20.10.2016

Book -tag

1. Onko sinulla kotonasi tietty paikka jossa luet?
- Luen aina lähes poikkeuksetta omassa huoneessa sängyllä, mutta joskus jos oon yksin kotona niin saatan lukea olohuoneen sohvalla tai keittiössä, koska siellä on iso ikkuna = hyvä valo.

2. Kirjanmerkki vai palanen paperia?
- Kirjanmerkki ehdottomasti! Mulla on niitä kymmenittäin joten haluan myös käyttää niitä. Oli mulla vaihe jolloin käytin kirjanmerkkinä esimerkiks karkkipaperia, laturin johtoa, bussikorttia tai ihan mitä vaan. Mutta onhan kirjanmerkit nyt huomattavasti parempi vaihtoehto :-D (tai ainakin nätimpi)

3. Voitko lopettaa lukemisen milloin vain vai luetko sivun/kappaleen loppuun?
- Luen aina luvut loppuun. Toki jos iltaisin luen ja oon älyttömän väsynyt, voin lopettaa uuden aukeaman alkaessa. En kuitenkaan lopeta lukemista esimerkiksi keskelle sivua.

4. Syötkö tai juotko lukiessasi?
- En. Joskus juotavaa löytyy vierestä, mutta yleensä unohdan sen kokonaan. En syö lukiessa koska en voi keskittyä molempiin yhtä aikaa ja pelkään että sotken sivut.

5. Voitko kuunnella musiikkia tai katsella tv:tä kun luet?
- En voi. Tai joku taustamusiikki ei välttämättä haittaa, mutta tavoittelen täydellistä hiljaisuutta. Ja kun katson tvtä, katson jotain sarjaa johon haluan keskittyä sit kunnolla. Yks asia kerrallaan.

6. Luetko kotona vai missä vain?
- Yleensä kotona vaan. Jos lähdetään esim reissuun, on mulla kirja mukana mutta monesti se sit unohtuu tai luen vaan automatkoilla tms. Toki jos tiedän että joudun olemaan pitemmän ajan yksin kodin ulkopuolella niin luen, esimerkiksi hyppytunneilla koulussa.

7. Luetko ääneen vai hiljaa päässäsi?
- Hiljaa päässäni. Oon tosi huono lukemaan ääneen ja uskon että koko kirja menis pilalle kun en osaa ottaa omaa ääntäni tosissaan. 

8. Luetko kaikki sivut vai hypitkö sivujen yli?
- Luen aina kaikki sivut. En ymmärrä ihmisiä jotka voi hyppiä sivujen yli, koska mulle lukeminen on sitä että kirja luetaan kannesta kanteen tai ei ollenkaan, vaikka se olisi kuinka tylsä tahansa.

9. Hajoaako kirjan selkä lukiessasi vai säilyykö se kuin uutena?
- Kovakantisissa säilyy kuin uutena, mutta samoin kyllä pokkareissakin. Käsittelen kirjoja tosi varovasti koska en halua että ne näyttää rumalta hyllyssä jos sen selkä olisi rikki. Toki +700 sivuisissa pokkareissa on jonkin sortin banaaniselät mutta niille nyt ei oikeastaan voi mitään. 

10. Kirjoitatko kirjoihin?
- En kirjoita. Sitäkin enemmän jätän sivujen väliin post it -lappuja hauskoihin tai hyviin kohtiin, jotta voin helposti palata niihin myöhemmin. Mulla on mennyt jo muutama pinkka noita lappuja, ja tulee menemään varmaan tuplasti vielä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti