11.11.2016

The Accountant (2016)

Suomessa The Accountant -leffan ensi-ilta oli tänään, ja meillä oli muutama leffalippu käyttämättä mitkä meni "vanhaksi" (mitä termiä tässä voisi käyttää?) eilen. Otin eilen illalla ihan extempore paikat tähän näytökseen. Mulla ei ollut mitään suurempia ennakkokäsityksiä tästä leffasta, ja trailerinkin "ehdin" katsoa vain puoleksi. Ihan hyvä kuitenkin niin, jos olisin tuttuun tapaani odottanut tältä liikoja, en välttämättä olisi pitänyt tästä ollenkaan. Niin on käynyt nimittäin monesti.

The Accountant kertoo matemaattisesta nerosta, joka toimii kirjanpitäjänä maailman vaarallisimmille rikosjärjestöille. Kun Ray Kingin (J. K. Simmons) johtama rikostorjuntayhtiö alkaa päästä päähenkilö Christian Wolffin (Ben Affleck) kannoille, hän ottaa vastaan työn lailliselta asiakkaalta. Kyseessä on huippuluokan robotiikkayritys, jonka kirjanpidossa työskentelevä Dana (Anna Kendrick) on löytänyt miljoonien dollarien eroavuuden yrityksen tileiltä. Mitä lähemmäs totuutta kadonneista rahoista Christian pääsee, sitä enemmän ihmisiä alkaa kuolla kirjanpitoon liittyvien salaisuuksien vuoksi.


Oon itse toimintaleffojen ja supersankarijuttujen ystävä, ja koska etenkin toimintaleffoja on tullut katsottua vuosien mittaan enemmän ja vähemmän, niistä löytää aina tiettyjä yhtäläisyyksiä. Pelkäsin siis hieman että The Accountant olisi juoneltaan ja ratkaisultaan verrattavissa johonkin toiseen jo aijemmin nähtyyn elokuvaan. Niin ei kuitenkaan käynyt.

Juoni oli joltakin osin ehkä sekava, mutta se oli punottu yhteen niin hyvin että jäi ehkä hieman sanattomaksi. Koko elokuva oli yksi suuri arvoitus, jota näytettiin usean eri ihmisen näkökulmasta, kysymyksiin saatiin vastauksia ja kaikki vaan sulautui yhteen luoden täydellisen paketin.

Päähenkilö Christian oli jo lapsuudestaan saakka erikoinen. Autismi antoi hänelle voimaa ja erikoisia kykyjä, jotka sai ainakin mun silmät pyöreiksi. Jo elokuvan ensimmäisillä minuuteilla nuori Christian kokoaa palapelin väärin päin ja näyttää kykyjä joita "normaalilla" lapsella ei olisi.

"Maybe he is capable of much more than we know."

Elokuva on väkivaltainen mutta nerokas, täynnä (mahtavia) aseita sekä jatkuvaa tappamista ja taistelua. Suosittelisinkin leffaa siis kaikille toiminnan ystäville, tai trillereistä pitäville tyypeille. Ben Affleckin näyttelemä Christian oli kuin supersankari, ainoastaan vain ilman maskia. Täytyy myöntää etten ole kovin paljon katsonut Affleckin leffoja, mutta tämä ainakin vakuutti mut. Koko leffan näyttelijäkaarti oli omasta mielestäni hyvä, Ben Affleckin nimen pitäisi ainakin sanoa jokaiselle edes jotain, J. K. Simmons on varmasti jokaiselle tuttu kasvo, Anna Kendrick taas on tuttu Pitch Perfectistä ja Twilightista, ja Jon Bernthal on tunnettu muistakin toimintaleffoista tai The Walking Dead -fanit varmasti tunnistaa Shanen.

Pitkästä aikaa leffa, jonka loppuratkaisusta en jäänyt pahalle tuulelle - ja salaa ehkä odotan että tämä leffa saisi jatkoa... Jatko - uhka vai mahdollisuus? Ken tietää, mutta minä ainakin menisin katsomaan!


postauksen kuvat ja lisää infoa leffastaIMDb

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti