14.4.2017

Saul Black: Tappamisen pitkä oppimäärä

"Juokse", hänen äitinsä kuiskasi. "He ovat yhä täällä."

Kymmenvuotias tyttö onnistuu pakenemaan perheensä murhapaikalta, mutta hänellä on vain yksi paikka minne mennä – eikä sekään ole turvallinen. Sanfranciscolaispoliisi on jahdannut pakkomielteistä sarjamurhaajaa jo kolme vuotta, mutta johtolangat ovat vähissä.

Saul Blackin trilleri sukeltaa syvälle psykopaattisen tappajan pään sisälle ja sydämensä ruhjoneen poliisin demonien pariin.

Teos: Tappamisen pitkä oppimäärä, Valerie Hart #1
Alkuperäinen nimi: The Killing Lessons

Kirjailija: Saul Black
Sivumäärä: 445
Kustantaja: Like
Mistä minulle: Suomalainen Kirjakauppa 

Arvosana: 


Tiesin jo tämän kirjan aloittaessa että tästä tulen pitämään. Ensimmäisistä luvuista lähtien oli sellainen fiilis että on pakko saada tietää lisää, ja tulikin luettua tämä lähes kerralla kun en osannut laskea tätä käsistäni. 


"Maailma oli maailma, täynnä tottelevaisia välttämättömyyksiä. 
Jos tekee x:n, siitä seuraa y. Maailma oli täysin viaton
Pahuus oli yksinomaan inhimillistä."


Luvut oli taas suht. lyhkäisiä, mikä on mielestäni aina plussaa – helpottaa nimittäin paljon lukemista. Tämä oli kirjoitettu monen ihmisen näkökulmasta, ja välillä päästiin näkemään tapahtumat mm. sarjamurhaajan, poliisin ja pienen lapsen silmin. Koska tarina oli rakennettu tähän tyyliin, ei tarvinnut käyttää aikaa pohtiakseen "kuka se murhaaja oikein on", vaan se oli heti ekoilta sivuilta lähtien jo selvillä. Murhaajan motiivi tuli ihan yllätyksenä, ja mainiolla tavalla poliisit saivat myös hänen henkilöllisyyden selville. 

Erittäin mielenkiintoinen ja piti hyvin otteessaan loppuun asti. Ei suinkaan pelottava, eikä oikeastaan jännittäväkään – vaikkakin arvostelut ja muiden kommentit antoi niin ymmärtää. Mulla ei oikeasti ole tästä paljoa sanottavaa, oli jotenkin niin erilainen verrattuna muihin vastaaviin kirjoihin ja näin ollen ei myöskään ole vertailukohteita. Vahva suositus jos yhtään dekkarit/trillerit kiinnostaa. 


Onko Saul Black teille entuudestaan tuttu?
Hän on kirjoittanut myös omalla nimellään – Glen Duncan, ja sillä nimellä omistan itse yhden trilogian. Kovin paljoa en ole kuullut hänestä puhuttavan, joten onko sulle ihan uus nimi? :) 

4 kommenttia:

 1. Huuu, tää oli ihan uus tuttavuus!:) Täytyykin laittaa lukujonoon.

  VastaaPoista
 2. Mua alkoi kiinnostaa tää kirja. Vois lisätä kyllä loputtoman pitkälle lukulistalle :D

  Hämärä muistikuva on että oisin joskus kuullut Saul Blackin nimen, mutta en ole varma. Glen Duncan on kyllä tutumpi nimi, vaikken häneltä mitään ole lukenutkaan vielä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon itse omistanut jo jonkun tovin pari kirjaa Glen Duncan -nimellä, ja täytyy myöntää etten tiennyt kyseessä olevan sama henkilö kun tämän Saul Blackin kirjan ostin. :D

   Kannattaa kyllä lukea jos yhtään kiinnostaa! :)

   Poista