin. Olen varannut kirjastosta kaksi seuraavaa osaa, ja eihän sitä tiedä jos tämä sarja vielä vetäisee mut kunnolla mukaansa. Tv-sarjan viimeisin katsomani kausi (viides) ei iskenyt niin kovaa kuin ne aiemmat, joten on hyvin mahdollista että jossain välissä tämä sarjakuva viilettää sen ohi. Tätä lukiessa tuli kyllä hirveä hinku katsoa se seuraava kausi joka hyllystäni jo löytyy. En ole saanut sitä vielä katsotuksi - koska en uskalla - spoilaannuin kauden tapahtumista ja tuntuu pahalta jo valmiiksi!

Tämänkin voisin ehkä jopa haluta omaan hyllyyni!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti