30.4.2017

Vuoden '17 leffakatsaus: 4/12

Nancy Drew (2007)
 Teini-ikäinen yksityisetsivä Nancy Drew suuntaa Hollywoodiin tutkimaan elokuvatähden murhaa – mutta onnistuuko hän ratkaisemaan jutun keskellä elokuvahypetystä?

Eipä mulla ole edes mitään tekosyitä miksi katsoin tämän. Katson yleensä aina jotain samalla kun laittaudun ennen kuin lähden johonkin, joten tää oli ihan hyvä pyörimään siinä taustalla.

ᴇʟᴏᴋᴜᴠᴀɴ ᴛʀᴀɪʟᴇʀɪ
Pääosissa mm. Emma Roberts, Tate Donovan ja Max Thieriot.21 Jump Street (2012)
 Nörttinuorukainen Schmidt päätyy poliisiopistossa yhteen vanhan koulutoverinsa Jenkon kanssa. Poikkeuksellisen epäpätevät sankarit komennetaan soluttautumaan takaisin lukion penkille salaisessa operaatiossa, jonka tavoitteena on koululaisille huumeita välittävän liigan saaminen käpälälautaan. Schmidt ja Jenko saavat huomata, että maailma on muuttunut melkoisesti heidän kouluajoistaan.

Katsoin tämän nyt toista kertaa elämäni aikana, ja täytyy sanoa ettei vieläkään oikein iske. Tuntuu että kaikki muut ovat pitäneet tästä aina ihan sikana, mutta sitten itse katson tätä ja välillä hymähdän "hauskoille" kohdille. Ihan viihdyttävä, mutta jokin tässä vaan on vikana enkä oikein tiedosta että mikä. Dave Franco tuo ehdottomasti plussaa tähän leffaan. "Not so Slim Shady?" ehdottomasti elokuvan hauskin kohta.

ᴇʟᴏᴋᴜᴠᴀɴ ᴛʀᴀɪʟᴇʀɪ
Pääosissa mm. Jonah Hill, Channing Tatum ja Ice Cube.The Social Network (2010)
 Eräänä syksyisenä iltana vuonna 2003 Harvardin opiskelija ja ohjelmoijanero Mark Zuckerberg istuu tietokoneensa ääreen ja ryhtyy työstämään uutta ideaa. Kuumeisen bloggaamis- ja koodaussession seurauksena hänen asuntolakämpässään saa alkunsa maailmanlaajuinen sosiaalinen verkko ja viestinnän vallankumous. Ja vain kuusi vuotta ja 500 miljoonaa kaveria myöhemmin Mark Zuckerberg on kautta aikain nuorin miljardööri... mutta nuoren yrittäjän ällistyttävä menestys on samalla omiaan poikimaan vaikeuksia niin henkilökohtaisessa elämässä kuin lainopillisella sarallakin.

Facebook on ollut käytössä itsellänikin jo monta vuotta, joten oli tosi mielenkiintoinen elokuva. Mielestäni Jesse oli täydellinen Markin rooliin, ja oli huippua nähdä miten nopeasti Facebook lähti leviämään ympäri maailmaa. Jos jotain tämä elokuva mulle opetti, niin sen etten koskaan perusta firmaa parhaan kaverini kanssa – sukset menee kuitenkin ristiin!

ᴇʟᴏᴋᴜᴠᴀɴ ᴛʀᴀɪʟᴇʀɪ
Pääosissa mm. Jesse Eisenberg, Andrew Garfield ja Justin Timberlake.Pitch Perfect 2 (2015)
 Beca, Fat Amy ja koko sähäkkä The Barden Bellas -jengi palaavat valkokankaalle elokuvassa Pitch Perfect 2, jossa vuoden 2012 hittikomedian tarina jatkuu. Bellat astuvat kansainvälisille areenoille osallistumalla Euroopassa järjestettävään lauluyhtyeiden kilpailuun, jota yksikään amerikkalainen kandidaatti ei ole vielä voittanut.

Maaliskuussa tuli katsottua se ensimmäinen osa, joten samalla linjalla jatkettiin. Elokuvasta huomaa heti että budjetti on ollut huomattavasti suurempi kuin ensimmäisessä osassa, mutta mielestäni se ensimmäinen osa on kuitenkin parempi. Innolla odotan tälle jatkoa, jonka pitäisi tulla IMDb:n mukaan tämän vuoden lopussa.

ᴇʟᴏᴋᴜᴠᴀɴ ᴛʀᴀɪʟᴇʀɪ
Pääosissa mm. Anna Kendrick, Rebel Wilson ja Hailee Steinfeld.Mr. Right (2015)
 Martha, jolla on ollut epäonnea rakkaudessa, tapaa yhtäkkiä lupaavan miehen Francisin, joka kuitenkin osoittautuu epätavalliseksi ammattitappajaksi.

Anna Kendrick toimi syynä tämän leffan katsomiseen. Ei ollut mitään odotuksia, ja olipa onni ettei ollut. Puolessa välin elokuvaa mietiskelin että voi perse, tää on niin paska – mutta silti naureskelin leffan mukana ja elokuvan lopussa pidinkin siitä. Ehkä se oli se mielentila, kaipasin jotain tämmöistä. Omalla tavallaan niin typerä, niin hirveä, ehkä hieman kreisikomediaan taittava toimintapläjäys jolta ei kannata odottaa liikoja.

