28.2.2017

Vuoden '17 leffakatsaus: osa 2/12

Beauty and the Beast (1991) suom. Kaunotar ja hirviö
 Kun komea, mutta itsekäs prinssi saa päälleen kirouksen, hän muuttuu niin kauheaksi hirviöksi, ettei kukaan uskalla kohdata häntä. Kirous katoaa vain, jos prinssi löytää jonkun, joka rakastaa häntä sellaisena kuin hän on - mutta kuka voisi rakastua hirviöön? 

Taas yksi Disneyn klassikko mitä mä en ollut katsonut aiemmin. Mulla oli lapsena kyllä leluina Könni, Rouva Pannu ja Kippo - mutten koskaan vaan katsonut tätä elokuvaa. Kaunotar ja Hirviö oli ihana. Ei kylläkään päässyt mun Disney-lemppariksi, mutta mainio leffa kuitenkin! Nyt kun olen nähnyt tämän, odotan innolla sitä pian elokuviin tulevaa versiota, jota tähdittää mm. Emma Watson!

ᴇʟᴏᴋᴜᴠᴀɴ ᴛʀᴀɪʟᴇʀɪ
Ääninäyttelijöinä mm. Paige O'Hara, Robby Benson ja Jerry Orbach. 
Suomeksi puhuttuna mm. Mervi Hiltunen, Matti Olavi Ranin ja Juha Muje. Diary of a Wimpy Kid: Dog Days (2012) suom. Neropatin päiväkirja 3: Kovanonnen kesä
Koulu on vihdoin ohi, Greg haaveilee huolettomasta kesästä - mutta isällä on muita suunnitelmia hänen varalleen. Hädissään Greg valehtelee saaneensa töitä, mutta mikään ei pelasta häntä noloilta tilanteilta, joita on luvassa runsain mitoin. 

En tiedä onko mitään parempaa kuin lauantaiaamu, kuppi kahvia, vähän suklaata ja televisiosta alkaa sopivasti Neropatin päiväkirja. Itseasiassa tiedän monta tuplasti parempaa asiaa, mutta tuolta mun lauantai kuulosti. Nämäkin leffat on tullut katottua niin moneen kertaan, ja nää on myös tullut niiiiin monta kertaa tvstä. Neropatin päiväkirjat pohjautuu siis Jeff Kinneyn kirjoihin, jotka muuten haluaisin lukea! Huomaa selkeästi että mulla on ollut joku lastenleffa -fiilis :-D

ᴇʟᴏᴋᴜᴠᴀɴ ᴛʀᴀɪʟᴇʀɪ
Pääosissa mm. Zachary Gordon, Steve Zahn ja Robert Capron. 
Vacation (2015) suom. Loma
 Hulvaton kesäkomedia Loma vie Griswoldien perheen tien päälle kohti tuhoon tuomittua seikkailua. Rusty Griswold haluaa viettää laatuaikaa perheensä kanssa, joten hän yllättää vaimonsa Debbien ja heidän kaksi poikaansa automatkalla Amerikan halki päämääränään koko perheen lempihuvipuisto - Walley World.

80-luvun komediaklassikon (National Lampoon's Vacation) pohjalta luotu elokuva. Aivot narikkaan -elokuva. Aika paska suoraan sanottuna, ja tälle nauraminen vaatii tietyn huumorintajun. Ihan hauska pätkä kuitenkin, mutta en katsoisi toista kertaa. Tästä teki hauskan tuo perheen nuorin poika, jotenkin huvittavaa kuinka kamala suustaan (ja kuinka ilkeä! :D) noin pieni poika voi olla.
Pääosissa mm. Ed Helms, Christina Applegate ja Skyler Gisondo. 

The Breakfast Club (1985)
Viisi opiskelijaa tapaavat lauantain jälki-istunnossa koulun kirjastossa. Päivän aikana jokainen oppii näkemään toisissaan uusia pinnan alla piileviä puolia. He huomaavat, etteivät erilaisista lähtökohdistaan huolimatta sittenkään ole kovin erilaisia. 

Mainio elokuva! Luulin etten ole koskaan katsonut tätä, mutta kyllä alkoi muistua tapahtumat mieleen jo heti elokuvan alussa. Hauska ja rehellinen kuvaus 80-luvun nuorista. Klassikko! Viihdyin ja naurahtelin useampaan otteeseen, ja vahva suositus kaikille - jos täältä vielä löytyy joku joka tätä ei ole katsonut. 

ᴇʟᴏᴋᴜᴠᴀɴ ᴛʀᴀɪʟᴇʀɪ
Pääosissa mm. Molly Ringwald, Judd Nelson ja Anthony Michael Hall. American Pie (1999)
Ystävykset Jim, Oz, Finch ja Kevin sopivat menettävänsä poikuutensa ennen valmistumistaan. Kysymys kuuluu, miten tavoite saavutetaan ennen päättäjäistanssiaisia. 

Tää on yksi elokuvasarja mitä en kovin helpolla haluaisi myöntää katsoneeni. Ja tähän väliin täytyy sanoa, että olen nähnyt sarjan muut osat pariin otteeseen (tosin uusimman vain kerran) mutta tätä ekaa osaa en ole koskaan katsonut! Paitsi nyt. Koko elokuvasarja on mulle vähän yksi suuri kysymysmerkki. En tajua minkä takia se on niin suosittu. Tosin juuri mainitsin että olen itsekin katsonut nämä pariin otteeseen, joten ehkä ei kannata kyseenalaistaa - ehkä muutkin katsoo näitä vaikkei oikeasti kiinnosta. Niin paljon kiusallisia tilanteita ja niin huonoja vitsejä. 
Pääosissa mm. Jason Biggs, Chris Klein ja Thomas Ian Nicholas. American Pie 2 (2001)
Nuo hurmaavat teinit ovat palanneet! Kahlattuaan läpi ensimmäisen vuotensa yliopistossa vanha jengi on koossa taas. 

Eipä tähänkään kummoista sanottavaa. Mitä pidemmälle nämä elokuvat menee, sitä huonompi tästä tulee. Jim sai Michellen ja menossa oli mukana niin Stiflerin äiti kuin velikin. 
Pääosissa mm. Jason Biggs, Alyson Hannigan ja Chris Klein.

iBoy (2017)
 Kännykän sirpaleita jää teinin aivoihin. Hän huomaa hallitsevansa elektronisia laitteita ja alkaa käyttää uutta kykyään koston välikappaleena.

Tää tuli vastaan Netflixissä ja sen kummempia miettimättä aloin myös katsomaan tätä. Yleensä otan aika tarkasti selvää elokuvista ennen niiden katsomista, mutta tästä en tiennyt yhtään mitään. Mielenkiintoinen. Myönnettäköön, hieman utopinen mutta ei haitannut ollenkaan! Mukavaa vaihtelua kaikkien noiden komedialeffojen jälkeen. 

ᴇʟᴏᴋᴜᴠᴀɴ ᴛʀᴀɪʟᴇʀɪ
Pääosissa mm. Bill Milner, Maisie Williams ja Rory Kinnear.

RED (2010)
Entisen CIA:n agentti Frank Mosesin mukavat eläkepäivät keskeytyvät ikävällä tavalla, kun hän huomaa joutuneensa salamurhaajan tähtäimeen. 

Olen aina tykännyt toimintaleffoista. RED yllätti siis positiivisesti. Hieman ehkä taipui myös komedian puolelle, mutta kaikin puolin viihdyttävä elokuva. Täytyykin katsoa se toinen osa pian. Jos en ihan väärässä ole, tää taisi tulla myös televisiosta just paria päivää ennen kuin itse katsoin tämän netistä. Muutenkin Brucen tähdittämiä elokuvia on nyt tullut tvstä lähes päivittäin.

ᴇʟᴏᴋᴜᴠᴀɴ ᴛʀᴀɪʟᴇʀɪ
Pääosissa mm. Bruce Willis, Mary-Louise Parker ja John Malkovich. 

Despicable Me (2010) suom. Itse ilkimys
☆ Superkonna Gru suunnittelee historiallista ryöstöoperatiota: hän aikoo viedä viedä kuun taivaalta. Apunaan hänellä on kutistus- ja jäädytyssäteitä sekä armeijallinen hassuja olioita. Kaikki muuttuu, kun Gru tapaa kolme pientä orpotyttöä, jotka saavat ilkimyksestä esiin täysin uusia puolia.

Ihana elokuva! Miksi en ole katsonut aiemmin? Nyt myös ymmärrän sen minioneista jauhamisen, onhan ne nyt niin suloisia tyyppejä. Haluaisin vain yhden minionin itselleni. Tai vaikka koko lauman. 

ᴇʟᴏᴋᴜᴠᴀɴ ᴛʀᴀɪʟᴇʀɪ
Ääninäyttelijöinä mm. Steve Carell, Jason Segel ja Russell Brand.
Suomeksi puhuttuna mm. Ville Haapasalo, Reino Nordin ja Jarmo Koski.

ᴋᴜᴠᴀᴛ ɪᴍᴅʙ
2017 katsotut elokuvat: 17/100

2 kommenttia:

  1. Kaunotar ja hirviö<3 se on kyllä Leijonakuninkaan ja Tuhkimon ohella ollut lapsuuden lemppari Disney<3 :D Ja ootan niin innoissani sitä kohta leffoihin tulevaa versiota!! Itse ilkimys on myös ihana<3.. Muut näistä leffoista olivatkin vieraita itselleni.. Paitsi American Piet :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon ite kans ihan sen tulevan leffan lumoissa, katsonut trailerin valehtelematta useita useita kertoja. Sit kuitenkin en edes mee katsomaan sitä elokuviin vaan jään oottelemaan dvdtä... :D Pakko se on kyllä ehkä oikeasti käydä katsomassa! Pitää ottaa itteään niskasta kiinni, en käy elokuvissa lähes ikinä :O

      Poista