8.8.2016

Kesän parhaat tv-sarjat: osa 2/2


Full House: kaudet 1-8

Syy miksi aloin katsomaan kyseistä sarjaa, oli aivan puhtaasti se että halusin nähdä sen tästä tehdyn "uuden version" tai "jatkon". Oon yleensä hirveän skeptinen vanhoja sarjoja kohtaan, koska huono kuvanlaatu häiritsee katsomista niin paljon, mutta tähän sarjaan rakastuin heti ensimmäisestä jaksosta alkaen. Full Housea esitettiin tvssä vuosina 1987-1995 ja jaksoja tuli yhteensä 192. Aloitin tämän katsomisen aikalailla heti kun kesälomani alkoi toukokuun lopussa, ja sain tämän katsottua heinäkuun loppupuolella.

Full House kertoo Tannerien perheestä. Päähenkilö Danny Tanner (Bob Saget) on menettänyt vaimonsa, ja jäänyt yksin kolmen pienen lapsen kanssa. Danny kutsuu kaksi parasta ystäväänsä luokseen asumaan ja avuksi hoitamaan lapsia. Jesse Katsopolis (John Stamos <3) on tyttöjen setä ja Joey Gladstone (Dave Coulier) taas Dannyn lapsuudenkaveri.

Full House on ihana ja hauska sarja, jota katsoessa jouduin taas vaihteeksi miettimään miksen ole katsonut sitä aijemmin. Nyt vaan toivoisin että nämä kaudet olisi mahdollista ostaa myös itselle, mutta olen nähnyt myynnissä vain kahta ensimmäistä tuotantokautta. Mutta nyt tuon jatko-osan tullessa, ehkäpä tämäkin tulisi vielä myyntiin? ;) Sarja perustuu siis aikalailla kolmen lapsen ympärille (D.J., Stephanie & Michelle) ja heidän kasvatukseen, ja siksi myös useassa jaksossa oli joku opetus. Esimerkiksi perusjuttuja kuten että toisia ei kiusata, ei saa varastaa taikka valehdella.

Vaikka Full House sai välillä ainakin mut itkemään, oli se silti suurimmaksi osaksi hyväntuulinen sarja, jota katsoin mielelläni esimerkiksi meikatessa tai heti aamulla herättyäni. Oli myös kiva tunnistaa noinkin vanhasta sarjasta myös tuttuja näyttelijöitä uusista sarjoista. Yksi näyttelijöistä oli esim. lempisarjassani True Bloodissa, toinen taas Greyn Anatomiassa, osa CSIssä, Game of Thronesissa, The Fostersissa ja Täydellisissä naisissa.

Nyt Full House kuuluu ehdottomasti lempisarjoihini, enkä tiedä mitä ihmettä teen elämälläni nyt kun tää on katottuna.


Onneksi tuohon viimeisimpään kysymykseeni on vastaus (ja täydellinen sellainen). Tattadadadadaaaaaaaa, no se uusi versio tietenkin! Täytyy myöntää että tämä uusi kausi olisi varmasti ollut vielä täydellisempi jos itse Full Housen olisin katsonut jo aijemmin. Ihmiset tuntui menevän ihan pähkinöiksi kun vanha lempparisarja sai lisää jatkoa. Noh, itsehän tunnetusti tulin jälkijunassa joten en päässyt ihan heti tähän hypeen matkaan.

Fuller House: kausi 1

Sillä samaisella sekunnilla kun Full Housen viimeisen jakson lopputunnari alkoi, siirryin vauhdilla Fuller housen pariin. Eli näiden välillä oli noin 10 sekunttia, ja silti olin ihan myyty heti ekan jakson ensimmäisistä sekunneista. Vaikka olin viimeisen kahden kuukauden aikana kuullut sen älyttömän pitkän tunnarin ihan liian monta kertaa päivässä, oli niin lähellä etten siltikin alkanut itkemään kuullessani sen "uudestaan". 

Fuller House on oikeastaan ihan samanlainen kuin Full Housekin. Täydellisen tästä tekee kuitenkin se, ettei ketään näyttelijöistä ole korvattu toisella, ja Full Housen pikkutytöt on tässä jo ihan aikuisia. Oli mahtava nähdä että miten kukanenkin on vanhentunut, ja silti kaikki oli vielä niin samanlaisia etten ehkä kestä!! 

Fuller Housessa päähenkilönä on D. J. Tanner (Candace Cameron) joka on muuten ihan täydellinen. Oon rakastanut sen tyyliä jo ihan alusta asti, ja nyt Fuller Housessa sen ollessa vanhempi - se on edelleenkin ihan älyttömän kaunis ja kaikilla tavoilla niin täydellinen. Tässä sarjassa nyt D. J. on menettänyt miehensä ja jäänyt yksin lapsien kanssa. Tuttuun tapaan nyt hänen avuksi tuleekin sisko Stephanie (Jodie Sweetin) ja hänen paras kaverinsa Kimmy Gibbler (Andrea Barber)

Ensimmäinen kausi vetäisi mut mukanaan ihan heti, ja katsoin koko kauden jälleen kerran yhdessä päivässä. Fuller House oli edeltäjänsäkin tapaan aivan mahtava. Vaikka nämä kaksi sarjaa on tietysti keskenään hyvinkin samanlaiset, on tämä uusi versio totta kai ihanan raikas versio johon on tiputeltu kaikkea uutta. Kuitenkin niinkuin aijemmin jo sanoin, paras asia koko sarjassa on nähdä jaksoissa myös niitä vanhoja hahmoja. Vaikka osa hahmoista esiintyi vain muutamalla jaksolla Full Housessa, on niitä silti näytetty jo tässä uudessa versiossa. Jes! 

Arviona siis kummallekkin sarjalle ihan täydet viisi pistettä viidestä, enkä hitto soikoon jaksa odottaa seuraavaa kautta tulevaksi! Nämäkin sarjat näkyy Netflixistä. 

Vinkkivinkkinä, jos Fuller Housen katsominen kiinnostaa, suosittelen katsomaan ensin tuon Full Housen. Fuller Housessa oli niin paljon kaikkia hauskoja viittauksia ja inside -juttuja Full Houseen, ja itse ainakin koen että olisin jäänyt paljosta paitsi jos en olis ymmärtänyt niitä (ja osaa henkilöistä) oikein.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti