31.12.2016

Kooste vuodesta 2016

Tammikuu alkoi vauhdilla ja luin loppuun mm. Fifty Shades -trilogian ja tutustuin Estelle Maskamen kirjasarjaan lukien ensimmäisen osan nimeltään Rakastan. Aloitin katsomaan Frendejä ensimmäistä kertaa alusta asti ja löysin siitä yhden sarjan lisää lemppareiden joukkoon.

Helmikuussa aloitin lukemaan alusta Harry Pottereita, rakastuin niihin entistä enemmän ja katsoin paljon elokuvia - kaikkea niin Pottereista Tuhkimotarinohin.Maaliskuu oli tv-sarjojen kannalta mahtava: löysin Modernin Perheen, katsoin lähes kaikki tuotantokaudet viikossa ja rakastuin Disneyn Maleficent -elokuvaan. Täytin vuosia, luin elämäni ensimmäisen novellikokoelman ja Estelle Maskamen kirjasarja sai jatkoa.

Huhtikuussa luin kahdeksan kirjaa, etenin J. R. Wardin BDB -sarjassa sekä luin vuoden ensimmäisen kotimaisen kirjan joka valikoitui Sofi Oksasen Baby Janeksi. 12. huhtikuuta sain ajatuksen kirjablogista ja väsäsin ulkoasua useamman tunnin, 13. huhtikuuta julkaisin ensimmäisen (ja kämäisen) blogitekstini. Löysin puhelimeeni sovelluksen nimeltä TVShow Time ja sarjojen katselu sai aivan uuden merkityksen.

Toukokuu oli hyvä kirjakuukausi ja sain luettua Harry Potterit loppuun. Katsoin Game of Thronesia, ostin ensimmäiset Funko POP! -hahmot ja katsoin Pitch Perfectin kahdesti rakastuen Anna Kendrickiin. Odotin innolla alkavaa kesälomaa, ostin Nälkäpelin viimeisen leffan enkä ole vieläkään katsonut sitä.Kesäkuussa en lukenut yhtään kirjaa loppuun asti ja taistelin kesää vastaan hautautumalla peiton kanssa sohvalle ja vältellen aurinkoa. Jatkoin Prison Breakin katsomista, tuijotin The O. C. tä ihan liikaa ja nautin kiireettömästä elämästä.

Heinäkuu tuli ja aloitin lukemaan P. C. ja Kristin Castin paljon puhuttua Yön Talo -sarjaa, jota jollakin tasolla inhosin mutten voinut lopettaa lukemista. Kirin edellisen kuukauden lukemattomuuden ja luin yhdeksän kirjaa ja sain normaalin lukutahtini jälleen kiinni. Asennettiin olohuoneeseen videotykki, käytettiin verhoa valkokankaana ja katseltiin paljon leffoja.

Elokuussa luin Diana Gabaldonin Muukalaisen, toisen novellikokelman ja hurahdin Anna Toddin After -sarjaan. Katsoin liikaa Netflixiä ja sieltä Full (ja Fuller) Housea. Valmistauduin palaamaan arkeen, postasin useampaan kertaan ja fiilistelin sarjoja.

Syyskuu toi tullessaan Switched at Birth -nimisen tv-sarjan jonka tuijottelin läpi muutamassa viikossa nostaen omat tilastoni TVShow Timessä tähtiin. Parhaillaan katsoin 18 jaksoa putkeen yhden jakson kestäessä n. 40 minuuttia. Luin Ransom Riggsin suositun kirjan ja aloin lukemaan uudelleen lempisarjaani, Charlaine Harrisin True Bloodia. Löysin The Big Bang Theoryn ja rakastuin.Lokakuussa luin 9 kirjaa joista jokainen oli Harrisin kirjoittama. Paketoin kirjat, osallistuin Halloweenin lukuhaasteeseen ja Okklumeus -haasteeseen. Postasin tv-sarjoista ja katsoin teinileffoja. Katsoin Revenge -sarjan loppuun ja tuijotin lisää The Big Bang Theorya joka pääsi lempisarjojeni kärkeen.

Marraskuu oli jo alusta alkaen jouluhuumaa. Sain luettua True Blood -sarjan vihdoin loppuun asti, "uusi" Harry Potter julkaistiin ja luin jo kauan hyllyssä lojuneet Jody Revensonin Potter -aiheiset kirjat. Aloin tekemään TVThursday -haastetta joka täytti blogini lähes kokonaan, kävin pitkästä aikaa elokuvissa, katsoin Serranon Perhettä ja Breaking Badia. Aloin myös keräämään Disneyn klassikkoleffoja omaan hyllyyni. Black Friday oli ja meni, tuhlasin rahaa ja olin iloinen siitä.

Joulukuussa luin vain pari kirjaa, kokosin postauksen vuonna 2017 ilmestyvistä kirjoista ja otin rennosti. Aloitin katsomaan vihdoin ja viimein Gilmoren Tyttöjä. Fuller House sai toisen tuotantokauden jota rakastin ja odotin ikuisuuden, availin nettikauppojen joulukalentereita ja shoppailin joululahjoja läheisilleni enemmän kuin koskaan. Näin pitkästä aikaa hyvää kaveriani, söin hyvää ruokaa, suklaata ja jäin innolla odottamaan tulevaa vuotta.

Vuonna 2016 luin 75 kirjaa, yli 30 000 sivua. Katsoin 100 elokuvaa ja lähes 2000 jaksoa tv-sarjoja.

Takana mahtava vuosi, on tietty ollut välillä hankalaa ja paskaa - mutta päällisin puolin tästäkin vaan hyvää sanottavaa! Kiitti myös teille että vietitte osan vuodesta mun mukana lukien mun juttuja (jota en uskonut tapahtuvan) ja kommentoimalla kaikkea kivaa!

Kiitos 2016!


Täällä (tulossa) tavoitteet vuodelle 2017 ja täällä vuoden 2016 luetut

9 kommenttia:

 1. Sun vuosi kuulostaa kyllä hienolta. Mä en saanut noin paljoa luettua, enkä varmaan katsottua tv-sarjojakaan noin paljon, leffoja katoin enemmän kuin viime vuonna, mutta puolet vähemmän kuin sinä :D Täytyy asentaa itellekin tuo tvshow time -sovellus, jos se ois kätevä. En oo aiemmin kuullutkaan siitä. Oon ite lähinnä pitänyt vaan kirjaa tuotantokausista, jotka oon saanut päätökseen kunkin sarjan kohdalla, mut joku kunnon tracker ois kyllä kiva :)

  Hyvää uutta vuotta sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha joo, oli vähemmän koulua ja muita oikeita velvollisuuksia niin vietin aikani lähinnä löhöten sohvalla. Tuo sovellus on oikeasti tosi kiva, varmaan käytetyin sovellus mun puhelimesta. :D

   Kiitti samoin!

   Poista
 2. Tää oli hauska postaus :D Täytyykin tsekata tuo TVShow Time sovellus :)
  Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :D Joo, kannattaa kyllä! Hyvät uudet vuodet sinnekin!

   Poista
 3. Ääää alkoi kiinnostamaan älyttömästi tuo TVShow Time.. latasinkin sen äsken, ja nyt yritän pohtia, että miten tää toimii ja mitä tällä tehää :DDDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niin kätevä! :D Varsinkin kun ite rakastan tehdä kaikkia listoja ja kirjaan ylös about kaiken mitä teen milloinkin. Siinä on myös ominaisuus joka ilmoittaa milloin seuraamasta sarjasta tulee uus jakso, tosin siitä ei ole mitään hyötyä ellei katso sarjoja samaan tahtiin kuin ne tulee ulkomailla :D

   Poista
  2. Joo koukutuin jo vähän! :D viel ku oppisin käyttämää :) Btw, onks elokuvillekkii joku tälläne? Itsekin tykkään listailla :D ja saanko udella miten löydän siun käyttäjän Tvshow timesta? Tosta saa enemmän ehkä irti ku näkee mitä kaveritki katsoo.. :'D

   Poista
  3. Mulla on ollut käytössä leffoille ihan vaan IMDb, mutta en oo koskaan täysin ymmärtäny miten sitä käytetään enkä esim. osaa ettiä sieltä muita ihmisiä ellei ne linkkaa niiden profiilia/listoja mulle suoraan :D Ja joooooo, mun profiili löytyy täältä: https://www.tvshowtime.com/en/user/6872364/profile :)

   Poista
  4. Ok pitääkin perehtyä! :) Ja jee kiitos!:)

   Poista