11. heinäkuuta 2017

Blake Crouch: Wayward Pines - Ei pakotietä

"Salaisen palvelun agentti Ethan Burke saapuu Wayward Pinesin pikkukaupunkiin etsimään kadonneita kollegojaan ja joutuu rajuun kolariin. Tultuaan tajuihinsa Ethan huomaa, että kaikki hänen tavaransa ovat kadonneet. Kukaan ei tunnu uskovan, kuka hän on. Tilanne mutkistuu entisestään, kun Ethan huomaa, ettei hän saa yhteyttä kaupungin ulkopuoliseen maailmaan. Outo sattumus seuraa toistaan, kunnes Ethan on varma, että jotakin on pahasti vialla. Mitä lähemmäksi totuutta hän pääsee, sitä selvemmäksi käy, ettei idyllinen pikkukaupunki ole ollenkaan sitä miltä näyttää. Mutta ei ole Ethan Burkekaan."

Teos: Wayward Pines - Ei pakotietä, Wayward Pines #1
Alkuperäinen nimi: Pines

Kirjailija: Blake Crouch
Sivumäärä: 330
Kustantaja: Tammi
Mistä minulle: Akateeminen kirjakauppa

Arvosana: 


Mulla ei ollut mitään odotuksia tätä kohtaan, olin vaan kuullut tästä erityisen paljon hyvää. Listasin kirjan aiemmin osaksi hyllynlämmittäjä -haastetta, koska tämä on lojunut hyllyssäni hävyttömän kauan. Ostin tämän aikoinaan koska olin kuullut tähän perustuvasta tv-sarjasta, joka mun oli tietenkin pakko päästä katsomaan.

Kirja kertoo Ethanista, joka hortoilee mystisessä pikkukaupungissa muistaen vaan oman nimensä. Alussa oli vaikea päästä kärryille mitä oikeasti tapahtui, ja meinasin jopa hieman tuskastua. Asiat muuttui nopeasti kiinnostavammaksi enkä voinut enää lopettaa lukemista kesken vaan oli pakko saada tietää heti mistä oikeasti on kyse. Tämä toi mulle mieleen Twin Peaksin, vaikka olen kyseistä sarjaa katsonut ainoastaan yhden jakson verran (asia korjaantuu pian...). Kirjan lopussa Blake kertoo inspiroituneensa Twin Peaksista, joten tätä kirjaa voi selkeästi pitää onnistuneena. Se tuo samanlaisen fiiliksen olematta kuitenkaan samanlainen. Jep.

En lue kovin paljon tämän tyylistä kirjallisuutta, ja nyt mietin että miksiköhän en. Viihdyin tämän parissa, ja yksi sana riittää kuvaamaan tätä paremmin kuin hyvin: mainio.


"Olenko minä hullu?"
"Et", hän vastasi. "Et suinkaan."


Pystyin aistimaan Ethanin ärsyyntymisen ja turhautumisen kun kukaan ei usko mitä hän sanoo ja yrittää tehdä hänestä hullun. Kerran taisin jopa parahtaa ääneen, ja mietin vaan mitä itse olisin vastaavassa tilanteessa tehnyt, eli tullut hulluksi.

Itse tv-sarja lähtee tilaukseen, ja seuraavat osat luettavaksi. Kiitos. Nyt vasta sain myös tietää että katsomani ja paljon pitämäni tv-sarja Good Behavior (pääosissa mm. Michelle Dockery ja Juan Diego Botto) perustuu myös Blaken teokseen. Hemmetti!


2 kommenttia:

 1. Tää on niin hyvä trilogia! Tv-sarjaa en taas kestänyt seurata. Lisää kirjoja suomeksi Crouchilta kiitos!
  Ps. Pimeää ainetta on huippu<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, harmi ettei tv-sarja iskenyt! Täytyy kyllä tsekata se. Pimeää ainetta on ostolistalla! :D

   Poista