31.1.2017

Vuoden '17 leffakatsaus: osa 1/12

A Cinderella Story (2004) suom. Tuhkimotarina 
☆ Tuhkimotarina on just sitä mitä nimi antaa ymmärtää. Nuori tyttö elää ilkeän äitipuolensa kanssa, karkaa tanssiaisiin ja rakastuu. Oon itse niiiiiiin teinileffojen ystävä, joten mun mielestä tää on mahtava. Toki hieman kliseinen (ylläri?), ei mitenkään erittäin hyvin tehty - mutta viihdyttävä. 

Katsoin tämän leffan ensimmäistä kertaa joskus vuosia vuosia sitten. Tää oli silloin mun lempileffa, ihastuin toista päähenkilöä näyttelevään Chadiin (kukapa ei) ja katsoin tätä oikeasti ihan älyttömän usein. Sit se vähän niin kuin unohtui, mutta loppuvuodesta 2015 ostin tämän kirpparilta itselleni uudestaan. Nyt siitä on taas muodostunut tapa, aina vuoden vaihtuessa rakettien räjähdellessä taivaalla löydän itseni katsomasta tätä leffaa. Niin kävi myös nyt. 

ᴇʟᴏᴋᴜᴠᴀɴ ᴛʀᴀɪʟᴇʀɪ
Pääosissa mm. Hilary Duff, Jennifer Coolidge ja Chad Michael Murray (ihana Gilmore-Tristan).Twilight - Eclipse (2010) suom. Twilight - Epäilys
Ahaahaha... Jos pitäisi sanoa joku paheistani Pepsi Maxin lisäksi, sanoisin luultavasti Twilightit. Oon ihan onnellinen siitä etten tiedä todellista lukua kuinka monesti oon katsonut nämä läpi. En koskaan ollut mikään fani, enkä ole koskaan lukenut kirjasarjan viimeistä osaa vaikka olenkin omistanut sen jo ikuisuuden. Mut nää leffat... Joka vuosi. Nämä on omasta mielestäni niin huonoja, mutta omalla tavallaan nautin siitä myötähäpeästä ja ärsyyntymisestä mikä näiden katsomisesta aiheutuu. Osa kohtauksista on niin kiusallisen huonoja, että joutuu pidättelemään naurua tai kyyneleitä. 

Koko sarjan ärsyttävin leffa on varmasti Uusikuu jonka katsoin joulukuun puolella. Epäilys on kyllä lähes yhtä ärsyttävä - samaa säätämistä ja saikkaamista vampyyrin ja ihmissuden välillä. Tosin, enpä osaisi itsekään päättää kumman ottaisin. 

ᴇʟᴏᴋᴜᴠᴀɴ ᴛʀᴀɪʟᴇʀɪ
Pääosissa mm. Kristen Stewart, Robert Pattinson ja Taylor Lautner. Twilight - Breaking Dawn - Part 1 & 2 (2011-2012) suom. Twilight - Aamunkoi
Ja juuri kun luulin ettei elokuvat voi huonontua, tulee mukaan nämä kaksi. Tosin nyt kun sanoin ton ääneen, aloin vaan miettimään kuinka koomisia ne aiemmat osat on ollut. Kuulostan omaan korvaani kamalalta naureskellen näille leffoille, joten antakaa anteeksi! 

Osa 2 oli ainut minkä aikoinaan kävin katsomassa elokuvissa. Spoiler alert: Odotin kaikkien näiden osien ajan Bellan muutumista vampyyriksi, ja kun se vihdoin tapahtui, muistan olleeni niin iloinen. Mutta kaikki ne kohtaukset vampyyrina - oli huonoja. Ihan älyttömän huonoja. Enkä edes lähde puhumaan mitään Kristenin näyttelemisestä. (Joku joskus ärähti mulle kun mainitsin asiasta). Mutta kaikkihan me rakastamme onnellisia loppuja, joten kaikessa karmeudessaan viimeinen elokuva sai ainakin mun huulille hymyn osittain onnellisuudesta eikä kokonaan myötähäpeästä niin kuin aiemmin. 

ᴇʟᴏᴋᴜᴠᴀɴ ᴛʀᴀɪʟᴇʀɪ osa 1 ja osa 2
Pääosissa mm. Kristen Stewart, Robert Pattinson ja Taylor Lautner. Identity Thief (2013) suom. Väärät paperit
☆ Lyhyesti selitettynä elokuva kertoo naisesta joka varastaa perheenisän identiteetin. Bisnesmies Sandy lähtee jahtaamaan harmittoman näköistä naista saadakseen identiteettinsä takaisin. 

Leffa itsessään oli ihan hauska. Omaan makuuni se kuitenkin ehkä ampui hieman yli. Mulla on itselläni omien sanojeni mukaan hyvä huumorintaju, mutta taisin naurahtaa vaan muutamassa kohdassa. Yleisesti ottaen naureskelen aina kaikelle typerälle, varsinkin kuluneet ja huonot vitsit on lemppareitani. Olisi siis voinut olettaa että pitäisin tästä enemmän, mutta täytyy myöntää etten toista kertaa luultavasti tule katsomaan tätä. Ihan viihdyttävä pätkä siis, mutta siinäpä se. 

ᴇʟᴏᴋᴜᴠᴀɴ ᴛʀᴀɪʟᴇʀɪ
Pääosissa mm. Jason Bateman ja Melissa McCarthy.The Parent Trap (1998) suom. Ansa vanhemmille
Ansa vanhemmille on ihana hyvän mielen elokuva, jossa toisistaan erotetut kaksoset tapaa ensimmäistä kertaa kesäleirillä ja päättää vaihtaa paikkoja tutustuakseen toiseen vanhempaansa. 

Oon tämänkin elokuvan katsonut useampaan otteeseen, mutta olipa kerran tylsä ilta ja selasin television tarjontaa, ja tämä oli ainoa katsottava ohjelma. Leffassa sattuu ja tapahtuu kun sisarukset ystävystyy ja alkaa tekemään jekkuja niin leiriläisille kuin tulevalle äitipuolelle. 

ᴇʟᴏᴋᴜᴠᴀɴ ᴛʀᴀɪʟᴇʀɪ
Pääosissa mm. Lindsay Lohan, Dennis Quaid ja Natasha Richardson.

The Loft (2014)
Kuinka pettää vaimoa jäämättä kiinni? Hankkimalla kaveriporukan kesken yhteinen "salainen" asunto. Kaikki ei kuitenkaan mene ihan putkeen, kun asunnosta löytyy kuollut nainen. 

Tää kuuluu ehdottomasti niihin elokuviin, missä luulet tietäväsi loppuratkaisun ja syyllisen moneen otteeseen, ja lopussa joudut pettymään tajutessasi että olit ihan väärässä. Pitkästä aikaa elokuva jota katsoessa ei tullut mieleen mitään muuta elokuvaa mikä olisi samankaltainen. Lopussa muutama kysymys jäi vaivaamaan eikä niihin saanut vastausta, mutta ihan jees paketti muuten.

ᴇʟᴏᴋᴜᴠᴀɴ ᴛʀᴀɪʟᴇʀɪ
Pääosissa mm. Karl Urban, James Marsden, Wentworth Miller ja Eric Stonestreet. 

The Fast and the Furious (2001) suom. Hurjapäät
Jos syystä tai toisesta tää ei oo sulle tuttu: nopeita autoja, rikoksia ja Vin Diesel. 

Hurjapäät, varmasti yksi mun kaikkien aikojen lemppari elokuvasarja. Se johtuu ihan siitä että muistan katsoneeni näitä jo ihan pikkutyttönä. Tykkäsin silloin tosi paljon autoista, ja nukkejen sijaan leikin aina pikkuautoilla tai sähköisellä autoradalla mikä oli ihan mahtava. Nää on kans vähän sellaisia elokuvia mitkä tulee katsottua kerran vuodessa. Jos ei kaikkia niitä niin joku osa ainakin. Nyt tää tuli telkkarista joten pakkohan se oli katsoa, vaikka tosin löytyy myös omasta hyllystä. Näin vanhempana kun tätä kattoo niin onhan tämäkin aika koominen ja osa kohtauksista tosi huonosti tehtyjä, mutta nostalgia on suuri! 

ᴇʟᴏᴋᴜᴠᴀɴ ᴛʀᴀɪʟᴇʀɪ
Pääosissa mm. Vin Diesel, Paul Walker ja Michelle Rodriguez.


ᴋᴜᴠᴀᴛ ɪᴍᴅʙ
2017 katsotut elokuvat: 8/100

7 kommenttia:

 1. Jonkuu sun aiemman postauksen innoittamana aloin itsekin vuoden alusta kirjoittaa ylös leffoja mitä katson :D koska Noh.. Rakastan tehä listoja ja pitää kirjaa kaikesta joten en tajua miten en oo aiemmin pitäny leffoista kirjaa :D. Pohdin myös, että pitäiskö näitä alkaa tuomaan blogin puolelle ihan vaihtelevuuden vuoksi.

