31.7.2017

Vuoden '17 leffakatsaus: osa 7/12

The Hunger Games (2012) suom. Nälkäpeli
 Lähitulevaisuudessa, entisen Pohjois-Amerikan raunioilla, valitaan joka vuosi 24 teini-ikäistä poikaa ja tyttöä Nälkäpeliin - ison mittakaavan tosi-tv-ohjelmaan, jossa on vain yksi voittaja: se, joka jää henkiin! Suurin osa nuorista harjoittelee koko elämänsä Nälkäpeliä varten. Mutta ei Katniss, jolla on apunaan vain terävät vaistonsa äärimmäisessä taistelussa, jossa vastakkain ovat henkiinjääminen ja hyväntahtoisuus. Ja elämä ja kuolema. 

Tämä eka osa on tullut katsottua älyttömän monta kertaa, ja silti katson sen aina uudelleen. Kaikki on vielä niin uutta, pidän elokuvan maisemista (metsä) tosi paljon ja vuodatan aina muutaman kyyneleen. Varsinkin Ruen kohtalo saa aina aikaan sen fiiliksen että meinaan tukehtua omaan itkuuni.

ᴇʟᴏᴋᴜᴠᴀɴ ᴛʀᴀɪʟᴇʀɪ
Pääosissa mm. Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson ja Liam Hemsworth.The Hunger Games: Catching Fire (2013) suom. Nälkäpeli: Vihan liekit
☆ Katniss ja hänen taisteluparinsa Peeta ovat tulossa yllättäen kotiin selvittyään 74. Nälkäpelistä. Voittonsa takia heidän pitää jättää perheensä ja lähteä voittajakiertueelle, joka ulottuu kaikille 12 vyöhykkeelle. Matkalla Katniss huomaa, että vastarinta Panemin diktatuuria kohtaan kasvaa, ja parin voitto on heittänyt bensiiniä liekkeihin! Kiertueen lopussa presidentti Snow ilmoittaa 75. Nälkäpelistä, joka voi muuttaa Panemin ikuisiksi ajoiksi. 

Kaikista Nälkäpeli -leffoista Vihan liekit on aina mennyt eniten tunteisiin. Muistan jo kirjaa lukiessa useampi vuosi sitten (hitto siitä on oikeasti kauan...) että olin vihainen ja jokseenkin jopa raivoissani. Tuli sellainen fiilis etten halua enää lukea enempää. Sama katsoessa leffaa - oon ärtynyt että mikään ei koskaan mene helposti ja kaikkea pahaa vaan sattuu.

ᴇʟᴏᴋᴜᴠᴀɴ ᴛʀᴀɪʟᴇʀɪ
Pääosissa mm. Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson ja Liam Hemsworth.Hush (2016)
 Metsän keskelle asumaan vetäytynyt kuulovammainen kirjailija joutuu taistelemaan henkensä edestä, kun ikkunan taakse ilmestyy naamioitunut murhaaja.

Kun tämä leffa ilmestyi Netflixiin, ei voinut välttyä siltä hypetykseltä. Ihan sama missä päin nettiä seikkaili, pystyi lukemaan ihmisten kommentteja ja mielipiteitä siitä kuinka mahtava elokuva on kyseessä. Jäi vähän auki koko tarina, ideana hyvä mutta toteutus kehno. Nämäkin vähäiset tapahtumat olisi voinut tiivistää vaikka alle tuntiin. Erikoista se, että elokuvassa oli ainoastaan viisi näyttelijää! Viisi!

ᴇʟᴏᴋᴜᴠᴀɴ ᴛʀᴀɪʟᴇʀɪ
Pääosissa mm. John Gallagher Jr., Kate Siegel ja Samantha Sloyan.Parental Guidance (2012) suom. Kaaos perheessä
 Artie ja Diane suostuvat huolehtimaan kolmesta nuoresta lapsenlapsestaan, kun lasten vanhemmat ovat työmatkalla. Ongelmat alkavat heti, kun isoisän kasvatusmetodit eivät osukaan yksiin hemmoteltujen kakaroiden toiveiden kanssa.

Perus komedia, ei hetkauttanut eikä ollut kummoinen. Loppuratkaisu oli helposti arvattavissa niin kuin komedialeffoissa yleensä onkin. Hieman raivostuttavia näyttelijöitä mutta ihan kelpo kuitenkin.

ᴇʟᴏᴋᴜᴠᴀɴ ᴛʀᴀɪʟᴇʀɪ
Pääosissa mm. Billy Crystal, Bette Midler ja Marisa Tomei.

