20.10.2016

TBR -kirjojen paketoiminen

Bongasin netistä kuvia muiden hyllyistä ja paketoiduista kirjoista. Pidin jopa hetken aikaa ideaa typeränä, mutta seuraavana päivänä kävinkin jo hakemassa yksväristä lahjapaperia kaupasta.

Ideanahan on siis se, että lukemattomat kirjat paketoidaan hyllyyn ja sieltä sit valitaan yksi ja luettava kirja tulee yllärinä. Pidin tätä fiksuna ratkaisuna itselleni, lukemattomia kirjoja on niin paljon enkä ikinä osaa valita luettavaa - nyt ei oo sitä pulmaa enään. Osa ihmisistä on käyttänyt erilaisia lahjapapereita, esimerkiksi ruudullista klassikoihin ja raidallista fantasiakirjoihin mutta itse halusin hyllystäni mahdollisimman simppelin joten käytin lajitteluun pieniä tarroja. Ostin paperia kuitenkin niin vähän ettei se riittänyt kaikkiin kirjoihin niin paketoin ainoastaan pokkarit.

Lajittelin kirjat viiteen eri kategoriaan:
1. Dekkarit, trillerit, kauhu & muut vastaavat
2. Tositapahtumiin perustuvat kertomukset & historia
3. Viihde, kevyttä lukemista, "hömppäkirjat"
4. Sijoittuu eri kulttuuriin & itkukirjat
5. Random -kirjat eli kotimaisia kirjoja ja loput mitkä ei sopinut muualle.

Mulla tämä toimii lähinnä niin että paketeissa on ne kirjat, jotka olen omistanut ihan liian kauan ja joita en ole vielä lukenut. Nämä on siis vähän sellaisia kirjoja jotka ei kovin paljoa kiinnosta tai innosta. (Joita en luultavasti tulisi koskaan lukemaan ilman tätä taktiikkaa). Jokaisesta avatusta ja luetusta kirjasta on tulossa lyhyehkö arvostelu, jotka löytyy Kirjojen paketointi -tunnisteen alta.

Nuo pienet arkistointitarrat on Averyn, jotka itse ostin Kärkkäiseltä mutta saa tietääkseni lähes kaikkialta missä jotain toimistotavaraa on myynnissä. Paketti jossa 7 eri väriä, tarroja yhteensä 420kpl maksoi alle euron, joten ei paha sijoitus! Jotku ilmeisesti käyttää näitä merkatakseen lukemattomat kirjat, jos ne ovat sekaisin hyllyssä luettujen kanssa.


4 kommenttia:

 1. nyt vaan mietin, että miksen ole aijemmin törmännyt tämmöiseen... pakko kokeilla itsekin, elämäni suurin ongelma yleensä on se etten tiedä mitä lukea seuraavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mäkin hokasin tän ihan vasta! Eikun kokeilemaan vaan, eipä tässä mitään menetäkkään :-D

   Poista
 2. Tää on kyllä kiva idea ja nuo sun kirjapaketit näyttää tosi kivoilta kaikessa yksinkertaisuudessaan! Eka aattelin et en mä tämmöstä ala tekee, kun paperia menee sit turhaan, mutta nyt sit kuitenkin harkitsen tätä, kun nuo on niin kivan näkösiä :D Mut toisaalta samaa virkaa ehkä toimittaisi purkki, johon laittaa lappujan kirjojen nimien kanssa ja arpoo. Mutta onhan nuo paketit eri tavalla kivoja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitti! Joo, ite ajattelin kans ensin että pitäskö vai eikö pitäis ja tässä sitä ollaan :D Mietin kans tuota purkkitaktiikkaa, mutta ajattelin ettei toimisi mulla - luultavasti nostaisin jonkun kirjan mitä en halua lukea, luistan siitä ja lopulta valitsen itse "paremman".

   Kannattaa kyllä koklata jos on yhtään kiinnostusta!

   Poista