22.3.2017

Kiera Cass: Ainoa

"Kun America kutsuttiin mukaan Valintaan, hän ei koskaan kuvitellut pääsevänsä lähelle kruunua – tai prinssi Maxonin sydäntä. Kilpailun lähestyessä loppuaan ja palatsin muurien ulkopuolelta tulevien uhkien käydessä yhtä säälimättömämmiksi, America kuitenkin käsittää, miten paljon hänellä on hävittävänään – ja miten kovasti hänen on taisteltava haluamansa tulevaisuuden puolesta."

Teos: Ainoa, The Selection #3
Alkuperäinen nimi: The One 
Kirjailija: Kiera Cass
Sivumäärä: 323
Kustantaja: Pen & Paper
Mistä minulle: K-Citymarket

Arvosana: 


Ainoa on jatkoa Eliitille, joka vuorostaan oli jatkoa Valinnalle

sᴘᴏɪʟᴇʀ ᴀʟᴇʀᴛ

Okei, siis wou. Oon istunut tämän postauksen ääressä jo jonkun tovin, enkä oikein tiedä mitä sanoa. Ainoa erosi mielestäni tosi paljon sarjan aiemmista osista. Tapahtui niin paljon kaikkea, niin paljon pahoja asioita mutta silti taas niin paljon hyvääkin. Ja koska kaikesta nyt pitää vaan keksiä pahaa sanottavaa – kyllä tästäkin löytyi niitä argh, niin ärsyttäviä asioita. Aspen ei enää ärsyttänyt niin paljon kuin aiemmin, mutta osa American tekemisistä ja sanomisista sai taas vähän veren kiehumaan. 

Kirja kuitenkin veti tuttuun tapaansa tosi hyvin mukaansa ja luin tämän jälleen kerran kerralla ja nyt mulla on vähän samanlainen fiilis kuin olisin katsonut jakson Game of Thronesia. En malttanut lopettaa lukemista, järkytyin joka sivulla ja vuodatin jopa kyyneleen kun yksi (kukaan) lemppareistani ei selvinnyt loppuun asti. 

Ainoa avasi ympärillä olevaa maailmaa vähän lisää, ja tuntui että nyt sitä toimintaa ja kaikkea muuta löytyy enemmän kuin itse romantiikkaa – mikä oli tietty kivaa vaihtelua! Tietty jo ihan sarjan alusta asti on ollut selvää että Americasta ja Maxonista tulee pari, joten siltä osalta loppu ei siis yllättänyt ollenkaan. Tosin kaikki muu mitä kirjassa tapahtui löi mua ainakin nyrkillä naamaan useampaan kertaan, enkä olisi osannut kuvitellakaan noita asioita tapahtuviksi. Joten siis, pidin. 


"Sinä et ole koko maailma, mutta olet 
kaikki se, mikä tekee maailmasta hyvän."


Täytyy myöntää etten oikeastaan edes odota sen neljännen osan ilmestymistä, mielestäni tämän olisi ihan hyvin vaan voinut jättää tähän. Toki ilmaan nousi lopussa kysymyksiä ja olisin halunnut tämän jatkuvan, mutta niin käy jokaisen kirjan kohdalla eikä se silti tarkoita sitä että sen oikeasti täytyisi jatkua. Mutta koska olen ihmisenä hyvin heikko, tulen varmasti myös lukemaan sen neljännen osan (Perijätär, tulee syksyllä 2017). Kirjan lopussa oli jo pari lukua tästä tulevasta kirjasta, ja löysin kuin löysinkin jo uuden mahdollisen pariskunnan ja nyt sormet ristissä toivon tämän käyvän toteen.


2 kommenttia:

 1. The One oli munkin lemppari osa tästä trilogiasta! (Haha, en osaa käyttää noita suomenkielisiä nimiä kun oon lukenut nää pelkästään englanniksi... :'D)
  Mäkin olisin kyllä toivonut tän sarjan jäävän näihin kolmeen alkuperäiseen kirjaan. Tarina tuntui jotenkin siltä, että se olisi hyvin paketissa tän kirjan jälkeen. Viimeiset kaksi kirjaa (The Heir ja The Crown) tuntui - ainakin mun mielestä - tosi turhilta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmettelen suuresti että miksiköhän tätä on ylipäätänsä jatkettu. Varsinkin kun tää oli alunperin tarkoitettu trilogiaksi... :D Tulee vähän sellainen fiilis niinku tätä ois pakolla yritetty vaan jatkaa ja jatkaa :D

   Poista