31.10.2016

Okklumeus -lukuhaasteen kooste!

Enpä mä tainnut kenellekkään sanallakaan mainita osallistuvani tähän. Tosin, eipä tätä blogiakaan ollut vielä silloin kun kyseinen haaste starttasi. Musta olisi ihana nyt avata vähän enemmän mun suhdetta Pottereihin ja siitä kaikesta mitä ne kirjat on tuonut mun elämään - mutta tarkoituksena on tehdä ihan erillinen postaus niihin liittyen.

Haaste lähti käyntiin Hyllytontun höpinöitä blogista, ja tarkoituksena oli lukea Harry Potter -aiheisia kirjoja. Olin jo useamman tovin mietiskellyt koko sarjan lukemista uudelleen ja kiitos tämän haasteen sain kaiken tarvittavan voiman ja otin itseäni niskasta kiinni tarttuen samalla Viisasten kiveen. Kirjoista jälleen niin innostuneena katsoin myös elokuvat uudelleen, vaikka kylläkin katson ne vuosittain pariin otteeseen.

Joskus aikoinaan muistan lainanneeni kyseiset kirjat kaveriltani, ja ostin ne itselleni paria päivää aikaisemmin kun tuli tieto että Vernon Dursleytä näytellyt Richard Griffiths on menehtynyt. Pieni hiljainen hetki kaikille edesmenneille Potter -castista! Tänään myöskin Lily ja James Potterin kuolemasta tulee 35 vuotta, joten merkittävä päivä siis.

Haasteessa oli muutama lukutaso, enkä tietoisesti lähtenyt tavoittelemaan näistä mitään vaan ihan fiiliksen mukana mentiin. Hyllyissä odottaa edelleen muutama aiheeseen sopiva kirja luettavaksi, mutta niitä nyt tietty voi lukea myöhemminkin ihan ilman mitään haastetta.

0 kirjaa: Ankeuttaja.
1 kirja: Jästi
2 kirjaa: Surkki
3 kirjaa: Kotitonttu
4 kirjaa: Huispaaja
5 kirjaa: Aurori
6 kirjaa: Albuksen kaartilainen
7 kirjaa: Tylypahkan rehtori
8 kirjaa tai enemmän: Taikaministeri

Kirjat, joita luin haasteeseen:
1. J. K. Rowling - Harry Potter ja Viisasten kivi
2. J. K. Rowling - Harry Potter ja Salaisuuksien kammio
3. J. K. Rowling - Harry Potter ja Azkabanin vanki
4. J. K. Rowling - Harry Potter ja Liekehtivä pikari
5. J. K. Rowling - Harry Potter ja Feeniksin kilta
6. J. K. Rowling - Harry Potter ja Puoliverinen prinssi
7. J. K. Rowling - Harry Potter ja Kuoleman varjelukset
8. Jody Revenson - Harry Potter: Maaginen maailma

Kiitokset siis haasteen järkänneelle Tiinalle! Ilman tätä haastetta olisi saattanut vierähtää toinen ikuisuus ennen Potter -maailmaan palaamista. Psst!! Marraskuun aikana tulossa postaus uusimmasta kirjasta, joka julkaistaan 8.11. (jeess, vihdoin!) sekä Ultimate Harry Potter tag!

Luetuista kirjoista mainittu aijemmin täällätäällä ja täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti