24.8.2017

Becca Fitzpatrick: Riitasointu

"Nora ja Patch saivat toisensa, mutta kestääkö heidän rakkautensa myös arjen paineiden keskellä? Vaikka Noran olisi pitänyt tietää, että suhde suojelusenkelina toimivan nuorukaisen kanssa ei ole helpoimmasta päästä, tulevat seurustelun haasteet hänelle yllätyksenä. Patch ei lukeudu Noran suojelunhaluisen äidin suosikkeihin, ja kapulaa rattaisiin heittävät myös nuorukaista valvovat arkkienkelit. Nora ei pääse eroon tunteesta, että Patch salaa häneltä asioita, ja huomaa epäilevänsä tämän tunteiden syvyyttä.

Lisää epäluuloja herättää Patchin outo ja äkillinen kiinnostus sietämätöntä Marcieta kohtaan - asia, jota yhä etäisemmäksi muuttuva poika ei suostu selittämään. Samalla kuin erimielisyydet uhkaavat erottaa parin lopullisesti, kasvaa Noran kiinnostus oman menneisyytensä mysteereihin: mitä tarkkaan ottaen tapahtui Noran isälle? Ja onko asialla mitään tekemistä sen kanssa, että Noran suonissa virtaa langenneen enkelin veri?"

Teos: Riitasointu, Hush Hush #2
Alkuperäinen nimi: Crescendo

Kirjailija: Becca Fitzpatrick
Sivumäärä: 327
Kustantaja: WSOY

Mistä minulle: Kirppis

Kuten varmaan muistatte, mä pidin sarjan ensimmäisestä osasta yllättävän paljon. Epäilin etten tulisi pitämään seuraavasta osasta niin paljoa - ja olin oikeassa. Riitasointu ei kuitenkaan ollut huono!

Nora sai Patchin ja juuri kun kaikki alkoi olla täydellistä - kelkka kaatui ja mukaan änkesi ilkeä ja inhottava Marcie. Pakkaa sekoitti lisää myös Noran lapsuudenystävä Potta-Scott. Ilmassa oli siis mustasukkaisuutta ja hirveä kasa draamaa - JES! Lempparihenkilöksi nousi Noran paras ystävä Vee, joka oli edelleen yhtä ihana kuin aiemminkin.

"Patch on kaikenlaista, mutta rehellinen ei kuulu niihin määreisiin."

Riitasointu ei yltänyt omalla asteikolla yhtä korkealle kuin Langennut enkeli, ja siihen syynä on tämän kirjan synkkyys. Mikään ei mene hyvin: Nora ja Patch on epätoivon ja eron partaalla, pitää selvittää kuolleen isän arvoitusta ja ties mitä vielä. Noralla on myös suuria vaikeuksia luottaa Patchiin, mikä tuntuu taas mun näkökulmasta tosi oudolta - kun vaikuttaa siltä ettei Patch edes huomaa muita ympärillään. Koska ne kaksi nyt vaan on luotu toisiaan varten.

Juonenkäänteet oikeasti yllätti ja olin ihan hämilläni siitä että mitä tapahtuu ja miksi tapahtuu! Kirja loppuu niin täydellisesti kesken, että ihmettelen suuresti miten en ole vielä edes aloittanut seuraavaa osaa.


2 kommenttia:

 1. Minäkin pidin ensimmäisestä osasta kun sen luin. Se toi kivaa vaihtelua silloiseen vampyyrivillitykseen ja enkelit muutenkin kiehtovat minua enemmän. Tämä osa oli pettymys kun se ei tuonut mitään uutta jatko-osana, harmittavaa kyllä sillä idea oli loistava.

  Enkeliaihe oli niin mielenkiintoinen, että jaksoin pysyä mukana viimeiseen osaan asti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on tapana lukea (ja tykätä) kaikesta vampyyrijutuista, joten tää oli kyllä kivaa vaihtelua. Kyllähän tämä sarja loppuun täytyy lukea, toivotaan ettei taso laskisi kuitenkaan kuin lehmän häntä.

   Poista