  Tuhkimotarina ja Ansa vanhemmille oli ihan suosikkeja joskus 2005-2011 :D nähty ihan älyttömän monta kertaa. Nyt on kyllä hetki vierähtänyt tuosta Parent Trapin katsomisesta.. Voisinkin sen tsekata tässä sairaslomapäivinä.. Kiitos siis muistutuksesta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes! Listat on parhautta :D Mulla on joka vuosi aina hommattava uusi vihko, mikä on omistettu pelkästään listoille! Saatan kuluttaa yllättävän paljon aikaa rustaillen sinne kaikkea ylös. Tietokoneella tai puhelimessa olevat listat ei siis riitä, vaan niitä pitää olla samasta aiheesta useampi... Kiitti aivot :D

   Nuo molemmat leffat on kyllä niiin nostalgisia! :D

   Poista
  2. Hitto kun aina painan julkaise ennen kuin ehdin ajatella loppuun asti. Mutta joo, mua ainakin kiinnostaa leffapostaukset (ja kaikki muu maan ja taivaan väliltä) joten täällä on ainakin yksi innokas lukija! :D

   Poista
 2. Hah voi ei. Mä katoin teininä teinileffoja ihan älyttömästi ja samat kiersi uudestaan ja uudestaan dvdltä. Tuhkimotarina oli ihan mun feivöritti. Pitäisiköhän kattoa se pitkästä aikaa? :D Pari ekaa Twilightia katoin kans teininä, veli jostain syystä halus lainata ne mulle ja olin kipeenä. Ei oikein iskeny. En pystyis enää kattomaan :D:D Ansa vanhemmilel tuli joskus telkkarista aikanaan ku olin kunnon leffahirmu ja se oli ihan metka. Sit mua harmitti ku en löytäny sitä mistään et oisin voinu ostaa. /Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti eikun katsomaan vaan! :D Nyt on tullut myös Tuhkimotarinasta se neljäs versio, saapa nähdä milloin ehtii katsomaan. Twilightit on kyllä kiusallisen huonoja. :D

   Poista
 3. Haha voi että miten tuntuu välillä niin tutulta. Mäkään en oo Twilight-kirjasarjasta koskaan lukenut vikaa osaa, vaikka oon omistanut ne jo kauan. Leffat on huonoja, mutta silti omistan ne ja välillä katon ne :D

  Tuhkimotarina on ollut mulle myös yksi lempparileffa. Nyt en tosin oo vuosiin kattonut sitä, mutta aina se leffa saa mut kyyneliin. Mä oon myös vuosia pitänyt Hilary Duffista näyttelijänä että laulajana niin sekin on saattanut vaikuttaa siihen että tää leffa on mun yks lemppari siltä. Toinen on Kesän sävelet. Pitäiskin kattoo molemmat uusiks pitkästä aikaa.

  Mulla on myös sama se, että pitää tehdä listoja samoista asioista moneen, moneen kertaan. Mulla on koneella erilaisia listoja mitä päivitän aktiivisesti, sit on sovelluksia tms. ja sit usein myös vihkoissa kaikkee :D :D Turhaa työtähän se on tehdä moneen kertaan, mutta jotenkin niin rentouttavaa ja rauhoittavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon miettinyt niin kauan että pitäisikö lukea kaikki Twilightit uudelleen, mutta jotenkin kiinnostus ei koskaan oo riittänyt ensimmäistä osaa pitemmälle - Houkutuksen oon tainnut lukea oikeasti useampaan kertaan. Ja voi, Hilary Duff on ihana, ja Kesän sävelet kans! Metsästin sitä leffaa vaikka kuinka kauan joskus vuosi sitten että näkisin sen vihdoin uudelleen, ja nyt se koristaa hyllyäni eikä lähde sieltä mihinkään! :D

   Listat on niiiin jees! :D Monesti on käynyt niin että oon listannut esim. vuoden leffat niin useaan eri paikkaan monta kertaa, että loppujen lopuksi osaisin luetella ne ulkoa tyyliin oikeassa järjestyksessäkin. Joskus koitin pitää yhtä Excel -tiedostoa jossa oli kaikki (kirjat, leffat, tv-sarjat, ostokset...) mutta jaksoin sitä ehkä pari kuukautta jonka jälkeen väsäsin ihan innoissani kaikille omat listat niin koneelle kuin vihkoonkin.

   Poista