Mike and Dave Need Wedding Dates (2016) suom. Mike ja Dave häädeittejä vailla
 Bileveljekset Mike ja Dave laittavat nettiin ilmoituksen löytääkseen "kunnialliset" seuralaiset siskonsa häihin, mutta huomaavatkin saaneensa seurakseen pidättelemättömän kaksikon. Tositapahtumiin perustuva komedia on yliampuvan huumorin ja hulvattomuuden täydellinen liitto!

Olin tosi innoissani tästä elokuvasta näyttelijävalintojen takia. Ihana Troy Bolton - kröhöm - Zac Efron ja Parks&Recin April eli ihanaakin ihanempi Aubrey Plaza! Unohtamatta tietenkään Pitch Perfect -porukkaa Annaa ja Adamia! Ihan hauska elokuva joka kylläkin vaatii jonkin sortin huumorintajun ja sen ettei tätä elokuvaa ota aivan täysin vakavasti.

ᴇʟᴏᴋᴜᴠᴀɴ ᴛʀᴀɪʟᴇʀɪ
Pääosissa mm. Zac Efron, Adam Devine ja Anna Kendrick.

The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 (2014) suom. Nälkäpeli: Matkijanärhi, osa 1
 Katniss Everdeen, liekehtivä tyttö, on selvinnyt Nälkäpelistä hengissä ja herää vyöhykkeen 13 vahvasti bunkkeroiduissa, pelottavassa katakombeissa. Katniss pelkää Capitolissa olevien lähimpien liittolaistensa puolesta. Hän suostuu lopulta olemaan Matkijanärhi, kapinan symbolinen johtaja, jonka tehtävä on nostaa vyöhyke 13 varjoista. Katniss tietää kuitenkin, että presidentti Snow haluaa kostaa hänelle - ja hänen rakkailleen.

Loppu alkaa lähestymään! Tämän osan olen nähnyt aiemminkin, ja nyt innolla odotan mitä se viimeinen osa tuo tullessaan - kertaakaan sitä en ole vielä katsonut. Aloitin vuosi sitten myös näiden katsomisen alusta että voisin katsoa viimeisen osan, mutta sitten se vaan jäi. Olen siis aina päässyt tähän asti, mutten pidemmälle. Kovin paljoa ei ehtinyt tässä tapahtua, ja uskon toiminnan alkavan tästä - oon älyttömän innoissani! Hyvä leffa, ei siinä mitään. Tosin sama kaava näyttää edelleen toistuvan, viimeinen osa vieläkin katsomatta...

ᴇʟᴏᴋᴜᴠᴀɴ ᴛʀᴀɪʟᴇʀɪ
Pääosissa mm. Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson ja Liam Hemsworth.

In Time (2011)
 Toimintatrilleri sijoittuu lähitulevaisuuteen, jossa ihmiset laakkaavat vanhenemasta täytettyään 25 vuotta ja joutuvat sen jälkeen hankkimaan itselleen lisää elinaikaa minuutti minuutilta. Kun Will Salasia syytetään perusteettomasti murhasta, täytyy hänen keksiä tapa kaataa järjestelmä, jossa aika on rahaa – kirjaimellisesti – ja jossa rikkaat voivat elää ikuisesti ja köyhät, kuten Will, joutuvat kerjäämään, lainaamaan ja varastamaan muutamia minuutteja kerrallaan selvitäkseen hengissä seuraavaan päivään...

Katsoin In Timen ekaa kertaa kavereideni kanssa vuonna 2012 ja tykkäsin siitä silloin tosi paljon. Siitä asti se on kaiverrellut mieltäni ja oon halunnut nähdä sen uudestaan. Muhun tämä leffa iski kyllä vieläkin ja näyttelijävalinnat on kyllä tehty hyvin. Amanda Seyfried on ihana!

ᴇʟᴏᴋᴜᴠᴀɴ ᴛʀᴀɪʟᴇʀɪ
Pääosissa mm. Justin Timberlake, Amanda Seyfried ja Cillian Murphy.

ᴋᴜᴠᴀᴛ ɪᴍᴅʙ & sʏɴᴏᴘsɪs ᴇʟᴏᴋᴜᴠɪᴇɴ ᴋᴏᴛᴇʟᴏᴛ/ʟᴇғғᴀᴛʏᴋᴋɪ
2017 katsotut elokuvat: 53/100

Katsoin myös Harry Potterit, joista on tulossa myöhemmin postaus erikseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti