26.2.2017

Kiera Cass: Eliitti

"Valintaan osallistui alun perin 35 tyttöä. Nyt kun joukko on rajattu kuuden tytön Eliittiin, kilpailu prinssi Maxonin sydämestä muuttuu yhä raivokkaammaksi - ja America yrittää vieläkin selvittää todelliset tunteensa. Rakastaako hän Maxonia, joka voisi tehdä hänen elämästään tarumaista? Vai kuuluuko sydän ensirakkaudelle, Aspenille?

America tarvitsee päätöksentekoon epätoivoisesti lisää aikaa. Muut Eliittiin kuuluvat tytöt kuitenkin tietävät tarkalleen, mitä haluavat - ja American mahdollisuudet päättää tulevaisuudestaan ovat lipeämässä hänen ulottumattomiinsa."

Teos: Eliitti, The Selection #2
Alkuperäinen nimi: The Elite

Kirjailija: Kiera Cass
Sivumäärä: 320
Kustantaja: Pen & Paper
Mistä minulle: Kärkkäinen

Arvosana: 


Eliitti on siis jatkoa Valinnalle, jonka luin tammikuussa. 

Mulla on tämän suhteen aika samat fiilikset kuin aiempaakin osaa kohti. Niin koukuttava, omalla tavallaan kiehtova, silti niin ärsyttävä. Jäin ensimmäisen osan jälkeen odottamaan lisää sitä dystopiaa, mutta sen osalta jätti vähän kylmäksi kyllä. Eliitti ei kuitenkaan missään nimessä ole huono kirja, ja ymmärrän täysin että pääpointti on siinä romantiikassa. Onhan kuitenkin kyseessä kilpailu prinssistä. 

Noh, entäs ne ärsyttävät asiat? (Tähän väliin pieni spoiler alert). Raivostuttaa päähenkilö America. Raivostuttaa, kuinka äkkipikaisia päätöksiä hän tekee ja kuinka naiivi hän välillä on. Esimerkkinä kohtaus, jossa Marlee rikkoo sääntöjä - ja Maxon joutuu rankaisemaan tästä. Ymmärrän kuinka kauheaa katseltavaa parhaan ystävänsä ruoskiminen on, ja kuinka kamalalta tuntuu se ajatus, että rangaistuksen antaa oma rakastettu. Mutta kuitenkin säännöt on sääntöjä ja jokainen oli niistä tietoinen. Ärsytti myös se, että America suuttui Maxonille muista tytöistä - vaikka itse tapaili salaa Aspenia. Ottaen kuitenkin huomioon että Maxonin on myös tarkoitus viettää aikaa muiden tyttöjen kanssa. Ehkä tää on taas sitä että mä ylianalysoin tätä kirjaa, ja ihan ymmärrettävää kaikki se mustasukkaisuus kuitenkin on. 

Mutta kaikesta ärsytyksestä huolimatta tätä oli jälleen mukava lukea. Tää on just sellaista rentoa hömppää, mitä jokainen varmasti joskus tarvitsee luettavaksi. Eliitissä tapahtui myös enemmän kuin Valinnassa, ja olinkin jollain tavalla iloinen siitä että mukaan saatiin vähän myös synkkyyttä. En todellakaan osannut aavistaa moniakaan tapahtumista, mutta silti on aika selvää miten tämä sarja tulee päättymään. 

Saa nähdä milloin saan hommattua sarjan kolmannen osan, ja jään innolla odottamaan tulevia lukuhetkiä! Tai ennemminkin lukuhetkeä, olen lukenut nämä molemmat osat aina yhdellä kertaa. 


2 kommenttia:

 1. ei liity aiheeseen, mutta mitä kameraa käytät kuvaamiseen? onko sulla erikseen kamera vai ihan puhelin? muokkaatko kuvia ollenkaan, käytätkö jotain tiettyä softaa?

  muistelisin että oon joskus lukenut sun entistä blogia, ja itse asiassa goodreadsin kautta tunnistin sut samaksi tyypiksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on nyt kamerana Canon EOS 700d ja kirjakuviin käytän yleensä objektiivina Canonin 50 millistä. Harvoin kuvaan puhelimella mitään, ja muistini mukaan ei taida tästä blogista löytyä puhelinkuvia ollenkaan. Ja joo muokkaan kuvia! Mulla on Applen kone, joten käytän ihan vaan iPhotoa. Tän blogin kuvia ei kummoisemmin tarvi koskaan muokkailla joten se on ihan riittävä :D

   Haha! En tosiaan vanhassa blogissa ilmoittanut mitään tästä uudesta, joten kivaa että löysit perille :-)

   Poista