ᴇʟᴏᴋᴜᴠᴀɴ ᴛʀᴀɪʟᴇʀɪ
Pääosissa mm. Anna Kendrick, Sam Rockwell ja Tim Roth.She's All That (1999) suom. Sinussa on se jokin
 High school -komedia koulun suosituimmasta pojasta, joka päättää tehdä nörttitytöstä tanssiaisten prinsessan. Kun juoneen alkaa sekoittua oikeita tunteita, selkkauksilta ei vältytä.

Otin CMoren kokeilukuukauden enkä oikein löytänyt mitään katsottavaa, kunnes törmäsin tähän. Olen aiemminkin maininnut pitäväni teinileffoista. Luulin aluksi että olen katsonut tämän, mutta sitten tajusinkin että aiemmin katsomani leffa olikin Not Another Teen Movie, joka on parodia tästä. Tietty "juoni" oli arvattavissa jo heti alussa, eikä mikään mestariteos todellakaan kyllä ollut. Vanha elokuva, herttainen sellainen.

ᴇʟᴏᴋᴜᴠᴀɴ ᴛʀᴀɪʟᴇʀɪ
Pääosissa mm. Freddie Prinze Jr., Rachael Leigh Cook ja Paul Walker.Minions (2015) suom. Kätyrit
 Kätyrit ovat palvelleet lukuisia pomoja aina Tyrannosaurus Rexistä Napoleoniin. Pahalla on kuitenkin tapana saada palkkansa, ja lopulta kätyrit jäävät tyystin ilman isäntää. Toimettomina ne menettävät elämänhalunsa ja masentuvat. Kätyrillä nimeltä Kevin on kuitenkin suunnitelma. Hän, nuori kapinallinen Stuart ja pikku Bob lähtevät maailmalle etsimään uutta ilkimystä, jota koko heimo voisi palvella

Odotukset oli kovat ja jäi vähän pettymyksen maku suuhun. Ei suinkaan huono pätkä siltikään. Kyllä Itse ilkimys -leffat vie voiton, mutta välipalaleffana tämä meni mainiosti. Jotenkin ehkä vähän pitkäveteinen ja tuli vaan sellainen fiilis että tämä on täytynyt tehdä rahastuksen vuoksi. Tosin kun katsoo Itse ilkimysten budjettia verraten tähän, ollaan lähes samoissa luvuissa – mutta tuotossa on selkeä ero, eli näköjään tämän tekeminen kannatti.

ᴇʟᴏᴋᴜᴠᴀɴ ᴛʀᴀɪʟᴇʀɪ
Ääninäyttelijöinä mm. Sandra Bullock, Jon Hamm ja Michael Keaton.
Suomeksi puhuttuna mm. Sanna Stellan, Heikki Kujanpää ja Antti Pääkkönen.A Cinderella Story: If the Shoe Fits (2016)
 Tessa pakotetaan julman äitipuolen ja sisarpuoliensa avuksi Tuhkimon koe-esitykseen, mutta saakin roolin salaa itselleen ja yrittää nyt peittää menestyksensä.

Phhfhstfttsaf... Myönnetään, Tuhkimotarinat on ollut aina lempileffojani, ihan pienestä asti. Siitä syystä odotin tältä ehkä liikaa, ja siksi tämä tuntui niin huonolta. En myöskään ole koskaan oikein pitänyt Sofia Carsonista, siinä on vaan jotain raivostuttavaa – joten itse olisin tietenkin valinnut tähän rooliin eri näyttelijän.

ᴇʟᴏᴋᴜᴠᴀɴ ᴛʀᴀɪʟᴇʀɪ
Pääosissa mm. Sofia Carson, Jennifer Tilly ja Thomas Law.Brave (2012) suom. Urhea
 Taitava jousiampuja Merida, kuningas Fergusin ja kuningatar Elinorin tytär, joka haluaa itse päättää, millaista polkua hänen elämänsä kulkee. Niinpä hän uskaltautuu uhmaamaan vanhoja tapoja, joita pitävät pyhinä ylämaan riehakkaat ja räyhäkkäät klaanipäälliköt: mahtava MacGuffin, äreä Macintosh ja ärhäkkä Dingwall. 

Yksi lemppareistani Disneyltä! Merida on niin ihana, erilainen prinsessa. Rakastan myös Meridan ulkonäköä, etenkin hiuksia. Taattua laatua suoraan Disneyltä, joten tarinasta löytyi myös herkkä puoli ja opetus.

ᴇʟᴏᴋᴜᴠᴀɴ ᴛʀᴀɪʟᴇʀɪ
Ääninäyttelijöinä mm. Kelly Macdonald, Billy Connolly ja Emma Thompson.
Suomeksi puhuttuna mm. Heljä Heikkinen, Jarmo Mäkinen ja Satu Silvo.

ᴋᴜᴠᴀᴛ ɪᴍᴅʙ & ᴇʟᴏᴋᴜᴠɪᴇɴ sʏɴᴏᴘsɪs ᴄᴍᴏʀᴇ/ɴᴇᴛғʟɪx/ʟᴇғғᴀᴛʏᴋᴋɪ
2017 katsotut elokuvat: 36/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti