1.10.2016

Halloween -lukuhaaste

Yöpöydän kirjat -blogista lähti käyntiin kyseinen lukuhaaste. En osallistunut tähän "virallisesti" mukaan, pidän tämän mielellään ihan tälleen yksinään. Halloweeniä kohtaan oma innostus on lopahtanut jo monta vuotta sitten, enkä edes muistaisi kyseisen juhlan olemassaoloa ellei kaupat täyttyisi kaikesta krääsästä. Pienempänä pidin aina juhlia kavereille, johon sai pukeutua ja leivoin innoissani erilaisia aiheeseen sopivia herkkuja.

Mietin jokusen tovin että millaisia kirjoja haluan lukea tässä kuussa. Haaste kestää siis koko kuukauden. Kovin paljon kauhua hyllystäni ei löydy, mutta ihan ensimmäinen kriteeri luettaville kirjoille oli se - että niiden täytyy olla mustia. Luettavien kirjojen valintaa vaikeutti myös se, että lukemattomat -hyllyssä ei ole enään kovin montaa aiheeseen sopivaa kirjaa. Löysin kuin löysinkin kahdeksan kirjaa, joiden uskoisin sopivan aiheeltaan tähän mainiosti.

8 kirjaa, joista toivottavasti saan luettua ainakin 5 kuun loppuun mennessä.

Osa kirjoista kuuluu sarjoihin, joten pitää tutkailla asiaa - tiedä vaikka joudun hankkimaan lisää osia jos jostain kirjasta innostun oikeasti kunnolla. Hannibal -sarjaan luultavasti koitan hankkia myös ne aijemmat osat, tosin tuntuu ettei omaa lukukokemustani haittaa vaikken niitä ensimmäisiä lukisikaan.

1. Anne Rice: Veren vangit
2. Thomas Harris: Hannibal
3. Bret Easton Ellis: Amerikan Psyko
4. Blake Crouch: Wayward Pines - Ei pakotietä
5. Anna Jansson: Haudan takaa
6. Charlaine Harris: Kylmäveristen klubi
7. Charlaine Harris: Väristyksiä haudan takaa
8. Stephen King: Uinu, uinu, lemmikkini

Että semmoista! Tosin tiedän että esimerkiksi True Blood -sarjan kirjoja luen varmasti enemmänkin kuin tuon yhden, joten lasken haasteeseen mukaan myös aiheeseen sopivat kirjat joita ei tästä postauksesta löydy - jos sellaisia tulee luettua. Kingin kirjaa luin aijemmin muistaakseni puoleen väliin, mutta luovutin sen suhteen kun en pitänyt siitä lähes ollenkaan. Päätin kuitenkin antaa sille uuden mahdollisuuden. Kaikista näistä kirjoista kuitenkin Amerikan Psyko kiinnostaa eniten.


6 kommenttia:

 1. Tää sun blogin ulkoasu on ihana ja nää postausten kuvat on aina niin hienosti toteutettuja!

  VastaaPoista
 2. oi, wayward pines on kyllä hyvä. jos tykkäät tosta kirjasta, kannattaa kattoa myös se tv-sarja, ihan huippu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Oonkin kuullut paljon hyvää varsinkin siitä tv-sarjasta!

   Poista