8.8.2016

Kesän parhaat tv-sarjat: osa 1/2

Heippa! Täällä taas. Kesä alkaa uhkaavasti lähestyä loppua, ja jo tällä viikolla pitäisi olla valmis palaamaan arkeen. Täytyy myöntää, ettei ole harmainta aavistusta siitä miten meinaan saada itseni ylös sängystä jo ennen kello kahdeksaa. Koko kesäloman oon koittanut pitää jonkin sortin unirytmiä päällä, ja harvoin oon nukkunut yli kahdentoista niin kuin ennen aina tein. Mutta silti, kyllä herääminen kello 6-7 välillä on aivan liian aikaisin, sanon minä. Mun piti myöskin tehdä se heinäkuun -ostokset postaus, mutta osa tilaamistani kirjoista ei oo edelleenkään saapunut, joten väsäilen sen heti kun saan kaikki ostokset käsiini.

Kesällä sarjojen katsominen jäi ehkä hieman vähemmälle kuin lukeminen, mutta katsoin silti monia monia tunteja erilaisia sarjoja. Koitin katsoa kaikkea hauskaa ja kevyttä, ja näin jälkeenpäin aatellen omassakin hyllyssä olisi ollut muutama oiva kesäsarja. Oon normaalisti tosi huono käyttämään noita leffasovelluksia (netflix, viaplay, hbo jne.) mutta nyt Netflixiin tuli kevään aikana sellaisia sarjoja että oli vaan ihan pakko katsoa. Ihan pakko.

OINTB: kausi 4

Sarja, jota on hypetetty niin älyttömän paljon, ja sarja joka on sen kaiken hypetyksen myös ansainnut. Kyseinen sarja on kuulunut lemppareihin siitä asti kun ensimmäinen kausi ilmestyi Netflixiin. Ekasta kaudesta alkaen oon käyttänyt aikaani siihen että ootan uusien kausien ilmestymistä enemmän kuin mitään koskaan ennen. Ainoa huono puoli kyseisessä sarjassa on se, että jokaisen kauden oon katsonut julkaisupäivänä kokonaan - ja sen jälkeen ootellut taas vuoden seuraavaa. Tässä tilanteessa ollaan taas. Sarja siis sijoittuu Litchfieldin naisvankilaan. Uskon että suurin osa on kyseisen sarjan katsonut, tai kuullut ainakin mistä on kyse, joten en koe tarpeelliseksi lähtä pohjustamaan tätä sen enempää. 

Neloskausi lähti käyntiin vauhdilla, ja oli ihan mahtava vuoden tauon jälkeen palata taas näiden ihmisten seuraan. Tätä sarjaa on hyvin vaikea lähtä sijoittamaan mihinkään kategoriaan, koska yhdessä hetkessä naurat, toisessa itket, ja kolmannessa oot raivoissasi tapahtumista. Sarjan aiheet heittelee niin puolelta toiselle, ja monessa kohdassa pitää ihan miettiä että onko ihan okei nauraa vai pitäskö tässä olla surullinen. 

Orange Is the New Black on kuitenkin omalla tavallaan ihan älyttömän kaunis sarja. Se käsittelee raskaita ja vaikeitakin aiheita (kuten esimerkiksi väkivaltaa, rasismia, riippuvuuksia, rakkautta ja inhimillisyyttä). Jokaisesta neljästä tuontantokaudesta oon tykännyt ihan älyttömästi, ja on todella vaikea lähtä sanomaan mikä niistä olisi paras. Suosittelen tätä oikeasti kaikille, aivan huippu. 

OINTB näkyy Netflixissä, mutta nyt on myös mahdollista ostaa kaudet itselleen. Mun muistaakseni alussa sanottiin ettei tätä tule mihinkään myyntiin eikä tvseen, mutta ilmeisesti sarjan suosio yllätti niin tekijät kuin katsojatkin. Voin vaikka joskus myöhemmin postata tarkemmin itse sarjasta ja/tai lempihahmoista - tää postaus kun nyt tän osalta jää vielä näin tyngäksi. 

Mun on hirveän vaikea kirjoittaa näistä sarjoista mitään, kun keskityn vaan yhteen tuotantokauteen. Tän postaussarjan kakkososa oli huomattavasti helpompi kun pääsin kertomaan sarjoista ihan ekasta kaudesta viimeiseen.


Nikita: kausi 4 

Katsoin Nikitan kolme ensimmäistä tuotantokautta jo aikapäiviä sitten, ja tunnetusti rakastuin tähänkin sarjaan ihan ekasta jaksosta alkaen. Nikitassa on oikeastaan kaikki mistä pidän. Nikita kertoo naisesta, joka pääsee pakenemaan Jaostosta. Jaosto on salainen ryhmä, joka kouluttaa nuorista rikollisista salamurhaajia. Kyseinen sarja on niin nerokas ja täynnä juonenkäänteitä, että tämän katsomista on vaan pakko jatkaa ja jatkaa. 

Päähenkilöä sarjassa näyttelee Maggie Q, joka on osalle varmaan tuttu esimerkiksi Outolintu -leffoista. Maggie on tosin näytellyt myös tosi monissa toimintaleffoissa, kuten Mission Impossiblessa ja Die Hardissa. 

Nikita on myös täynnä toinen toistaan mielenkiintoisempia hahmoja. Yleensä sarjat huononee loppua kohden samalla kun tuottajilta alkaa ideat loppumaan, mutta Nikita pysyi mahtavana loppuun saakka. Valitettavasti tällä neloskaudella oli ainoastaan 6 jaksoa. Ja koska jaksoja on niin vähän, en ole aijemmin raaskinut ostaa tätä kautta itselleni koska oon pitänyt sitä liian kalliina. Nyt kuitenkin löysin tämän Anttilasta alehintaan enkä miettinyt toista kertaa että ostaakko vai eikö. 

Nikita pääsi jopa TVShow Time -sovelluksessa mun top kuuden joukkoon, ja toimintasarjoista tää on myös ehdoton lempparini. Oon myös tosi yllättynyt siitä että miten yhteen sarjaan on saatu ängettyä niin monta hyvännäköistä näyttelijää. Nikita on siis täynnä toimintaa, rikoksia, murhia, korruptiota, kostoa, mutta mukana on myös paljon toivoa paremmasta ja mahtavia ystäviä sekä liittolaisia. 

Nikitaa ei ainakaan tällä hetkellä näe Netflixistä tai Viaplaysta. Jos tämä sarja joskus tulee esimerkiksi kaupassa halvalla vastaan - osta pois. Jos tämä joskus ilmestyy johonkin katsottavaksi - katso. Tai jos jopa haluat ladata tämän netistä (en oikeasti yllytä) - niin lataa ja katso


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti