20.6.2017

Elina Rouhiainen: Kesytön

"Raisa Oja on 17-vuotias Kallion kasvatti ja kunnianhimoinen taiteilijanalku, jonka elämä sortuu kun hänen äitinsä kuolee yllättäen. Rakas Helsinki jää taakse, kun Raisa lähetetään asumaan keskelle Kainuun korpea. Hukkavaaran erikoisessa kylässä hänen ainoana toiveenaan on selvittää miksi hänen äitinsä on pitänyt menneisyytensä salassa.

Kaiken hämmennyksen keskellä Raisan elämään astuu Mikael Sarri. Mikael on koulun vaikutusvaltaisin poika, jonka merkilliset silmät tuntuvat hakeutuvan yhä useammin Raisan suuntaan. Mutta uskaltaako Raisa edes unelmoida Mikaelista, jota muut kunnioittavat ja pelkäävät - ja jonka tyttöystävä on jäätävän kaunis? Kun uskomaton totuus Hukkavaarasta alkaa vähitellen selvitä Raisalle, ei paluuta entiseen enää ole. Ja salaisuudet ovat vasta alkaneet paljastua"

Teos: Kesytön, Susiraja #1
Kirjailija: Elina Rouhiainen
Sivumäärä: 426
Kustantaja: Tammi
Mistä minulle: Huuto.net

Arvosana: 


Sain vihdoin ja viimein hommattua itselleni koko tämän sarjan kovakantisena, joten oli pakko aloittaa lukemaan tämä kokonaan alusta jotta muistaisin tapahtumat tarkasti. Ekalla lukukerralla (2013/2014?) rakastin tätä ihan älyttömästi. Mä olen aina tykännyt susista ja näin ollen myös ihmissusista, joten kun ekaa kertaa tähän tartuin - olin varma että pitäisin tästä. Kesytön iski nyt ihan samalla tavalla kuin aiemminkin, ja on ihan huippua että kotimaastakin voi löytää jotain näin hienoa. Suomalaisten kirjoittamat kirjat ei ole koskaan oikeen iskenyt muhun, mutta ehkä olen lukenut vaan vääriä kirjoja. Tämä on selkeästi se genre mistä pidän eniten.

Nykyään kaikkea on tapana verrata muihin, myös Kesytöntä on verrattu esimerkiksi Väristykseen kuin myös Twilightiin. Juuri Väristys -trilogian lukeneena en yhtään viitsinyt lähteä vertailemaan näitä keskenään. Tietenkin saman tyylin kirjoista löytyy väkisinkin yhtäläisyyksiä, mutta eivät nämä mielestäni kuitenkaan niin hirvittävän samanlaisia ollut että olisin lukiessa sitä jäänyt erikseen pohtimaan.


"Katsoimme toisiamme. Suden katseesta paistoi 
ymmärrys: se tiesi. Se tiesi, eikä siltikään lähtenyt pois."


Susirajassa on toinen toistaan ihanimpia hahmoja eikä mua häirinnyt yhtään tämä teiniromanssi mikä tästäkin sarjasta löytyy. Mikael on ihana, ja ihan tosi, luen häneen liittyviä kirjoja vaikka lopun elämääni jos siihen annetaan mahdollisuus. Raisa löytää myöskin uuden parhaan ystävän, Nikon, joka on ihminen (tai no ihmissusi) kenet luultavasti jokainen tarvitsisi elämäänsä.

Elinan tyyli kirjoittaa on myös älyttömän soljuvaa ja sivut kääntyivät kuin itsestään. Ihan parasta kesäluettavaa, olisipa vaan loma jotta pääsisi uppoutumaan tähän sarjaan ihan kunnolla! Saatan säästää kesälomalleni pari osaa, ellen sitten innostu ahmimaan näitä kaikkia kerralla. Palan halusta kuulla mitä niissä kahdessa viimeisessä osassa tapahtuu joita en ole vielä kertaakaan aiemmin lukenut.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti