23.8.2017

Richelle Mead: Vampire Academy (graphic novel)

"After two years on the run, best friends Rose and Lissa are caught and returned to St. Vladimir's Academy, a private high school for vampires and half-bloods. It's filled with intrigue, danger - and even romance. 

Enter their dark, fascinating world through a new series of 144-page full-color graphic novels. The entire first Vampire Academy novel has been adapted for book one by Leigh Dragoon and overseen by Richelle Mead, while the beautiful art of acclaimed British illustrator Emma Vieceli brings the story to life."

Teos: Vampire Academy, Vampire Academy: The Graphic Novel #1
Kirjailija: Richelle Mead (ja Leigh Dragoon) 
Kuvitus: Emma Vieceli
Sivumäärä: 144
Kustantaja: Penguin Books 
Mistä minulle: Kirjasto


Olen halunnut lukea Vampire Academy -sarjan vaikka kuinka kauan, mutta koska sitä ei ole suomennettu - en ole saanut aikaiseksi. Ilmeisesti tilanne nyt oikeasti on se, ettei näitä suomenneta ikinä, mun varmaan täytyy lukea ne enkuksi. Eipä ollut tätäkään suomennettu mutta luin silti! 

Kuvitus oli kaunis, mutta tyyli ei ihan iskenyt muhun. Oon tykästynyt hirveästi esim. Tulevaisuuden arabin yksinkertaiseen kuvitustyyliin, joten ihan näin "mangamainen" kuva ei ole mun juttu. Tosin nyt täytyy myöntää että se oli aiemmin! "Japanivaihe" iski muhun ala-asteella ja silloin tämä olisi varmasti ollut mun lemppari. Pidin kuitenkin siitä että tässä oli kaikki värit käytössä
Koska olen katsonut tämän elokuvana, ei hirveästi mitään yllätyksiä tai uusia juttuja tullut. Aika pitkälti noudatti samaa kaavaa leffan kanssa, eipä se haitannut sekään. Ei ole kummoista mielipidettä, ihan viihdyttävä välipala mutta ei nyt mikään mestariteoskaan. Kirjastosta löytyi ainoastaan tämä yksi osa, joten muita tuskin tulee itse hankittua. 

Luultavasti olisi ollut parempi järjestys lukea ensin se alkuperäinen kirja, ja sitten vasta tämä. Olisi voinut itse normaaliin tapaan päässä luoda käsityksen hahmoista - mutta tosin leffan nähneenä Rose oli mulle edelleen Zoey Deutch. 
"So, COMRADE, what do I do?"
"You run."


4 kommenttia:

 1. Mul ois koko sarja englanniks hyllyssä, päädyin ostamaan ku totesin ettei tätä suomenneta ikinä:D ja hups,se on vieläki lukematta :Dd

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon koittanut vähän väliä katsoa että sattuisko ne olemaan alennuksessa, mutta eipä oo vielä osunut kohdalle. Koitin kirjastolta etsiä niitä kans, mutta Oulun kirjastoissa oli muistaakseni vaan 2 ekaa osaa - ja niistäkin vaan yhdet kappaleet! Parempi ehkä hankkia ne itselleni kuin lainata, voi olla että menee joku tovi että saa luetuksi :D Muutenkin tuntuu täällä olevan tosi vähän kirjoja englanniksi! Tosi ärsyttävää.

   Poista
  2. Mä ostin boksin kerralla 2 vuotta sit Black Friday alennuksesta, oisko ollu -20% :D ja hintaa ehkä jäi hikisee 40e :) Nyt pitäs vaa saada luettua xD meillä Lappeenrannassa on myös ihan surkee valikoima, Turun valikoima taas näytti oikein lupaavalta! :D

   Poista
  3. No ei oo kyllä paha hinta ollut niin monesta kirjasta! :D Täytyy toivoa että nyt seuraavassa Black Fridayssa olis kans hyviä alennuksia. Hitto, sehän on tyyliin ihan kohta, musta tuntuu että siitä ei oo kauaakaan aikaa ku postasin Black Friday -hankinnoista :D Sais kyllä nää Oulun kirjastot hieman petrata, varsinkin nyt kun oon innostunut tuolla laukkaamaan jatkuvasti!! D:

   Poista