3.1.2017

Sobol, Ball & Shalett: True Blood -keittokirja

En olisi uskonut sen päivän koittavan, että mä luen keittokirjaa tai saatikka että vielä väsäisin siitä jonkin sortin arvostelua. Ostin tämän kirjan ihan vaan rakkaudestani True Bloodiin, enkä edes joutunut maksamaan tästä muutamaa lanttia enempää.

Olin kuullut että tämä pitää sisällään kuvia tv-sarjasta, joten se taisi olla suurin syy miksi edes halusin tämän. Ihan huippu kirja kaikille True Blood -faneille! Ei tästä taida oikeasti olla hyötyä keittokirjana (tai no miksipäs ei?), mutta oli hauska selailla tämä läpi ja palata vähän lempisarjani maailmaan.

Teos: True Blood - Syötävää, juotavaa ja purtavaa Bon Tempsin tapaan
Alkuperäinen nimi: True Blood - Eats, Drinks, and Bites from Bon Temps

Kirjailija: Gianna Sobol, Alan Ball sekä Karen Sommer Shalett
Sivumäärä: 224
Kustantaja: Pen & Paper
Mistä minulle: Adlibris

Arvosana: 


Kirjassa oli reseptejä ja ohjeita niin drinkkeihin, kotiruokaan ja ravintolaruokaan. Drinkkiresepteissä oli käytetty Tru Bloodia, jota oli joskus ainakin myyty netissä - mutta tarkistaessa asiaa selvisi että kyseinen sivu on suljettu. Tru Bloodille oli kuitenkin myös toinen vaihtoehto - rubiinimikseri jota sai sekoittamalla esim. Jaffaa ja grenadiinia. Tosin kirjassa mainitut ruuat vaikutti myös hyviltä, ja innokas kokkailija varmasti saa niistä aikaan jotain hyvää. Osa resepteistä oli luokkaa "kokkaa koko suvulle" ja piti sisällään esimerkiksi monta kiloa lihaa, jota ei varmasti pieni porukka jaksa syödä.

Kirjan ruokaohjeet: Marcelle Bienvenu & ruokakuvat: Alex Farnum

Jokaisen reseptin esitteli joku sarjan hahmoista käyden läpi sarjan tapahtumia, ja osa asioista oli tärkeitä juonen kannalta joten jos kyseistä tv-sarjaa ei ole katsonut (ollenkaan tai vielä loppuun) en suosittele myöskään lukemaan tätä - spoilaa juonta tosi paljon.

"Olitpa sitten Bon Tempsin asukas tai vain läpikulkumatkalla, täällä voit aina 
aterioida hyvien ihmisten seurassa. Sydämemme ovat Teksasia suuremmat ja 
täältä löytyvät myös koko Renardin piirikunnan parhaat friteeraajat. Kunhan et aio 
tanssia tai puhua uskonnosta, olet sydämellisesti tervetullut Merlotte'siin." 2 kommenttia:

  1. Hauska lukea arvostelu tästä. Sain tämän kirjan joululahjaksi (ollaan myös hulluja True Blood-faneja), ja mietin, että joku päivä voisi jopa kokata kirjan ohjeista jotakin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, True Blood -fanit, yhdistykäämme! Tässä oli kyllä muutama ruoka jota ois niiiin kiva kokeilla, tiedä vaikka itsekin joku päivä vielä innostun kokkailemaan :D

      Poista