3.8.2016

Heinäkuun luetut

BookTube-A-Thon oli mun osalta täysi floppi. Hyvin se lähti käyntiin, mutta kesän ainoat reissut ajottui just tuolle viikolle, joka verotti lähes kaiken mahdollisen ajan. Taisin ehtiä lukea kolme kirjaa, mutten jaksa niistä erityisemmin enään postata kun koko juttu oli ja meni jo.

Mutta vihdoin, pitkästä - pitkästä aikaa taas luettuja kirjoja. Heinäkuu oli kirjojen osalta muuten tosi hyvä, ja alan lähestyä koko vuoden lukutavoitetta oletettua nopeammin. Nyt tällä hetkellä mulla on 4 kirjaa, jotka on kesken ja jumittaa vaan tuossa hyllyllä kun en vaan viitsi tarttua niihin ja lukea loppuun asti.

P. C. & Kristin Cast - Yön talo, osat 1-5Tosiaan. Aloin lukemaan ensimmäistä osaa heti kun sen sain itselleni kesäkuussa, ja siinä sitä sit mentiin taas. Mua kiinnostaa älyttömästi kaikki vampyyrijutut, enkä siis voinut olla lukematta tätä sarjaa.

Merkitystä kirjoitin Goodreadsiin tiivistettynä ja lyhyesti näin: En pitänyt, mutten myöskään vihannut. Tuntui siltä että olisin liian vanha näille, ja 3 tähteä siksi että olisin varmasti pitänyt näistä muutama vuosi sitten huomattavasti enemmän kuin nyt. Oon kuitenkin älyttömän kiinnostunut siitä että mitä tulee tapahtumaan, joten pakko varmaan lukea ne muutkin. Hitto.

Tuo sama fiilis on leijunut mun yllä lukiessa näitä muitakin osia, mutta kirja kirjalta alan tykkäämään hahmoista enemmän ja enemmän mutten vieläkään osaa oikeastaan muodostaa näistä kunnollista mielipidettä. TÄSSÄ on oikeastaan täydellinen arvio näistä kirjoista, ja täytyy vaan kompata.

"Okay, so the House of Night series 
is seriously one of the most guilty 
pleasure-ish young adult series I've read."  

Stephen King - Carrie Carriesta tehty oma postaus täällä: klik klik

Jennifer E. Smith - Tilastollinen todennäköisyys 
kohdata se ainoa oikeaOi. Mulla on jokin heikkous näitä lyhyitä ja söpöjä kirjoja kohtaan. Tosin, en ole ainut. Tilastollinen todennäköisyys kohdata se ainoa oikea oli positiivinen yllätys. Tätä on hehkutettu niin paljon ainakin Youtuben puolella, että aloin epäröimään ja pelkäämään ettei tämä ole niin hyvä mitä ihmiset antoi ymmärtää. Väärässä olin, ja pidin paljon.

En oikeastaan tiedä edes mitä muuta sanoisin. Tää oli söpö ja jollain tavalla täydellinen. Itkin ja nauroin, ja jollakin tasolla tämä myös kosketti ihan tosi paljon. Ei ehkä niinkään Hadleyn ja Oliverin takia, vaan lähinnä Hadleyn ja sen isän vuoksi. Hadleyn tunteisiin oli helppo samaistua, ja siitä syystä tää varmaan iski niin hyvin.

Annoin Goodreadsissa tälle kolme tähteä viidestä (olisin voinut antaa myös neljä, tai jopa viisi tähteä, mutta kolme viidestä on turvallinen valinta jonka teen aina). Haluan ehdottomasti lukea myös muut Jenniferin kirjat, täytyy tutustua onko tulossa suomennettuja versioita vai ei, vähän epäilen kyllä.

Estelle Maskame - DIMIMY: KaipaanHih!!!!!!! Ensimmäinen kirjasarja jonka oon lukenut ajoissa. Tuun näissä yleensä niin jälessä kun pihinä jään odottelemaan hintojen laskua, mutta tämän sarjan oon lukenut ihan oikeaan aikaan. Ostin jokaisen osan julkaisupäivänä (tämän hankkimisessa oli ongelmia, joten olin _2_ päivää myöhässä) ja luin jokaisen yhdellä lukukerralla putkeen.

Koko DIMILY -trilogia kokonaisuudessaan on ihana. En halua vielä oikeastaan kertoa mielipidettäni tän kummosemmin, suunnittelin tekeväni näistä yhteisen postauksen sitten joskus. Nyt nämä kirjat on lainassa kaverillani, joten jään oottelemaan että saan jokaisen niistä takaisin ja voin alkaa käymään merkintöjäni läpi.

Goodreadsiin kirjoitin näin: "En voi uskoa että tää on nyt oikeasti ohi, eikä jatkoa enää tuu. Tarvin lisääääää. Mutta en voi lopettaa hymyilemistä."

Jody Revenson - Harry Potter: Maaginen maailmaKirja, joka on lojunut hyllyllä koristeena joulusta saakka. Vaikka kunnon Potterfani olenkin, en tajua miksen oo lukenut tätä aijemmin.

Maaginen maailma oli kaunis, samalla tavalla kuin esimerkiksi Suuri velhouskirja, Legenda & muut elokuviin perustuvat kirjat. Luin tämän päivässä läpi ja rakastuin jo ensimmäisellä sivulla. Kauniita kuvia lavasteista, kohtauksista ja kameran takaa. On älyttömän mielenkiintoista lukea ja nähdä miten elokuvat on tehty, mitkä leffojen kohtaukset on tehty tietokoneella ja mitkä lavasteista on oikeasti olemassa ja mitkä niistä on rakennettu studiolle.

Viisi tähteä viidestä, on vaan niin hiton hieno teos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti